Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember 14, 2014

Nyaris kena tinggal bas!!

Nyaris kena tinggal bas!! Bas dah gerak dah! Tanya kaunter sambil tunjuk tiket. Kat tiket tulis kmk coach. Tapi masa sampai kat putrajaya sentral takde pun bas kmk. Kaunter kata tu bas kuning tu yang jalan tu! Pi seberang jalan sana kat teksi lalu tu nanti bas lalu situ! Abah pun terkedek kedek bawa beg kejar bas kuning tuh. Nasib sempat tahan. Berpeluh ketiak kejar bas! Huhuhu.... Bas tu nama dia Jasmine. Patut laa tak perasan. Masa sampai tu ada laa perasan bas nih parking tapi tak terfikir pula bas nih yang kena naik. Huhuhu... Sebab dalam kepala otak nih cari bas kmk coach jer! Huhuhu Hari tu Abah ada minta tolong kawan abah hantarkan ke putrajaya sentral. Dia kata ok. Jadi hari ni Abah ingatkan dia ingat laa. Rupanya masa abah call kawan Abah tu, dia pergi cycling. Nasib tak jauh dia cycling. Dia patah balik dan amik kereta hantar Abah. Sebab tu terlambat sampai ke putrajaya sentral. Abah berterima kasih sangat kat kawan Abah tu sebab tolong hantar. Nasib baik sempat sampai. Cuma…