Sabtu, 2 Julai 2011

Tak jadi nak marah!!

Pagi tadi aku tengah tidur.. tiba tiba terasa kepala aku kena ketuk.. banyak kali pula tu.. mula mula aku biar jer... makin lama aku rasa macam makin kuat pula.. mula mula tu pelan jer.. ok lah boleh tahan lagi.. bila dah tak tahan tu.. aku toleh nak marah sapa yang ketuk aku tu... nampak macam AH sebab dia tengah pegang botol aku baru nak marah dia, dia datang cium aku... pastu buat muka comel dia.... haiiii... terus tak jadi nak marah... huhuhuhu... pandai pula dia pujuk aku... macam tau tau jer aku nak marah dia.. hehehe.. Bila dah macam tu.. tak jadi laa nak sambung tidur balik.. kena laa bangun.. huhuhu.... Macam macam perangai dorang sekarang nih... esok lusa apa pula aa perangai baru dorang nih.. Sabar jelahh..

Jumaat, 1 Julai 2011

Tidur dengan abah!

Masa ni aku tersedar nak buat susu kat diorang.. mama tengah kursus masa nih.. jadi bila aku tengok dorang tidur ni macam comel jer.. terus laa ambik gambar!! Hahahaha.. abah suka!! Sayang AMRAFAHAN!!!

Abang dengan AF

Tak boleh makanlah!!

As salam.. bila hantar anak anak ditaska nih macam macam majlis ada.. bila hari ibu, mama dapat hadiah, bila hari bapa, abah dapat hadiah.. bila ada sambutan hari jadi kat taska, anak anak dapat hadiah.. Tu yang seronok tu..

Biasanya cikgu cikgu dorang ni akan letak goodies tu dalam beg baju diorang.. Jadi bila balik rumah buka beg nak ambil pakaian kotor, ada laa terselit sekali dengan goodies tu.. kalau macam AMRAFAHAN biasanya dapat sorang satu.. jadi ada 4 laa semuanya...

Bila ada banyak tu.. biasanya abah dia yang buat tapisan keselamatan dulu.. Biasa goodies yang diberi ni memang menarik perhatian abah aa... Macam macam ada dalam tu.. ada jajan, ada cokelat, ada air ada sumi ada mainan.. dll Bila aku tengok ada macam macam tu aku pilih dulu mana yang anak anak aku boleh makan ke tak.. Kebanyakkannya memang dorang boleh makan laa.. cuma aku jer taknak biasakan dorang dengan jajan jajan tu.. Biasanya Auni Auni Auni ni suka sumi jelly tu.. Haa itu yang aku beri laa... yang lain abah dengan mama yang makan.. kekeke... Bukan apa.. Auni Auni Auni tu gigi baru jer ada lima enam batang tu pun kat depan jer.. jadi tak sesuai laa makan kacang bersalut coklat ke apa ke.. hehehe.. yang ada gigi penuh cuma abang dia, abah dia mama dia.. haa... jadi kami kami laa makan... Nanti dorang dah besar sikit baru boleh bagi sikit sikit itu pun kena kawal.. risau nanti kecik kecik gigi rosak pula.. kesian dorang nanti..

Haaa... kesimpulannya... abah kena kawal apa yang anak anak abah nak makan terutamanya makanan ringan nih.. kalau tak nanti rosak gigi anak anak abah!!



p/s: kepada mak bapak yang beri goodies tu terima kasih daun keladi.. tahun depan beri laa lagi hehehe Abah suka!!

AMR semasa sambutan birthday dia di taska

Sebelum pergi sekolah...

Pagi tadi sementara menunggu mama bersiap aku dah letak Auni Auni Auni dalam kereta.. ermm.. bila dah letak dalam kereta tu macam macam hal diorang explore.. Hadouihhh... gelak aku tengok perangai depa semua nih..

Ni AF.. aku tak tau apa motif ni nak masuk bawah cermin tu...

Karnival Kerjaya SPA 2011

Aku nak share dengan korang.. kot kot berguna untuk korang... Mana tau ada rezeki korang, boleh kerja dengan gomen.. Boleh minta nasihat dengan dorang macam mana atau teknik atau cara nak temuduga dengan kerajaan nih.. Moga ada rezeki korang nanti... Besok tau karnival ni bermula! Tempat dia belakang Istana Kehakiman Putrajaya.


Satu karnival Kerjaya anjuran Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) akan diadakan seperti berikut..



Karnival Kerjaya SPA 2011

Tarikh : 2 & 3 Julai 2011 (Sabtu & Ahad)

Masa : 9.00 pagi hingga 4.00 petang

Tempat : Padang Pancarona, Presint 18, Putrajaya

Aktiviti :

- Pameran Kerjaya

- Khidmat Nasihat

- Semakan Status Permohonan

Orang ramai adalah dijemput hadir.

Khamis, 30 Jun 2011

Berat tak?

Salam petang..

Nak tanya korang laa...


  1. berat tak blog aku nak loading? contoh jawapan: Berat sangat!! Giler Berat!! Ehh tak berat laa!! berat sikit sikit!!
  2. Ambil masa lama tak? contoh jawapan: sejam? 5 minit? 10 mnit? giler lama nak mampuss!!
  3. Korang guna broadband ke streamyx yang blog aku loading lambat? contoh jawapan: aku guna unifi.. tak rasa lambat pun.. huhuhu
Tolong beritau aku yer.. sebab aku taknak berat berat kan blog nih.. nanti korang menyampah nak datang sini..

Aku cek kat Website Speed Test ni macam ok jer.. tapi tak tau laa real test dari korang nih.. sebab hari tu aku guna broadband buka blog aku loadingnya sangat lambat.. huhuhu tu yang nak minta kerjasama korang bitau kat aku blog ni loading cepat ke lambat..

 Segala kerjasama korang amatlah dihargai.. Terima kaseyy!!!

Kenapa ni?


Kenapa aku tak boleh nak buat new entri kat pc ni? Blogger ada problem ke?

Aku try buat post guna tipon, boleh ke tak masuk ni?

Kalau korang boleh baca entri ni, guna tipon lepas... Tapi guna pc tak lepas... Huhuhu... Tensennya...

Posted via Blogaway

Pandai sangat nihh!!!

Semalam aku pergi amik AMRAFAHAN kat taska dan melihat sesuatu yang aku kagumi!! haa.. anak aku si AF dah pandai menulis!! hehehe.. bukan tulis aaa.. conteng conteng jer... tengok pegang pen kat tangan kanan nampak kemas laa... Suka tengok.. memang bersungguh laa dia nak menconteng tuh!! Tapi satu perangai AF ni dia tak bagi barang yang dia pegang... kalau adik adik dia datang rampas pen atas kertas dia.. dia akan menangis dan rampas balik! hehehe suka tengok diorang rampas merampas nih... Kalau diorang bergaduh tu.. yang sorang tu tepuk kepala orang nih... yang orang nih.. tadah jer.. lepas tu bila orang tu dah berenti lepuk.. dia balas balik.. kekeke... lepas tu masing masing nangis dan terjadilah kejadian lepuk melepuk antara satu sama lain.. abah akan jadi pemerhati dan tukang ketawa... kekekeke... kejap jer dorang gaduh.. lepas tu elok balik..

Berbalik pada cerita asal.. hehehe.. setakat nih yang aku tengok suka nak menulis baru si AF sorang jer.. si AH dan AN belum lagi.. dorang suka kacau kakak dorang.. kekeke...


Rabu, 29 Jun 2011

Akulah sinchan!!!

Hey korang!! Aku jumpa sinchan laa!! real life punya!!! Hari tu masa pergi rumah member aku kat Sentul aku jumpa!! Memang sebijik!! Ni buktinya!!!


v


v



v




v






v




v



v







v



v


Aku tak tipu kan?!!! Haa... 

Lega! Misteri! Rindu!

Yeyy... mama dah balik! dah abis kursus!! Lega hati nih!! Back to normal again!! Segunung kain belum lipat dah mama lipatkan! hehehe.. aku memang tak reti lipat kain nih.. nanti koyak pula kain tu kalau aku lipat... dulu masa bujang dulu main gantung gantung jer... dari basuh baju gantung kat ampaian sampai laa masuk almari.. semua gantung... err.. benda benda kecik jer lipat.. heheheh. senang sebab kecik.. kalau besar cam seluar ke baju ker.. memang tak reti.. asalannnn kekeke. Aku reti basuh baju jer.. err itu pun mesin yang basuhkan... semalam basuh baju penuh mesin.. mana taknya tiga hari punya simpan baju budak budak nih dengan baju abah dia sekali.. bila sidai kain penuh ampaian tu.. huhuhu sebab malasss nak basuh hari hari... tu yang jadi segunung kain tu... Mama bab lipat kain memang aku puji laa.. kemas!! kalau bucu baju yang lipat tu kena jari boleh luka woo... punya laaa terrerr... tabik aaa... tu yang lega tu baju dah tak berselerak lagi hehehe...

Semalam berlaku satu misteri terhadap aku... aku jadi pelik.. hairan macam mana boleh jadi? padahal aku tengok masa tu ada jer... bila tengok balik dah takde... misteri kehilangan sebiji botol susu anak aku... puas dah aku cari... dalam kereta tak de.. kat rumah takde.. kat taska takde... huhuhuu sapa laa yang sorokkan nih.. Nanti nak cari lagi laa.. sangat tak puas hati nih... tapi kalau tak jumpa kena laa beli botol lain.. errmm... harap harap jumpa...

Semalam lepas ambil dorang dari taska, kami pergi makan kat luar lagi.. sebabnya abah malas masak... hehehe.. Kali ni letak dorang dalam stroller jer senang nak kawal.. cuma AF jer duduk kat baby chair.. tapi dia nak berdiri jer atas baby chair tu.. hadoiiihhh pandai sangat!!... Si Abang main tiup air laici dia bagi berbuih...bila dilarang dia buat juga! ermm lantaklah.. janji tak berlari lari dalam kedai.. Lepas makan semua tu kami balik laa... bila balik rumah mama dah tunggu depan pintu.. mama sampai petang semalam.. Waaa!! Apa lagi.. AMRAFAHAN menjerit kesukaan laa tengok mama dorang!! Yelah rindu tak jumpa 3 4 hari... Semua lari kat mama... Mama pun rindu kat dorang gak.. berlakulah aksi cium dan peluk depan pintu rumah.... Seronok tengok reaksi dorang tu.. hehehe

Oklah nanti cerita lagi! Dah takde idea dah nih.. Daa...

Gambar pergi makan semalam...


Selasa, 28 Jun 2011

AMRAFAHAN di taman lagi!

Seronok tengok anak anak aku main kat taman belakang rumah nih!! Berani sungguh dorang nih!!! huhuhu.. aku pula yang risau!! Gambar gambar ni jadi kenangan aku dengan diorang waktu kecil nih... :)


Risiko ada anak kembar!


As salam, selamat petang!

Sementara aku menunggu untuk menge'check' doktor, aku nak share sikit risiko risiko bila ada anak kembar nih.. Bukan senang tau ada anak kembar nih... Awal awal mengandung doktor dah beritau kemungkinan kemungkinan yang boleh terjadi semasa pembesaran kembar dalam kandungan, sebabnya kebanyakkan kembar lahir tidak cukup bulan belum cukup matang nak hadapi dunia luar nih, sebab tu bayi bayi yang lahir pra matang akan ditempatkan di dalam Nicu. Bergantung kepada berat badan bayi dan kebolehan bayi itu tempoh duduk di nicu mungkin sekejap mungkin lama, bagi kes kami, AFAHAN duduk dalam Nicu lebih kurang 46 hari.. Jadi aku hari hari ulang alik tengok diorang kat Nicu dan sehari 2 3 kali datang hantar susu... Ok cerita lanjut boleh baca dalam post aku sebelum nih.. Nak link sini pun susah sebab guna tipon huhuhuhu... Taip jer kat kotak search sebelah kanan tu nanti jumpa laa guna keyword NICU.

Ok kat sini aku senaraikan sikit risiko risiko bila korang dapat anak kembar pra matang.

1. Anak mudah dapat jangkitan virus, samada dari ibu bapa diorang atau orang disekeliling mereka.

2. Mungkin ada masalah jantung, mata, telinga, mulut, hati dan organ dalaman yang lain

3. Kereta korang bau susu basi yang tumpah akibat dari keaktifan anak kembar korang.

4. Mencuci berak dan kencing dorang bukan seorang tapi mungkin dua atau tiga orang pada masa yang sama

5. Kena dukung diorang serentak sekali dua atau tiga atau empat anak kembar korang..

6. Pemanduan kereta akan terganggu kerana setiap sorang anak tu ada peranan masing masing didalam kereta tu, sorang main gear, sorang main radio, sorang main wiper pas tu main laci dashboard... Kalau ada adik beradik lain, lagi jahanam kete korang... Huhuhuhu...

7. Korang kerap BERTUKAR menjadi reffree atau resakse gorgon bila anak kembar nih bergaduh..

8. Mengalami penyusutan berat badan macam ehemm ehemm... Kekekeke

9. Tak boleh dating tengok wayang berdua laki bini sebab nak jaga anak anak kat rumah..  Bila anak dah besar sikit baru boleh tengok wayang tapi kena hangkut semua... Kalau korang tinggalkan anak korang kat pengasuh ke mak ayah korang semasa korang bergumbira memang kejam laa.. Huhuhu... Sian anak anak tu.. Perlukan kasih sayang korang tapi korang tinggalkan jer dorang tu dengan orang lain... Baper jam sangat jer masa korang dengan anak anak? Siang kerja... Malam bergumbira laki bini tanpa anak anak... Sian anak anak tu... ( ini adalah statement jeles sebab tak boleh buat macam korang... Huhuhu)

10. Mungkin korang (bagi lelaki) kena buat sendiri macam masa bujang dulu seperti gosok baju, mandi sendiri, masak sendiri, basuh baju sendiri sebab isteri korang sibuk uruskan anak anak dan korang taknak tulun dia langsung.. Tak boleh macam tu, kena laa tolong walaupun kena bebel.. Hihihihi

11. Mungkin laki korang tak menjadi seromantik seperti setan ehh seth tan atau mula mula bercinta dulu sebab dia sibuk update blog.. Ehhh... Mencari rezeki laaa... Hehehe... Ataupun dia sibuk main dengan anak anak yang comel itu nanti!


Ermmm.... Rasanya setakat nih dulu kot risiko risiko yang bakal korang hadapi... Kalau ada lagi nanti aku share lagi yer...

Haiiiii... Aku dah taip panjang2 nih nombor aku tak dipanggil2 lagi... Sabor jerlah bila nak buat medical checkup nih... Huhuhuhu



Location : Jalan P9e, Presint 9, 62250 Putrajaya, Federal Territory of Putrajaya,
Posted via Blogaway

Bergelumang dengan tutttt!!!

Hadoii haiii!! salam sejahtera kat korang! Asssalammualaikum!!

Pagi tadi AMRAFAHAN bangun awal laa pulak!! pukul 6 lebih laa.. oklah tu.. tapi mata abah mengantuk bangat nihh... jadi sambung laa tidur.. konon konon nyaa... tapi tak dapat jekkk... Auni Auni Auni menyerang dengan menempekkan kepala dan badan dorang kat badan abah dorang yang tuff ini... huhuhuu.. masing masing berebut nak baring kat abah dia... dengan si Abang sekali berebut...

Tempat AH kompom kat atas dada.. AF kat perut... AN kat lengan.. abang kat lengan juga... huhuhu... pakej dengan bau masam hancing kencing dorang.. bocor dari pampers dorang sebab abah terlupa nak salin... huhuhu hambik obat!! tak pasal pasal cium bau kencing dorang sepanjang aku nak tidur tu..

Disebabkan aku gagah perkasa.. huhuhu.. aku bangun juga laa ajak dorang mandi... tak tahan wooo dengan itu bau... ermmm... time mandi laaa dorang paling suka.. rela hati masuk bilik air tu.. mandi air sejuk pun takpe.. asalkan dapat main air.... hari ni teknik bermain air dalam bakul sampah yang diisi dengan air.. lepas tu cubaan masuk beramai ramai ke dalam bakul sampah kecil tu.. masuk sebelah kaki pun takpe... kalau tak dapat masuk kaki.. masukkan tangan lepas tu percik percikkan kat muka antara satu sama lain.. abah pun terbabit sama jadi mangsa percikan.. huhuhu.. er.. bakul sampuh tu bersih yer dan tak berlubang.. sebab tu boleh tadah air..

Tiap kali kalau aku mandikan dorang... kompom aku basah kuyup punya.. sebab tu semalam aku lupa aku tak mandi lagi... haaa... tu alasan aku ok!! konkrit tak alasan? konkrit kan?!!! hehehe

Hermm.. lepas tu pakaikan dorang cepat cepat pampers tak nak jadi macamsemalam lagi.. jenuh den.. berak ke kencing kat toilet tak pe laa.. tapi kalau dah berak ke kencing kat lantai bilik.. huhh jenuh nak cuci cam semalam tuh... lepas tu gosok baju kemas beg dorang buat susu dan letak dorang dalam kereta.. lepas tu hantar dorang.. ke taska... hadoiii haiii ingatkan sempat sampai opis tapi lambat gak... lambat 3 minit.. grrr.... hari hari lambat dah nih!! huhuhuhu harap harap besok tak lambat lagi laa..

Oklah tu jer aku nak membebel... jangan boring aa.. kalau boring bitau laa yer.. aku tak tau selera pembaca macam mana... aku taip ikut dan jer... huhuhuhu... daaa...

Segmen : Pencarian Mega Bloglist


kalau anda berminat jom la join
syarat die simple jer semudah a-b-c dan anda sambung lah yer...hehehe

1) letak tajuk Segmen :
Pencarian Mega Bloglist Done!
2) letak header c.z yang biru tuh ( link ke entry ni) Jap Lagi!
3) jawab soalan : sebab anda nak jadi satu daripada "Bloglist Mega"ialah.....sebab nak tambah kenalan di alam blog disamping itu mencari geng kembar yang ada blog!! ( tak lebih daripada 100 pp)
4) letak nama anda dan url blog anda: jap lagi
5) siap...kalau anda rajin ajak2 la kawan join...sama2 kita naik dan menjadi blogger yang berjaya alaa tak sempat dah.. aku punya nih pun tak terlewat sejam 20 minit nih aa... musti kena reject.. tapi aku anto jugak...
6) paste kan url entry anda pada komen entry ni..senarai yang join akan update dari masa ke semasa. jap lagi..
7) segmen tamat akan diberitahu kemudian...cepat3 huhuhu tak sempat tapi nak join jugak!!

*segmen tamat pada 27/06/2011( Senin ) jam 1159 malam

Isnin, 27 Jun 2011

Abah malas! Kita makan luar jer!

Tajuk jer dah merungkaikan segala galanya.. cewahh ayat... skema ayam betul!! aku rasa ni laa pertama kali selama berblog nih... aku menggunakan perkataan merungkaikan.. korang pernah? hehehe..

Balik dari ambil diorang di taska tadi aku bernekad.. cehh.. hehehe.. malas sebenarnya nak masak untuk AMRAFAHAN.. lagi pun aku bukan reti masak pun nyaaa.. sembang cam terrer masak cam tokey kedai jer.. hehehe.. goreng telur pun hangus... huhuhuhu... jadi sebagai langkah keselamatan.. aku bawa laa anak anak anak anak makan kat luar..

Bila nak bawa makan kat luar nih... perghhhhhhhhhhhhhhh!!!!!! diorang bukan reti duduk diam... si Abang memang tak terkawal laaa... si AF lagi laa.. nak panjat panjat kerusi baby tuh... nasib laa AH dan AN tak nak manjat manjat macam biasa!! kalau tak jenuh....

Aku order nasi goreng cina dengan telur dadar kosong.. nak suap diorang makan.. huhuhu.. boleh laa share makan dengan anak anak...

Sambil suap AFAHAN makan mata tengok si Abang main tolak kerusi kedai tu.. nasib laa kedai biasa pergi.. tokey kedai dah tak kisah.. huhuhu..

Si AF pula nak main langkah langkah baby chair tu.. huhuhu.. sabar jerlahh.. Esok lepak kedai lagi yerr anak anak.. hehehehe...

Haa ni aku ingat yerr... dari kiri AF, AH dan AN..
si AF tu nak berdiri jer atas baby chair tu..

Tak sabar nak BERTUKAR!!

Teringat anak kawan member aku kalau dia tengok cerita superhero jepun yang dialihbahasakan nih... aku tak ingat cerita apa.. tapi bila nak bertukar daripada orang ke superhero kena jerit BERTUKAR!! Pengaruh cerita nih sampai membawa ke waktu nak tidur laa.. member aku cerita tengah mamai mamai nak tidur pun tiba tiba anak dia nak BERTUKAR!! hehehe biasalah budak-budak pengaruh tv tu macam dah biasa dah.. samalah macam si Abang nih.. nak jadi otomen.. habis adik adik dia kena belasah.. ngeri gak tengok... masa tu aku bertukar menjadi resakse laa!!!

Hehehe.. berbalik pada tajuk sebenarnya aku tak sabar nak balik nih.. nak ambil anak anak balik dari sekolah!! nak BERTUKAR jadi babysitter pulak! hehehe... err.. pada yang bertanya.. mama diorang tengah berkursus.. jadi akulah yang melayan anak anak.. semalam rumah dah macam tongkang pecah dah.. si Abang teraburkan soohoon goreng yang orang buat makan dengan soto ayam  tu... habis satu rumah berterabur.. malas aku nak sapu.. maklumlah takde orang gaji... huhuhu.. tapi hari ni kena buat juga.. nanti Auni Auni Auni tu kutip masuk mulut... malassssssnyaa... huhuhuhu....

Plan aku... bagi dorang main penat penat.. suapkan makan... pastu mandikan... lepas tu bagi dorang tidur... hehehe nanti tengah malam tak bangun minta susu.. hehehe... macam semalam... nyenyak abah dia tidur.. kekekeke...

Oklah.... tak sabar nak jumpa anak anak tercinta! Daa...

Punya laa nak cepat..

Haa... Assalammualaikum dan Selamat pagi! Aku tengah miting nih!! Tapi nak juga update blog! Hehehe

Hari ini aku kena siapkan Amrafahan, pukul 5 pagi tadi dah tersedar.. Siapkan baju baju diorang dengan pampers lepas tu sambung tidur balik... Ehh.. Buat susu dulu baru tidur... Hehehe Aku tersedar balik kul 6 lebih untuk solat subuh... Auni Auni Auni bangun lambat hari ini... Biasanya bangun pukul 5 lebih..

Lepas solat subuh aku gosok baju kat bilik sebelah, lepas tu aku dengar suara Auni Auni Auni dah bangun.. Masa tu dah pukul tujuh lebih, lepas gosok baju aku mandikan Amrafahan.. Mandi sekali jer senang... Huhuhu...

Bila dah siap mandikan dorang aku pula nak mandi.. Masa nih dah kalut kalut sebab dah lambat... Lepas tu dapat call pula, sepupu aku datang nak hantar kereta (hari tu tukar kereta dengan dia) jadi aku turun bawah nak ambil kunci kereta dari sepupu aku, kejap jer aku turun lepas tu naik atas balik.. Masuk jer bilik Aqil cakap "Abah, adik berak" aku tanya adik mana? Dia jawab Auni Haziqah.. Waa kenal pula dia pandai abang.. Aduhhhh... Kena cuci berak pula!! Sebabnya tadi masa lepas mandikan diorang aku tak pakaikan diorang pampers... Padan muka aku.. Lepas aku cuci berak tu, Aqil cakap lagi.. Abah adik kencing!! Arghhh stress kejap aku... Cuci kencing pula... Kali ni si AF yang kencing sebab abang beritau aku, tengah aku cuci kencing tu si AN pula kencing... Arghhhh tekanan tekanan... Cuci lagi... Lepas siap cuci aku siapkan dorang terus.. Takleh marah.. Sabar jerlah... Arghhh... Tengok jam dah pukul 8 lebih nih.. Aku pun kompeden jer bawa diorang turun semua lepas tu aku pula bersiap...

Dengan kompedennya aku pakai deodorant... Lepas tu pakai gel rambut... Tengok cermin.... Ehh... Apesal rambut aku mencacak jer jer... Kenapa ekkk??! Ermm.. Laaa.. Aku baru teringat aku tak mandi lagi... Cess cesss cessssssss.... Patut laa rasa macam tak gosok gigi lagi... Tadi lepas siapkan dorang ingat nak bersiap lepas tu gosok gigi sekali.. Rupa rupanya aku tak mandi lagii..... Cessss..... Aku apa lagi terus mandi laaa... Dah masa kecemasan nih... Tapi bukan mandi kambing aa... Siap gosok gigi cuci muka dengan sabun badan aaa...

Nasib baju dah gosok... Cepat cepat pakai baju mekap mekap sumer terus masukkan amrafahan dalam kereta.. Ermmm..... Sekali ada bau daa.. Laaa.. AN pula berak... Adoiiii... Masa nih dah pukul 820am, aku pasrah... Mana sempat aku nak tumbuk kad lagi nak hantar dorang ke taska lagi.... Takpelah dah memang tak sempat... Aku pun cuci berak si AN dulu barulah hantar diorang pergi taska... Hari hujan.. Lebat juga laa.. Bila sampai taska kena laaa hantar dorang dua tiga trip... Sebab nak pegang payung lagi.. Nak dukung dua orang lagi... Bila dah selesai hantar tu barulah aku ke opis..

Hermmm punya laa nak cepat tapi jadi paling lambat pula...

Kepada bos aku, aku bukan sengaja datang lambat.. Tapi cerita kat atas nih laa bukti yang menyebabkan aku lambat... Sekian terima kasih...

Location : Lebuh Perdana Timur, Presint 1, 62000 Putrajaya, Federal Territory of Putrajaya,
Posted via Blogaway

Ahad, 26 Jun 2011

Alamak!! Malasnya!!

Waa... Baju tak gosok lagi.. Baju n barang barang lain amrafahan ke taska tak siap lagi.. Mata dah layu nih...

Malasnya nak buat... Kalau buat esok nih kompom masuk keje lambat nih.. Yelah.. Esok nak mandikan, siapkan dorang sebelum pergi taska... Huhuhu... Baju aku lagi.. Seluar lagi... Huhuhuhu... Malas malas malas...

Huhhh pi main jauh sifat malas aku nih... Tapi malas bangun dari sofa nih.. Nak layan nano nano nano nihhh... Kat konsert jom heboh nih... Ni pengaroh maharaja lawak aa nih... Hihihi
Published with Blogger-droid v1.7.2

Kucing!

Hari tu masa pergi kenduri aqiqah anak buah, aku terpikat dengan anak kucing tuan rumah nih!! Sangat comel dan cute!! I suka dengan kucing, tapi Auni Auni Auni takut dengan kucing.. Abang pula suka dengan kucing..

Auni Auni Auni kalau aku nak takutkan diorang aku bunyi kucing jer.. mesti lari kat aku.. hehehe.. yang paling takut AH laa. suka aku sebab bila aku buat bunyi kucing masing masing akan lari peluk aku... hehehehe

Tapi aku takde laa nak bela kucing, takut anak anak alergik dengan bulu kucing tu nanti... kot kot boleh asma ke! err.. betul ke haa... aku dengan kata orang jer.. lagipun aku belum sampai tahap rajin lagi nak buang tahi or kencing kucing kalau berak dalam rumah hhuhuhuhu...

Dulu kat kampung aku ada laa bela kucing.. tapi dah mati kena langgor.. sian kucing aku tu..

Ni gambar kucing aku snap kat rumah kenduri hari tu... comel sangat! kucing parsi campur siam!! Ibu kucing nih baru jer dapat anak.. ada 4 ekor anak dia.. comel bangat!!

Mak kucing!

Awek tangga!!

Bergambar kat tangga taska! hehehe.. dipaksa oleh Abah!!


Sekian terima kasih!!

BERTUKAR!!!

BERTUKAR!!! Haa... dalam masa 0.0005 saat abah Amrafahan telah bertukar menjadi seorang babysitter kepada anak anak anak anaknya!!

Hermmm... sebenarnya dari semalam lagi dah bertukar.. aku kena jaga Amrafahan sebab mama diorang kena kursus sampai minggu depan..

Malam tadi AF mengamuk aku tak tau apesal.. masa tu dalam pukul 1 lebih.. aku mamai mamai bangun tengok AF dok merengek rengek celah kaki aku... lepas tu aku angkat nak bagi susu dia tak mau.. tukar pampers pun mengamuk ngamuk.. lepas tu tak bagi aku letak dia.. kena dukung jer.. dah dukung tak boleh nak duduk.. kena berdiri huhuhu... dekat setengah jam gak aku macam tu.. si AF ni tanak tidur.. aku baca laa apa yang patut untuk elakkan gangguan apa apa ke.. mana laa tau.. sebab bila aku berdiri dia tak nangis.. bila aku duduk dia menangis.. lepas tu tengah aku berdiri sambil duduk AF, si AN pula merengek.. nak aku gosok badan dia baru dia diam... nasib laa masa aku nak cangkung gosok badan AN si AF tak menangis.. tapi bila aku nak duduk jer dia nangis.. huhuhu.. tau pula dia aku nak duduk tu.. lenguh woo.. dahlah aku nih kurus.. kena bertinggung lama lama... humang hai.. keras otot kaki aku... agak agak dalam lima minit aku gosok badan AN, bila aku angkat tangan dia tak nangis dah.. ok lepas satu... si AF ni tak nak bagi aku duduk kena laa berdiri.. bila aku tengok dia macam dah lali lali tu.. aku duduk laa pelan pelan.. huhh.. lega dia tak nangis.. tapi tak boleh letak lagi... kena duduk dulu.. tunggu laa dalam 15 minit lagi.. bila dia minta susu yang aku pegang tu aku cuba letak dia bagi dia baring.. Alhamdullillah dia nak baring tidur dah.. huhuhuu... aku lepas letak dia terus ngeroh laa sampai pagi tadi.. huhuhu.. bila aku bangun si AF ni tak bangun lagi.. hehehe penat sangat tu.. tidur lambat sangat..

exabytes unlimited