Rabu, 21 September 2011

Tragis!!!

tragis!!! pergi kerja naik moto. balik naik train... sekarang masih dalam train lagi menuju ke stesyen ukm....

Isnin, 19 September 2011

Terpaku!!

Tengah terpaku laa nih...

Selepas terpaku baru boleh buat peace!!

Hari tu, mama belikan Auni Auni Auni sepek hitam! Sebelum nih asyik main abah dengan mama punya sepek jer.. pastu bila pakai londeh ke bibir.. kadang-kadang berebut dengan sepek abang.. sudahnya mama belikan laa untuk diorang sorang satu sepek princess..

Tabiat baru dorang bila pakai sepek nih.. masing masing akan terpaku lebih kurang seminit err tak sampai seminit laa.. kalau tengah berdiri, kena pakaikan sepek, terus diam tak bergerak... lama sikit lepas tu baru bergerak.. hehehe memang comel laa.. agaknya diorang nih kagum kot tetiba pandangan dorang jadi gelap...

Diorang pakai sepek ni kejap jer... lepas tu dah rimas, sibuk tarik tarik nak buka... bila ambil sepek tu lepas atas kepala baru diam... tapi kena cakap canntiikkkk!! hehehehe lagi lagi si AF dan AH memang mementingkan kecantikkan.. hehehe

Rosak lagi!

Pagi ni motorku rosak lagi! Kena kat highway lagi 5 km nak sampai RnR Seremban. Tiba tiba semput.. Aku bawa juga pelan pelan nak bagi sampai Seremban dengan kelajuan 30km/j... Jenuh gak rasa nak sampai Seremban ni..

Aku ingatkan plug problem ker.. Tapi ada gak terfikir piston jem.. Untuk bagi aku tak susah hati aku pikir rosak yang ringan ringan jer...

Alhamdullillah aku bawa pelan pelan sampai juga kat tol seremban ni, pastu mata melilau cari kedai motor... Nasib laa jumpa tak jauh dari tol. Aku pelanggan pertama kedai motor kat Bukit Kaya nih..

Sampai kedai motor, aku minta mekanik test motor aku, bila dia cek dia, piston dah jem! Alamak! Kena overhaul laa nih... Bila barai enjin nampak lagi rosak lain.. Hermmm sabar jerlah...

Atas motor tadi sebelum rosak ada gak aku terfikir nak amik motor lain.. Agaknya motor aku nih dia dengar kot kata hati aku tu.. Tu yang merajuk tu...

Sekarang nih masih kat kedai tengah tunggu dia bagi anggaran...

Ermm.. Macam mahal jer nih.. Takpelah janji motor ok.. Harap dapat siap petang nih.. Kalau tak kena balik naik komuter.. Kalau naik komuter esok susah sikit takde transport nak ke stesyen.

Oklah nanti cerita lagi...

exabytes unlimited