Sabtu, 14 Mei 2011

Perangai Auni Auni Auni yang terkini

Seminggu dua aku perhatikan, Auni Auni Auni ada perangai yang tersendiri... Bila perhatikan boleh gelak laa dengan perangai-perangai depa nih...

Ada yang  manja, ada yang selamba, ada yang hati kering, suka berebut... geli hati tengok keletah diorang nih... Semalam genap umur diorang setahun setengah.. sekejap jer rasa.. macam baru jer rasa jaga diorang masa kecil masa tak tau apa-apa... sekarang ni dah pandai minta, dah pandai merajuk, kalau merajuk siap guling-guling kat lantai... sampai laa ada orang pujuk dia.. kalau tak menangis laa guling-guling kat situ... Sekarang nih kalau naik tangga turun tangga rumah tu selamba jer.. kadang-kadang tu terlepas pandang, diorang dah ada kat atas...

Akhirnya blog dah boleh buka!! yey!!

Akhirnya boleh buka juga blog nih!!! Waaa rindunya aku!!!!

Tensen juga bila banyak kali try ada error blog unavailable.. ingatkan blog aku jer.. masa tu terpikir laa.. ermm nasib laa pakai hosting free ni laa jadinya...

Sekali bila tengok kat twitter dan facebook rupanya masalah nih datang dari blogger.com sendiri.. Alhamdullilla  dah boleh buka balik...



Aku kehilangan satu entri nih.. nak tunggu esok dia dapat recover balik ke tak.. sebab aku baca kat http://status.blogger.com kata akan retrieve balik post yang  latest tu pelan-pelan.. So,, kita tunggu jer lah..

Ermm.. kalau tak de kena laa buat balik... nasib laa semalam aku terfikir nak copy kat notepad. rupa-rupanya nak jadi macam nih..

Kalau tak jenuh nak taip semula..

Oklah.. rindu pada blog dah terubat.. kalau tak.. tak senang duduk aa.. hhehehe... memang aku dahh ketagih

Harap-harap blog korang semua  pun ok juga laa yer!!!

Khamis, 12 Mei 2011

Moga kalian dapat manfaatnya!

Pagi ni aku dengar Sinar FM aku dapat suatu ilmu yang bermanfaat untuk kita semua. Selepas aku hantar anak aku yang retro itu ke sekolah, aku drive ke opis sambil dengar Sinar FM! Tetamu Sinar Pagi tadi Datuk Dr Fadhilah Kamsah dan Nabil.

Nabil ada tanya lebih kurang laa.. macam mana nak kekal dalam industri hiburan, ermm.. pada aku walau apa pun bidang kita, kita boleh gunakan untuk kehidupan harian kita InsyaAllah.

DDFK ada bagi cara untuk kita hadapi kehidupan kita ni. Antaranya sebelum tidur, buat solat taubat dan istigfar 100 kali sehari. Lepas tu maafkan semua orang sebelum tidur. Wife aku ada pesan kat aku sebelum nih, tapi aku terlupa dan jarang amalkan. huhuhu Bila mata dah mengantuk, letak kepala terus selamat!! huhuhu.. tak baca doa tidur pun! huhuhu...

Lagi satu perkongsian DDFK ni adalah Doa 12 Pintu Kebaikan. Moga kita semua mendapat manfaatnya. Bacalah setiap hari.

Doa 12 Pintu Kebaikan


Maksudnya:

“Ya Allah, bukakanlah untukku pintu-pintu kebaikan, pintu-pintu keselamatan, pintu-pintu kesihatan, pintu-pintu nikmat, pintu-pintu keberkatan, pintu-pintu kekuatan, pintu-pintu cinta sejati, pintu kasih sayang, pintu-pintu rezeki, pintu-pintu ilmu, pintu-pintu keampunan dan pintu-pintu syurga. Ya Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang.”

Sumber: Fitrah Power

Moga aku dapat amalkan semua ni untuk kebaikan aku sendiri dan keluarga begitu juga dengan korang tau!!

Anakku yang retro!

Pagi tadi masa dalam kereta nak hantar anak anak dan mama, aku buka radio kereta, kebetulan masa tu tengah dengar mix fm, msa tengah layan tu si abang tengah minum susu kat seat depan...

Tengah aku leka layan lagu kat mix fm tu tiba tiba si abang kata kat aku, abah, buka sinar fm! Haaa! Aku terkejut laa... Tak pernah pernah dia minta tukar radio tiba tiba pagi ni dia minta tukar sinar fm... Hehehe aku dengan wife gelak jerr... Tak sangka pula si abang ni suka dengar sinar fm. Hehehe comel jer aku rasa...

Mungkin sebab sebelum sebelum ni, pagi pagi aku dengar sinar pagi, layan celoteh mak neng mak banang dan krill... Hari ni jer aku terlupa nak tukar ke sinar fm tu yang si abang minta tukar tu...

Kalau tengah dengar lagu kat dalam kereta, aku slow kan volume radio, mesti si abang minta kuatkan balik... Hehehe... Abang abang... Memang retro lah!!!

Lepas tu aku saja sakat dia nak tukar channel lain.. Uihhh tak bagi ko! Siap kena marah lagi aku nihh!!! Hahaha

Apa apa jelah Aqil! Janji abang suka!



P/s:
Cantik kan bakal isteri Salih Yaakob! Muda lak tu! Pandai dia pilih! Hehehe... SY nih macam dah jadi idola untuk lelaki yang nak berpoligami jer!!

Errr.... Nasib aku tak termasuk dalam golongan lelaki tu!! Hehehehe
Published with Blogger-droid v1.6.8

Rabu, 11 Mei 2011

Dah makan-makan dah!!

Semalam lepas kerja, aku ambil AMRAFAHAN kat taska, wife aku pun dah ada sekali, jadi kitorang pun terus ke tempat makan-makan. hehehe yelah sempena nak celebrate birthday wife aku... mula-mula ingat nak makan kat resepi rahsia.. tapi macam tak terasa nak makan kat situ jer.. jadi aku bawa gi makan ikan..

Masuk jer kedai tu kami disambut mesra... ayat pertama budak-budak kedai tu tanya, kembar tiga ke kak? hehehe... soalan biasa tu... mesti mama power rangers ni pun biasa gak kan?!! Lepas tu cari laa tempat duduk yang sesuai, konon-konon cari yang tersorok sikit sebab senang nak control si Abang.. tapi panas laa pula.. kena laa beralih tempat...

Happy Birthday Honey!!



Birthday's Mama

Happy Birthday To You!
Happy Birthday To You!
Happy Birthday To Sayang!
Happy Birthday To You!!

Selasa, 10 Mei 2011

Konon-kononnya!!

Dah tengok Auni Auni Auni berjoget? Kalau belum meh klik kat sini!!

Konon-kononnya tengahari tadi aku taknak makan sebabnya bekpes pagi tadi tak habis lagi diproses... konon-konon nak makan ringan-ringan jer macam kepok lekur ke goreng pisang dengan air kelapa tengahari panas berdentum nih!!! Tiba-tiba ternampak perkataan nasi ambeng.. ermm... sedap juga nih... terus kensel nak makan kepuk lekur..

Aku terus kona mai ke restoran nasi ambeng nih.. tengok lauk dia nih menarik gak.. tapi aku terlupa sebenarnya lauk apa yang ada dalam nasi ambeng nih... sudahnya aku ambil apa yang nampak sedap kat mata aku... huhuhu... lepas tu nampak pula ABC special... huhuhu... order terus... kalau dengan wife aku ni mesti kena jeling nih... dengan lauk yang aku ambil dengan abc special nih.. hehehe...


Bila Auni Auni Auni dah pandai berjoget!!

Video ni aku ambil masa tengah tunggu mama balik dari kerja. Jadi aku saja jer pasang lagu kat radio tu kuat-kuat, hehehe.. taktik aku menjadi... Auni Auni akan berjoget...!! Yeahh!! Mari kita saksikan teletah diorang!!

Isnin, 9 Mei 2011

Cerita Sebelum Mati!!!

Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu.


Jumpa kembar 4!!! Akhirnya!! Yeyy!!!!

Excited giler!!! Disamping kemenangan Man Utd ke atas Chelsea, aku jumpa kembar 4 kat FB!!! nama mama diorang Mastura Azman. Dia takde blog tapi boleh klik nama dia untuk tengok FB dia.. Pada geng kembar yang belum join group kembar di FB bolehlah join di sini.  Seronok dengar cerita mama-mama kembar nih... err... bapak kembar kurang bercerita dalam group tu!! Lebih banyak baca jer.. hehehe

Selama berblog cerita pasal kembar.. aku tunggu kembar 4, baru hari ni aku jumpa!!! Waahhh nanti gathering raya nak jumpa laa!!! best kembar nih!! 3 lelaki 1 perempuan!!


Tahniah Man Utd! Menang ke atas Chelsea!!


Tahniah Man United! Menang ke atas Chelsea!! Dengan jaringan 2-1.

Gol oleh

Man Utd

Hernandez (1)
Vidic (22)

Chelsea

Lampard (67)

Ahad, 8 Mei 2011

Nak masuk Masterchef Malaysia lah!!

Haa.. tiba-tiba aku nak masuk masterchef... elok-elok blog cerita pasal anak-anak tak de cerita pasal masak-masak.. nak masuk Masterchef Malaysia!!! Itulah korang! Tak tau kelebihan aku ada... hehehe.. Ehh.. aku ada entri pasal resipi laa.. lupa aku.. meh tengok kat sini!!! Best woo!! hehehe perasan!!!

Idea nak masuk masterchef ni dah lama dah... dengan bakat yang aku takde nih... aku rasa nak join laa masterchef tu.. Sejak sejak tengok Masterchef Australia kat BBC Lifestyle, macam syok pula main masak masak nih...

Masterchef Malaysia


exabytes unlimited