Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember 19, 2010

Hangin tapi tak boleh marah!!

Imej
Hangin satu badan!! Tapi tak boleh nak marah!!!

Sebab apa? Sebabnya si Aqil punya kenakalan... hadoiii yaii... nak marah... tapi bila dia buat comel-comel... innocent.. terus tak jadi marah... nak ketawa pun ada... tapi kena kontrol... habislah kemachoan seorang abah... kekeke...

Hari Khamis lepas... malam... mama dan auni auni auni dah tidur kat atas... aku dan Aqil kat bawah.. tapi aku dalam bilik melayan internet.. si Aqil ni dok luar tengok tv... senyap jer... Aku pun buat tak tau laa.. sebab dia dapat tengok favorite channel tv dia.. Baby First... Aku pun kusyuk laa.. berblog walking main game... semua-semua lah....

Tiba-tiba ada bau... bau wangi tak hingat.... hadoii yaii... aku buat pandai jer lah... malas nak layan... sambung balik layan internet... ermm... pastu sambil-sambil layan bau tu makin kuat... lepas tu tak hilang-hilang... si Aqil pun senyap jer... tak de bunyi apa... ermm... tak boleh jadi ni.. aku pun keluar bilik tengok...

Ya Allah ! Abang!! Jerit aku... si Abang …

Jumpa geng kembar 3 lagi!!!

Imej
Alhamdullillah sejak aku berblog nih.... ramai dah geng kembar aku jumpa... yang baru nih aku dijumpai oleh triplet 3R... kembar tiga lagi!!. Hehehehe... dijumpai ok... sebenarnyalah... bukan aku yang jumpa... tajuk atas tu bagi gempak sikit! kuhik kuhik.. kuhik.... meh tengok kat sini... aku dah update dah.... Moga bertambah meriah laa kalau jadi gathering yang aku cadangkan nanti... huhuhuu....

Pada geng-geng kembar yang aku tak list kan boleh beritau aku, nanti aku masukkan... maklumlah saya ni insan biasa :) (saya laa plak!! hehehe)

Hehehe... bagi tengok nama jer dulu... :) jangan marah aa...

Haa! jumpa pun gambar diorang ni!

Imej
Saja belek-belek external hard disk nih... err.. bukan album ekk.. kalau album... tu dulu-dulu... sekarang dah maju... pakai hard disk jer simpan gambar.. hehehe... korang pun sama kan? rajin ke print gambar tu?? hahah... aku pemalas... kepada yang rajin tu.. tahniah ye.. aku kagum dengan ko...!!!

Terjumpa gambar-gambar masa Auni Auni Auni umur 3 bulan... sekarang dah setahun dah... ermm.. cepatnya masa berlalu... teringat masa kalut-kalut dapat dia orang nih... lepas keluar hospital kita orang tak berapa cam lagi la... masa tu.. abah masih terrer laa.. dapat cam dia orang... mama tak terrer lagi... tapi sekarang abah lak jadi tak terrer... mama lak yang terrer... huhuhuh.... dah tua dah... (bak kata orang perempuan, urat banyak putus masa bersalin.. eeii!! aku bersalin ker... hahaha... nasib aaa nak guna juga alasan tu... mana aci?! Aci kat India kata ipin..hehehe.. lupa bukan sebab tua tau.. cett!! tanak mengaku lagi tu... sebab urat putus ok..!! hahaha

masa dia orang umur 3 bulan n…

Contest Si Manjaku Comel

Imej
Alamakkk nak dateline dah.... huhuhu... terima kasih pada pengetag ummie dan ummi nia. Meh kita layan contest yang dibuat oleh Masyimalo maklumat lanjut klik sini.

Syarat-syarat yang aku kena buat...

1- jadi follower blog Masyimalo Heart nie.. - SIAP!!


2- anda mempunyai blog sendiri... (tak mau orang lain punya blog taw) - SIAP!!


3- buat satu entry berkenaan contest si manjaku comel ni dan sertakan gamba Si comel anda yang paling comelll skalik (yang ni wajib) - SIAP!!

Ni gambar anak-anak saya...
Umur 1 tahun sebulan

Umur 2 tahun 6 bulan

4- tampalkan banner kat atas tue kat side bar dan entry korang... (ni pun wajib gak)- lepas ni buat.. SIAPP!!


5- last sekali tinggalkan link entry korang kat comment entry ni... - pun.. lepas ni jugak!! SIAP!!

6. Yang buleh join baby dari baru lahir hingga 6 tahun.... - Abah baby tak boleh ekk??! OK SIAP!!!

7. tag rakan2 anda 5 org... - kat bawah nih -SIAPP!!!
Elly &Emmy
the triplets
Izan Ishak
mummy darwishes
yanie
sekian terima kasih.. selamat menjoinkan …

Gambar Auni Auni Auni dalam perut

Imej
Ermm... gambar ni diambil oleh Doktor Noraihan Pakar O&G Hospital Putrajaya. Masa mula-mula tengok gambar ni.. nak menangis rasa... kuasa Allah... Kami happy sangat masa ni!! Keajaiban berlaku dalam keluarga kami!! Masa nih bilik Doktor Noraihan penuh dengan doktor-doktor pakar dan nurse yang lain... semua nak tengok!! huhuhuu... terharunya kami...

Kepada Mama yang ku cintai, Abah sayang Mama sangat-sangat!! Luv u forever after!! (erkk.. macam cerita shrek plak!! hehehe)



**Nota kaki Abah


Pagi ni berjiwang sikit! Teringat kenangan dulu semasa kembar dalam perut!!

PDRM buat SALES!!!

Imej
YEAR END SALES!!! YES!!


hahaha... ketawa dulu... aku memang dah tau aku kena saman... cuma buat-buat lupa jer... kot-kot laa diorang tak masuk dalam sistem lagi... sekali aku tengok dalam sistem PDRM ada da... huhuhu.. kena bayar ni... tengah ada diskaun...

Kalau korang rasa korang takde saman baik korang cek juga! Kompom betul-betul!! Kang melepas SALES PDRM nih! huhuhuu... rugi woo tak rebut SALES nih!!! Alaa.. tak rugi pun check!! Ada berani?!!! Err.. sales ni habis pada 30 Disember 2010 yer...

Kalau tak tau mana nak tengok meh check kat sini MYEG. Semoga berjaya yer!! hehehehe...

Sempena aku ada saman polis nih.. aku nak nyanyi lagu nih.. Mari kita nyanyi sama-sama HOYEHH!!!



AMRAFAHAN di Taman Canselari

Imej
Semalam balik kerja, ambil AMRAFAHAN kat taska, pastu terus kita orang pergi taman permainan kat Taman Canselari ni.. luas pastu tak ramai orang.. jadi takde lah berebut-rebut sangat...

Ermm... Si Abang keluar kereta jer terus meluru ke taman seorang-seorang dia.. laju tul.. dengan lari terkedek-kedek tu... hehehe terus main gelungsur...

Auni Auni Auni Mama ajar main gelungsor... semua pun takut... hahaha menangis teruss... masing-masing berpaut pada tepi gelungsur tu.. tak mau turun bawah... eermmm abah dia apa lagi... menyakat terus aaa... hahaha... biar dia rasa. kekeke.... Lepas tu main jongkang jongkit.. ok sket laa sebab Mama dia pegang.. takde le menangis dia orang tu.. :)

Meh layan gambar diorang..







Mereka ni kembar juga tau!!! - Update 20 Dec 2010

Imej
Untuk update yang terkini sila keGeng Kembar

Assalammualaikum dan salam sejahtera!!

Haahh... dah lama gila aku nak buat entry pasal kembar ni... tapi tak berkesempatan langsung!!

Sempena geng-geng kembar ni... entry ni aku tujukan khas untuk mereka-mereka yang ada anak kembar.. tak kisah laa kembar 2 ke kembar 3 ke kembar 8 ke! err.. ada ke??!!

1) Mula-mula aku nak cerita kembar tiga dulu!

niblog dia.. kembar dia semua lelaki, Fahmi, Faris dan Fauzi...


2) Pastu kembar 2Blog diani haa... Dua-dua perempuan Elly dan Emmy

3) Yang ni pun kembar 2 juga, Affan dan Afnan... niblog dia...

4) Kembar 2 juga.. Aidan dan Aryan..blog dia ni ha..

5) Kembar 2 lagi.. ramaikan kembar 2 nih!!Blog dia...nama anak dia sedap... Qhushairy dan Qhuzhairy

6) Lagi kembar 2... niblog dia... ni geng abah/papa yang buat blog... bleh geng dengan aku! hehehe  kembar ni dipanggil Along dan Angah...

7) Paling akhir untuk kali ni, Blog arwah Kak Aishah... mama kembar 3 juga... semua perempuan... Boleh baca katsinikisah kak ais…