Sabtu, 21 Mei 2011

Pom pom girl mama!





Hari tu amrafahan ikut mama praktis netball, disebabkan main selepas waktu kerja, jadi aku lepas ambil anak anak di taska terus ke padang bawa diorang, kalau balik rumah nanti dua kali kerja pula nak ulang alik ambil mama pula...

Kali ni team mama friendly dengan team opis aku... Kompom laa aku sokong opis aku.. Hehehe err.. Bila mama score jer baru aku sokong dia hehehe...

Masa nilah auni auni auni pom pom girl mama.. Diorang boleh buat tanda peace jerlah.. Pom pom nya tak siap lagi hehehe

Harap-harap team mama boleh menang laa bila dalam tournement minggu depan... Good luck yer team Mama!
Published with Blogger-droid v1.6.9

Jumaat, 20 Mei 2011

Yeahhh!!! Selesai sudah!!!

huhuhuhu... balik tengahari tadi nak solat jumaat sempat laa angkat baju yang jemur pagi tadi!! Lepas tu makan jap yang beli bungkus tadi... Lepas  solat jumaat tadi dapat laa sidai baju anak anak anak anak kat dalam rumah sebab kat luar hujan renyai-renyai..

Lepas tu sambung lagi sikit basuh baju... kemas dapur sikit sikit... lap-lap meja makan.. kekeke.. tiba tiba jadi rajin!! hahaha... lepas tu dah vakum rumah... berpeluh-peluh ko buat keje nih!! Banyak wooo kena buat.. boleh kurus macam nih.. ehh  tak nak kurus laa.. nanti kena buat lagi! kekeke...

Sekarang nih rasa aku, wife aku on the way balik putrajaya.. tadi dia call aku sebelum solat jumaat tadi kata kursus dia dah selesai.. Moga dia dan rakan sepejabat dia selamat sampai laa..

Ehh.. baju banyak aa tak berlipat! Arghh malas.. tak reti! hahaha... nanti tak sama paten macam wife aku lipat.. bior dia jer yang lipat.. hehehe..

Oklah! banyak dah membebel 2 3 hari nih.. lepas ni nak cari kepok lekor panas pula! pastu minum dengan air kelapa!! perhh!! mabeles!! daaaa




Sudahnya! sampai ke pagi baru buat!!

Hahahaha... semalam punya laa semangat nak basuh baju!! err.. semangat ke? haa baca kat sini kesemangatan aku tuh!!!

Semalam aku gagahkan juga laa memasuki arena basuh baju nih... alaa.. bukan susah pun... asingkan baju aku dan baju anak-anak, lepas tu masukkan baju aku dalam mesin, dan mesin tolong basuh!! yeahh!!! tunggu sejam siaplah semuanya! hahaha rajin kan!! rajin kan!!

Haah memang rajin! sebab masa tunggu baju tu aku tertidur! kekeke... sudahnya pagi tadi baru sidai baju... lepas tu baru masuk baju anak-anak pula untuk basuh... banyak laaa pula baju anak-anak nih!! yelah... sorang sepasang kali empat orang kali tiga kali tukar sehari kali tiga hari sama dengan banyakkk!!!!  tengahari karang laa balik rumah sidai baju anak-anak... nasib laa rumah dengan opis lapan minit naik kereta dah sampai!! yer ker lapan minit?? enam minit jer kot! hehehe...

Khamis, 19 Mei 2011

Malam kedua, settle!!! tapi aku tetap malas!!

Alhamdullillah AMRAFAHAN tak banyak ragam... petang tadi balik dari taska, tak de yang menangis ke mengamuk ke... lega abah... cumanya aku ni jer yang tak cergas.. peha masih sakit.. jalan kaki kejung jer.. tak boleh nak bengkok sangat. lagi lagi bila turun tangga.. huhuhu...

Sampai rumah, aku masak nasi lepas tu bagi AMRAFAHAN makan kenyang-kenyang.. biar tidur lena malam nih... hehehe.. jadi abah tak payah bangun pukul 1 ke 2 pagi nanti... mengantuk woo.. lagi-lagi bila kaki sakit nih.. nak turun tangga nak naik tangga.. seksa sungguh rasa...

Si Abang dah lena depan tv.. jadi baru lah aku ada kelapangan sikit nakk update blog nih.. Kejap lagi nak angkat dia ke atas, kesian pula tengok dia tidur atas sofa..

Errmm... lepas ni ada kerja yang menanti.. nak basuh baju!!! aarghhh baju dah takde!! malasnya!!! mata dah mengantuk nih!! kaki masih sakit nih... err... lagi pun hujan.. tak tempat nak sidai... dalam rumah penuh dah! hehehe.. ok gak alasan nih.. esok jelahh kot basuh baju... hehehe.. (minta minta mama tak baca! sebab sana takde internet!) hehehe

Bestnnya kalau ada mama.. dia rajin basuh baju.. tak macam aku.. pemalas!! walaupun menggunakan mesin otomatik... kalau dah nama malas... huhuhu....

Untung korang yer dapat suami / isteri / mak yang rajin basuh baju, lipat baju.. huhuhu... bila laaa aku nak rajinn nih!!

Oklah nak termenung jap depan tv! kot kot dapat semangat baru nak basuh baju! aarghhhh!!! kekekeke

Al Fatihah untuk arwah Abdul Hakim Bin Mohd Kamal

Al Fatihah untuk Abdul Hakim Bin Mohd Kamal. Beliau pemilik blog telordibasuh.blogspot.com. Walau tak kenal tapi sesama blogger aku doakan arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Mengikut abang beliau, arwah meninggal hari ini disebabkan jangkitan paru-paru. 


Sedih bila baca biodata diri beliau.... bila beliau taip pekerjaan... 

Huh.. lega settle pagi pertama!

Tadi dah hantar Amrafahan ke taska, lega dah settle pasal diorang...

Cuma sekarang nih rumah dah tunggang langgang.. Tak sempat nak kemas.. Semalam tidur awal... Huhuhu... Malam ni laa kot nak buat semua... Harap harap aku tak tidur awal lagi.. Hehehe...

Nak sarapan plak! Lapor plak!

Ehhh DTS di Era fm sekarang laa!! Tahniah Mat Gebu!

Petang karang baru sambung balik tugas aku... Hehehe
Published with Blogger-droid v1.6.9

Model Femes singgah AMRAFAHAN!!

Sekarang pukul 4 pagi lebih... bangun sebab nak buat susu kat Auni Auni Auni... bila aku buka pintu jer, AH tersedar.. terus menangis.. alamak... aku yang sakit peha ni sebab main paintball (tu lahh!! tak stretching dulu sebelum main terus redah jer dah sakit kaki!padan muka aku!!) turun tangga terkengkang kengkang sebab nak cepat sampai dapur, tapi tak cepat juga sebab sakit nak melangkahh... huhuhu...

Sampai dapur terus basuhh botol lepas tu buat susu... AH dah meraung-raung sambil ketuk ketuk pintu kat atas.. aaaa... sian anak abah.. cuma aku boleh cakap tunggu kejap abah buat susu... tu pun slow je aku cakap.. kompom dia tak dengar...

Lepas buat susu aku lari naik tangga balik... terkengkang kengkang lagik!!! aaa tensen betul!!! tak boleh nak lari laju-laju... anak dah meraung nih... Sampai bilik buka pintu AH ada depan pintu meraung-raung... nampak aku bawa susu lepas tu bagi dia susu terus diam... huh... lega..

Lepas tu bila Auni  Auni Auni dah sambung tidur balik.. aku bangun nak solat isyak pula!! semalam pukul 9 lebih aku dah tidur.. huhuhu.. konon konon nak tidurkan Auni Auni Auni laa.. sebab bila aku bangun diorang nangis... jadi aku buat-buat laa tidur... AMRAFAHAN baring keliling aku.. rupa-rupanya.. aku tertidur betul-betul laa.. ingatkan tidur-tidur ayam... tidur tidur gajah rupanya.. kekeke

Lepas solat tu saja laa buka blog.. rindu! kekeke Sekali tengok model femes singgah kat blog AMRAFAHAN laa.. bestnya!!! hehehe.. tu yang semangat terus nak berupdate blog tu!! huhuhu.. kalau tak baik aku sambung tidur pagi-pagi nih! kekeke

Rabu, 18 Mei 2011

Abah jaga AMRAFAHAN?

Tadi aku dapat mesej dari wife aku.. dia dah dalam perjalanan ke INTAN wilayah selatan kat Kluang, Johor. Dia pergi dengan budak opis dia untuk kursus pra kenaikan pangkat. Mudah-mudahan wife aku berjaya laa lalui kursus tu dan ada rezeki untuk naik pangkat... rezeki anak-anak jika dapat.. InsyaAllah Amin...

Haa... bila mama dah beroutstation, siapa nak jaga AMRAFAHAN? haa... sapa lagi?!! abah ni laa jaga... huhuhu... mama dah pesan macam-macam, basuh baju, basuh pinggan, kemas dapur lepas guna, lipat baju, kemas rumah... arghhh!!! banyaknya nak kena buat.. nak jaga AMRAFAHAN lagi.. boleh ke aaa?? dah lah mama pergi 3 hari 2 malam.. ermmm.. lama tuh...

Strategi aku mudah jer kot... ermm.. nak cerita ker.. tak payah lah.. rahsia dulu.. nanti mama baca, aku kena bebel.. kekeke...

Kantoi plak abah!

Semalam aku angkat AN dari kereta ke bilik lepas sampai dari rumah member aku... Masa tu AN masih tidur lagi... Jadi, lepas aku letak di tilam aku tutup pintu dan baring sebelah Auni Auni Auni... AF dan AH lena dah..

Lepas aku baring dalam 5 minit tu aku tengok AN, nampak macam dah tidur, siap peluk botol susu lagi... Ermm... Dah nyenyak kot.. Jadi aku pun bangun laa nak turun bawah nak tengok tv, aku bangun laa senyap-senyap nak turun bawah, masa tu bilik gelap, tengah elok aku berjalan senyap senyap tu, aku terlanggar mainan dorang jadi berbunyi laa bising.. Risau pula aku nanti AN jaga pula.. Bila aku tengok, elok jer dia tidur..

Ermm... Dah nyenyak nih.. Aku dengaj kompeden jer buka pintu bilik.. Berbunyi pula pintu nih... Jadi cepat cepat laa keluar dari bilik!

Yes!! Dapat keluar! Tak sempat aku nak turun bawah AN dah menangis.. Hadoi... Sedar pula dia... Kantoi dah aku.. Bila aku masuk bilik jer, terus jer AN diam... Ermm...

Nak taknak aku kena laa duduk sekali dalam bilik tu dengan Auni Auni Auni... Tak dapat laa abah nak tengok tv... Huhuhu...

Yang aku heran tu, kenal pula bunyi pintu terbuka.. Boleh sedar tu... Anak abah anak abah... Heehhehe
Published with Blogger-droid v1.6.9

Selasa, 17 Mei 2011

Korang buat apa cuti ni?

Haa. hari ni kat putrajaya cuti umum wesak day.. Aktiviti aku hari ni nak pergi main paintball dengan kengkawan masa belajar dulu.. masing-masing nak attack perut jer... hahaha.. weak point kat situ... hampeh punya member!!

Lepas main, tengahari nanti ada jemputan kat area rumah aku nih, InsyaAllah aku datang... jiran woo mana bleh tak dapat... kena laa bercampur masyarakat... jangan jadi katak bawah tempurung...

Petang karang InsyaAllah aku nak pergi tengok baby kawan aku... kat KL tapi aku tak tau kat mana rumah dia. hehehe.. takpelah nanti aku call dia minta alamat...

Haa... itulah kot aktiviti aku bersama keluarga hari ni!! Korang pula macam mana?? Mesti best aktiviti korang!! Err.. paling best buat apa? Tidur? hehehe...

Oklah nak pergi main paintball dah nih!! daa...

Isnin, 16 Mei 2011

Bila Gula Gula kena marah!!

Korang kenal kumpulan gula gula?  entah aku pun tak kenal.. tapi Hitler kenal!!?? Dan Hitler sangat  marah dengan kumpulan gula gula nih!!! apa yang diorang dah buat aaa?!!!


Sampai China dah!!

Alhamdullillah sampai dah kami semua di China nih.... rupa-rupanya ramai betul peminat Auni Auni Auni kat sini.. tak sempat nak buat apa-apa dah!! Terus semua nak ambil gambar AMRAFAHAN... jadi aku pun ambil balik gambar diorang! Buat kenangan... Semua cakap bahasa china yang aku sendiri tak pernah dengar... lain laa bahasa diorang dengan bahasa cina kat Malaysia... Aku  pun angguk-angguk kepala jer.. tunjuk 3 jari macam paham jer.. kekeke... tanda kembar 3...


Argghh!!! Cikgu nih!!!

Pada tahun 1993 satu kejadian yang telah merubah hidup aku... Peristiwa ni terjadi di Sekolah Menengah Bandar Kota Tinggi di kelas 3 Syiar subjek matematik... bulan berapa aku tak ingat.. rasanya awal-awal tahun kot.. hehehe...

Nama cikgu matematik aku Cikgu Mansor, dia seorang yang kelakar bila mengajar dan ikut suka hati dia jer... Sebelum aku masuk kelas 3 Syiar tu aku kat kelas 2 Takwa.. kira kelas no 4 kot.. aku tak ingat.. kelas syiar tu kelas no 2 laa ranking dia.. jadi budak-budak dalam kelas tu aku tak kenal sangat.

Suatu hari tu Cikgu Mansor ni mengajar laa Math kat papan hitam tu.. lepas tu dia toleh kat murid-murid dia nih.. dia pilih laa random siapa nak jawab soalan dia tuh.. lepas tu boleh pula dia pandang kat aku.. disebabkan dia tak kenal aku, aku murid baru kelas dia.. dia bercakap ke arah aku...

Ahad, 15 Mei 2011

Pergi Sekolah!!

Video Auni Auni Auni pergi sekolah!! Sekarang nih suruh diorang jalan sendiri jer.. tak payah naik stroller dah!! Bila turun kereta jer diorang tau dah nak hala ke mana... hehehe... Dah besar dah anak-anak abah nih!!!


exabytes unlimited