Khamis, 7 Februari 2013

Ambulan datang ambil Mama!

Petang kelmarin Abah dapat mesej dari Mama. Dia beritau dia jatuh tangga tergelincir suruh Abah balik cepat. Abah dapat baca pun selepas sampai rumah lepas parking motor. Tiba-tiba teringat pula nak tengok mesej. Bila baca Abah terus dapatkan Mama, tengok-tengok dia dah terbaring kat tilam tak bergerak tapi tengah cakap dengan telefon laa.. Agaknya cakap dengan opah kot.. 

Bila Abah nak bawa dia pergi hospital dia kata, takpe-takpe takde apa-apa kot... uishhh... maunya tak risau dah jatuh terduduk bahawa woo... lagi laa risau... tambah-tambah lagi ada baby dalam perut Mama tuh.. dah empat bulan dah.. risau wooo... APA!! ada baby dah!! Alamak! kena tuka nama blog ker haah?? hehehehe Abah saje jer tanak cerita sebelum nih sebab Mama pesan jangan tulis kat blog.. tapi memandangkan Mama sendiri dan umumkan kat FB dia.. ahhh Abah nak cerita laa kat sini! hehehe

Ok sambung balik cerita Mama jatuh. Lepas tak tau nak buat apa tu, Abah teringat jiran depan rumah Abah tu seorang jururawat. Abah pun takpe berlengah lagi (perh! ayat novel! hahaha Najeeb ko jangan gelak!) terus jumpa dia. Abah panggil dia Lin. Lin kat kena bawa pergi hospital nih nanti dia tolong call ambulan. Sambil tunggu ambulan sampai tu Abah tak tau nak buat apa jadi mengenangkan anak anak anak anak tak makan lagi Abah gorengkan telur dadar sayur campur kat diorang huhuhu... sedih tak reti masak benda lain!

Bila Ambulan sampai Abah dengan suami Lin, Lan, dan dua orang dari ambulan tu angkat Mama. Risau laa kalau jadi apa-apa kan.. takkan nak biarkan jer... kalau Abah ikut cakap Mama tak mau pergi hospital tu tak tau laa apa jadi kan?! Lin pun cakap dia nak tengokkan Mama kat hospital, Abah duduk rumah jaga AMRAFAHAN. Masa angkat Mama nak masuk ambulan tu, si Kakak ke sapa tah tanya tak ingat Abah.. hehehe... Baby nak keluar ke Abah? ehh taklah.. belum lagi.. Mama sakit belakang tuh! jawab Abah. Ooohhhh jawab Kakak... pangjang OOoo nya.. hehehe comel!

Tengok muka diorang pun macam risau juga laa kenapa Mama kena masuk Ambulan kan? Tapi Abah buat-buat sejuk (cool) kekeke macam takde apa-apa, terus ajak diorang masuk rumah dan makan telur dadar yang Abah goreng tu. Lepas tu Abah buatkan susu campur Milo untuk diorang seorang secawan dan ajak diorang tidur. Agaknya dah mengantuk sangat jadi senang laa diorang tidur kecuali si Abang masih tengok TV lagi.

Alhamdullillah bila Mama call Abah dia kata baby ok, cuma tak dapat nak x-ray tulang belakang sebab tengah mengandung. Terima kasih laa pada jiran Abah Lin dan Lan sebab bantu kitorang, sampai Mama balik pun Lin hantarkan. Mama kata doktor inject untuk tahan sakit.

Hari ini Mama masih berehat lagi kat rumah. Rumah dah rupa tongkang pecah. Dah dua pagi Abah kekalutan menyiapkan anak-anak seorang diri. Nasib laa diorang dah besar, kalau masih kecil mau lagi kekalutan Abah nih! hehehe

Moga Mama cepat sembuh dan sihat laa yer. Amin... InsyaAllah.


Ambulan datang ambil Mama


Nota Kaki Abah:
Berbaik-baik kita dengan jirang kita, jika masa kita susah, jiranlah orang terdekat tempat nak kita minta bantuan. Alhamdullillah Abah dikelilingi jiran-jiran yang baik belaka!


Selasa, 5 Februari 2013

Mama kata mabok-mabok!

Haa... apa yang mabok tu?

Tengok kat sini....


AMRAFAHAN yang berjoget sakan! 

Bukan apa.. dalam FB Mama.. tajuk video nih Mabok2.. itu jer... hehehe




Nota Kaki Abah:
Err... kena ker tukar nama blog AMRAFAHAN nih? hehehe belum lagi...

exabytes unlimited