Sabtu, 2 April 2011

Jom Berkelah Dengan Geng Kembar Ke 2!

Entri melekat sampai 2 April 2011. Entri Baru sila scroll ke bawah. TQ!
Tempat berkelah!


Setelah dibuat undian, maka tetaplah sudah tarikh dan masa untuk buat aktiviti berkelah dengan geng kembar nih!

Maka, aku dengan senang hati nak jemput semua kawan-kawan blogger dan keluarga kembar hadir berkumpul untuk acara santai ni yang akan berlangsung seperti dibawah ni...

Nak bawa apa yer untuk Berkelah dengan geng kembar nanti!

Entri Melekat sehingga 2 April 2011. Entri baru sila scroll ke bawah yer!

Assalammualaikum,

Untuk program jom berkelah dengan geng kembar nanti aku nak beritau barang-barang yang nak kena bawa masa tu nanti...
Saja nak ingatkan.. program ni, santai-santai jer.. takde collect apa-apa bayaran. Semua ni dengan satu tujuan nak kumpul geng kembar ramai-ramai dan makan-makan hehehe.. Disamping itu juga untuk merapatkan ukhwah sesama kita. Seronok-seronok jer tau! Ambil gambar ramai-ramai! EEeee.. sukalah aku! Excited! tak sabar!!!

Jumaat, 1 April 2011

Kembar 5 pasang = 10 orang! Ramainya!

Pernah jumpa dalam satu famili ada 5 pasang kembar tak?
Aku rasa mesti kau orang tak pernah! Tapi aku pernah!! Best gila! Ramai siot! Penuh rumah!! Lima kali beranak  dan dapat 10 orang!!

Mesti mak bapak diorang kelam kabut jaga kembar-kembar nih!!!
Tak percaya?! Meh aku tunjuk gambar dia orang dari yang besar sampai yang kecil!

Hebat ke? Popular ke?

Salam malam,

Aku ni hebat ke? tak lah! popular ke? lagi laa jauh!! berjuta-juta batu jauhnya!!! Tak pernah rasa hebat pun.. sebab yang hebat tu hanya Allah... manusia ni hebat kecik jer! Popular langsung tak!!

Apa aku membebel nih? Meh aku cerita!

Khamis, 31 Mac 2011

Maxis ok ke tak?


Selamat tengahari!

Aku pengguna hotlink sejak 4 Dec 2004 lagi. Tadi dapat call dari maxis, tanya aku berminat tak nak pakai post paid value 50. katanya takde kontrak. lepas 3 bulan aku pakai kalau taknak sambung, boleh tukar ke prepaid balik, lepas tu dapat 500 sms free setiap bulan selama setahun. rebet rm 40 selama 3 bulan.

Dia cakap average aku guna sebulan rm42. ermm aku amik pakej hotlink 365 sebab malas nak topup selalu.

Rabu, 30 Mac 2011

Betina laknattullah!!

Aku nak minta sokongan dari kawan-kawan semua, ada seorang betina laknat telah hina Nabi Muhammad di wall FB dan info dia.

Aku minta kita laporkan pada pengurusan FB supaya akaun betina ni disekat dan ditutup terus!!

Apa yang perlu kita buat..

Menu Berkelah! Sedapnya!!

Haa.. sebelum aku cerita menu berkelah nak cerita benda lain sikit..

Alhamdullillah dari respon yang aku terima, InsyaAllah kali ni lebih ramai yang sudi join perkelahan kita ni... Rasa-rasanya lebih 15 geng kembar akan hadir... Gila seronok aku! Seronok pun tak gila cam aku nih!! hehehe

Ramai geng kembar di Facebook dan Blog akan berjumpa pada hari Ahad nih!! Kita tengok kekalutan yang bakal berlaku! Hehehe..

Selasa, 29 Mac 2011

Hek eleh brother nih!!!

Geram betul aku dengan brother sorang nih!!! Dah laa cilok gambar anak aku! Ciplak entri aku!!
Hangin jer gua!! Ni yang buat gua rasa nak cakap bahasa rock nih!!
Hek eleh bro! Suka-suka hati jer lu cilok gambar anak wa!! Tak pasal-pasal trafik wa naik!!

Tak pe bro! takpe! Gua balas balik!!!
Siap laa blog lu!! Jaga-jaga!!!

Video Tsunami di Jepun selepas gempa kedua 6.5 skala Richter

Video tsunami di Jepun. Katanya selepas gempa kali kedua berskala 6.5 Richter. Kalau ikut video ni berlaku pada 27 mac 2011 yang lepas..

Ada juga yang kata pada masa tu tak berlaku tsunami. Tak kisahlah bila berlaku pun, tapi video ni menginsafkan aku, betapa hebatnya Kuasa Allah, ini kan pula kita manusia yang kerdil tetapi berlagak seperti tuhan... Nauzubillah..

Dari sekecil ombak sampai hilang terus bangunan yang besar tu.. Maha Suci Allah.. Allah Maha Besar..

Yum yum!

Budak-budak zaman sekarang nih... pandai sungguh!
Semua nak buat sendiri...
Takpe-takpe abah bagi... buat laa sayang.. tambah skill tu... :)

Hah?!! Buat mende? hehehe..

Buat blog sebab aku!!

Kawan kita ni buat blog sebab aku! Wahh!! Dasyat sangat ke blog aku nih!! Hermm... aku rasa blog aku biasa-biasa jer... bukan ada apa-apa sangat pun... Nak bukti?!!

Ni buktinya! Err.. aku copy paste dari blog dia yer..

Isnin, 28 Mac 2011

Wartawan Majalah Pa & Ma nak datang berkelah dengan geng kembar???!!!

Haa!!! terkejut den!!

Betul ke dia orang nak datang? Macam mana dia orang tau?
Alhamdullillah laa kalau dia orang sudi datang Jom Berkelah dengan Geng Kembar nih!
Sebab aku takde pun nombor contact dia orang..

Tapi ada sorang geng kembar di FB ada no contact dia orang.. InsyaAllah wartawan tu akan datang.. Tapi jangan berharap sangat yer.. sebab aku tak tau apa-apa pasal contact wartawan nih.. orang lain yang tolong uruskan... Terima kasih pada Raudhah Yatim sebab call wartawan tu!

Ni antara perbualan aku dengan dia..

Haa.. kalau dia tak bleh datang tu.. siapa-siapa yang ada camera best-best tu ambil laa gambar banyak-banyak yer!

Pujuk auni auni auni!

Semalam pukul berapa tah, rasanya pukul 1 pagi lebih, aku tersedar dari tidur, auni auni auni menangis agak kuat. Bila aku pusing tengok, mama takde sebab turun buat susu agaknya. Aku pun bangun pujuk diorang. Seorang aku angkat baring kat dada aku, sorang aku tepuk kaki dan sorang lagi baring bawah ketiak aku. Hehehe nasib semua nak diam. Seronok! Entah susah nak cakap dia punya feeling masa tuh! Rasa rapat jer dengan diorang. Tengah pujuk- pujuk tu, mama pun sampai dengan susu, terus diorang ambil susu dan minum, tak nangis dah.

Abah diorang sambung tidur balik laa! Heeee...

Dah! Dah! Dah! Nak siap pergi kerja nih! Daaa...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Ahad, 27 Mac 2011

Cara Wardina latih anak solat 5 waktu

Pic dari Google. Wardina dan anak-anaknya


Aku dapat dari blog Atiq. Terima kasih Atiq dan Wardina.

Moga aku dapat didik anak anak anak anak aku macam ni InsyaAllah. Entri ni adalah peringatan untuk diri aku sendiri. Moga aku jadi lebih baik dari sekarang.. Amin..

Kekasihku dimandikan orang! Tak jeles pun!

Huhuhu... inilah akibatnya terlalu sayangkan 'lori sampah' ini... bukan aku kata, orang lain yang kata...
Sayang sangat kat lori saya nih! Takpelah.. u dimandikan orang lain pun ai tak kisah! Sikit pun tak jeles!!

exabytes unlimited