Isnin, 7 Mac 2011

Ayu Gegar tanya AMRAFAHAN jawab!!

Soalan ni datangnya dari Ayu pemilik blog Citarasa Rinduan, seorang tokey kedai makan di kampungku.. er... kira sekampung laa walaupun daerah lain-lain kan?!! Kenapa aku panggil dia Ayu Gegar? Sebab hari tu dia hari-hari gegar blog orang!! Hahh!! Kau orang gegar laa balik blog dia!! Tak gitu Ayu? Hehehe...
Hahh.. nak beritau nih.. siapa-siapa orang Johor nak buat vlog boleh terjah blog Ayu nih!!


Soalan Ayu berbunyi keyboard macam nih...

orang kata...kalau tak ada family kembar..tapi kalau kita makan buahan yang kembar2 betul ker kebarangkalian akan dapat..?

Jawab saya..
Mungkin betul mungkin tidak.. Sebab masa sebelum mengandungkan kembar, wife aku sangat suka dengan anak kembar ni, kebetulan jiran aku dulu ada anak kembar 2, selalu selisih dalam lift.. Dan dia pernah bercakap dengan aku dia selalu berdoa nak anak kembar... Kalau tak silap aku dia pun pernah cakap makan buah-buah kembar ni macam pisang... Ermm.. mungkin kebetulan.. Hanya Allah yang tahu.. Doa pada Nya jangan lupa walau apa pun hajat kita! Betul tak?!

6 ulasan:

lin berkata...

nak inform nih. ade satu lagi blog kembar. sila gegar yek. 3justnice.blogspot.com

Citarasa Rinduan berkata...

daku terharu..
terkejut dalma bloglist ada ayu GEGAR... ingat klonku

terima kasih papa kembar ats jawapanmu itu..
amin2.....dgn jawapan nie rasa dihargai

mana tau, buat amalan pemakanan dan doa padaNYa..ayu perolehi kembar..

logorithm berkata...

I pon berteori bahawa makan pisang kembar boleh menyebabkan mengandung anak kembar. Tapi untuk pompuan yang dah bersuami laaa... hehe... :-p

Bagaimana pulak ngan telur ayam ngan kuning telur kembar?

IQ berkata...

Salam.
Tuan Blog,dulu2..zaman kanak2, nenek kite tak bagi makan sgala jenis yg kembar2 ni, cth; mcm pisang kembar, nenek akan mkan 1 darinya.
Katanya, bkan tak bagus dpt kembar, tp bnyak risiko.Dan beberapa perbualan pnjng lg la psal kembar. Tp tak tau sgt masa tu, kanak2 lagi.
Tapi tak sangka, sy akan dapat anak kembar juga akhirnya. Pernah berdalam hati nak dpat kembar. Tak sangka Allah benar2 berikan saya anak kembar.

Huszaini berkata...

Lin: tq yer!!

Ayu: Amin moga dapat kembar!

Logo: thanks singgah sini! Hahaha... teori jer.. praktikal tak jadi..
telur kuning ayam kembar? entah tak pernah dengar pun?!!huhuhuhu

Iq: Alhamdulllilah.. semua tu Allah yang tentukan.. Tahniah yer! Ermm.. boleh bagi alamat blog untuk saya lawat?

logorithm berkata...

Tak pernah tengok telur ayam ngan dua bijik kuning telur? Selalunya telur ayam yang nampak extra besar tuh kat dalamnya ader dua bijik kuning telur. Tapi telur cenggini kalau dieram takkan kuar anak ayam kembar, sebaliknya akan menjadik telur busuk. Bagus untuk dibaling kat orang yang kita benci. Buwehehehe...

exabytes unlimited