Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari 4, 2015

Raja dan Permaisuri!

Imej
Sembang petang adik-beradik AMRAFAHAN. Sambil makan popcorn dalam kereta. Kak Ngah cakap ke Kakak: Awak jadi tuhan (tuan).. (pelat nak cakap tuan jadi tuhan)Abah: Hepp!! Mana boleh cakap macam tuh! Tak baik! (Abah salah anggap sebab dengar nak jadi tuhan! Marah depa terus!)Kak Ngah: Jadi Raja boleh Abah?Abah: Boleh! Raja tu lelaki, Permaisuri untuk perempuan.Kak Chik: Mama jadi permaisuri, Abah jadi Raja, tapi Abah gemuk!! HeheheAbah: (dalam hati) Huhh!! Apa kaitan!! Tiba-tiba si Abang menyampuk!
Abang: Raja mestilah gemuk!!Kakak: Haah Raja mestilah gemuk! HahahahaHuhhh!!! Anak-anak Abah nih pengaruh raja adalah gemuk kat tv kuat sangat nih!!!Macam nak marah tapi kelakar!! Hai lah anak!!!

Grrrr!!! Huhh ini tak kelakar!! Grrr!!

Imej
Ok! Ini tak kelakar! Huhuhu. Masa tengah beratur nak cuci kereta, sebab lama sangat, Abah keluar kereta kemas boot kejap sambil suruh si Abang passing barang yang kat seat belakang nak letak kat boot. Pesan dengan Abang jangan kunci kereta sebab nak tunggu turn dalam kedai. Si Abang kata ok. Pastu kami pun tunggu laa kat dalam sebab depan kami ada kereta tengah tunggu turn nak cuci juga! Bila dah sampai turn, budak cuci nih cakap kereta takleh buka. Arrghh sudah! Bila pergi tengok rupanya kereta berkunci lepas tu kunci kat stereng. Ok boleh relaks lagi sebab biasa ada simpan kunci spare dalam wallet. Tapi bila cari geledah wallet bagai! Alamak!! Kunci spare takde!! Arghh sudah!! Kebetulan pula kereta depan bateri kong, takleh start engine. Sama-sama tersadai takleh nak jalan. Brother tu pergi cari kedai nak jumping bateri, Abah pula kena walking balik rumah amik kunci satu lagi! Terus ajak si Abang balik jalan kaki nak ambil kunci. Sambil jalan kaki si Abang cakap kat Abah, "Aban…