Lega! Misteri! Rindu!

Yeyy... mama dah balik! dah abis kursus!! Lega hati nih!! Back to normal again!! Segunung kain belum lipat dah mama lipatkan! hehehe.. aku memang tak reti lipat kain nih.. nanti koyak pula kain tu kalau aku lipat... dulu masa bujang dulu main gantung gantung jer... dari basuh baju gantung kat ampaian sampai laa masuk almari.. semua gantung... err.. benda benda kecik jer lipat.. heheheh. senang sebab kecik.. kalau besar cam seluar ke baju ker.. memang tak reti.. asalannnn kekeke. Aku reti basuh baju jer.. err itu pun mesin yang basuhkan... semalam basuh baju penuh mesin.. mana taknya tiga hari punya simpan baju budak budak nih dengan baju abah dia sekali.. bila sidai kain penuh ampaian tu.. huhuhu sebab malasss nak basuh hari hari... tu yang jadi segunung kain tu... Mama bab lipat kain memang aku puji laa.. kemas!! kalau bucu baju yang lipat tu kena jari boleh luka woo... punya laaa terrerr... tabik aaa... tu yang lega tu baju dah tak berselerak lagi hehehe...

Semalam berlaku satu misteri terhadap aku... aku jadi pelik.. hairan macam mana boleh jadi? padahal aku tengok masa tu ada jer... bila tengok balik dah takde... misteri kehilangan sebiji botol susu anak aku... puas dah aku cari... dalam kereta tak de.. kat rumah takde.. kat taska takde... huhuhuu sapa laa yang sorokkan nih.. Nanti nak cari lagi laa.. sangat tak puas hati nih... tapi kalau tak jumpa kena laa beli botol lain.. errmm... harap harap jumpa...

Semalam lepas ambil dorang dari taska, kami pergi makan kat luar lagi.. sebabnya abah malas masak... hehehe.. Kali ni letak dorang dalam stroller jer senang nak kawal.. cuma AF jer duduk kat baby chair.. tapi dia nak berdiri jer atas baby chair tu.. hadoiiihhh pandai sangat!!... Si Abang main tiup air laici dia bagi berbuih...bila dilarang dia buat juga! ermm lantaklah.. janji tak berlari lari dalam kedai.. Lepas makan semua tu kami balik laa... bila balik rumah mama dah tunggu depan pintu.. mama sampai petang semalam.. Waaa!! Apa lagi.. AMRAFAHAN menjerit kesukaan laa tengok mama dorang!! Yelah rindu tak jumpa 3 4 hari... Semua lari kat mama... Mama pun rindu kat dorang gak.. berlakulah aksi cium dan peluk depan pintu rumah.... Seronok tengok reaksi dorang tu.. hehehe

Oklah nanti cerita lagi! Dah takde idea dah nih.. Daa...

Gambar pergi makan semalam...


AF tu nak berdiri atas baby chair tu.. bila kita larang dia menjerit.. haisshhh.....

AH menbuat aksi apa tah!! 

Ulasan

Axie04 berkata…
olo. cian si kecik lama x jumpa mama, abah die pun lama gak x jumpa
[n a j e e b] berkata…
hep...mana pergi smlm... xde pung..
slumberdek berkata…
alah comel yer....
PutriesNoora berkata…
pinjam auniauniauni untuk wordless wednesday ye=)
Huszaini berkata…
Axie: hehehehe

najeb: laa datang ke? abg sampai lambat sket.. sori aa... nape tak call??!

slumberdek: terima kasih!

PutriesNoora: ok takde hal!
[n a j e e b] berkata…
sms sudah.......tggu sampai 1845, pastu kena gerak ke PPUM ada med-check up. next time k.. =)
Huszaini berkata…
alamakk! sori bro! tak terima sms... ko gerak jer kami sampai.. sori aaa
[n a j e e b] berkata…
ceh.....nmbr sama kan...
android tu x received sms ek? haha!
Edy Ramanov berkata…
salam. sudah follow blog ni. jgn lupa singgah ke blog edy ya. tq
hanyzaini berkata…
sms lmbt sampai.. kol pun tak dengar..hmm..no komen..no komen...
Rai berkata…
tahniah2..survived tanpa mama nya.. hehe..bukan senang tu..
[n a j e e b] berkata…
"sms lmbt sampai.. kol pun tak dengar..hmm..no komen..no komen..."

kak hany : nasib baiklah kita ni pakai hp cap ayam je... hehehe~~
jgn marah eh bang...nnt kena jual..
Yaati Nor berkata…
patot la huru hara...mama gi kursus rupa2nya

Catatan popular daripada blog ini

Hadiah Untuk Lelaki!

Nak bawa apa yer untuk Berkelah dengan geng kembar nanti!