Jumaat, 16 Mac 2012

AMRAFAHAN masuk NONA pula??

Haa... Abah pun terkejut!! kekeke.. Tak sangka pula ada wartawan NONA nak interview kitorang.. Abah dapat tau 2 3 lepas, masa tu tengah hantar AF AH AN ke klinik. Abah buka laa FB guna tipon mahal abah tu! Bila baca mesej FB terus tersenyum macam tak percaya... Bagi Mama baca dia lagi lebar senyum sambil mulut terbuka! hehehe

Deal punya deal.. InsyaAllah wartawan dan crew dia nak datang rumah kami hari Sabtu ni pukul 3 petang. Shoot nak buat kat taman belakang rumah jer.. Harap-harap masa tu tak hujan laa.. Katanya untuk show minggu depan.. Entah.. tak tau pula bila? Tunggu jerlah..

Abah ada tanya wartawan tu, dari mana dijumpa kami nih.. dia kata dari blog ini! Wahh!! kombang hidung den sokojap!! Ada wartawan sudi baca blog nih! terima kasih yer! HINSHHH!!! HINSSHHH!!! HINSSHH!! Bunyi tarik nafas sambil kembangkan lubang hidung! kekekeke

Ermm... Itu kalau diorang laa.. cehh... konon-konon tak letak harapan yang tinggi laaa.. kekeke..  padahal!!! tak mau cakap!! nanti kena bernafas ikut bontot pula!! hahahaha

Kawan Abah, geng kembar juga pun diinterview hari ini oleh wartawan yang sama.. katanya Fara Fauzana pun ada sekali! glamour ko!! hehehe

Abah tengah risau baju nak pakai esok nih! Ceh!! hahaha.. alaa bukan apa.. baju Kelab Kembar tu macam dah kecil sikit! Nanti kantoilah perut abah nih! hahaha...



**Nota kaki Abah
Alaa... sempat ke nak kuruskan perut nih!!! Ada sehari jer nih!!! hahahaha

Isnin, 12 Mac 2012

Terima kasih Ben Ashaari!!

Siapa Ben Ashaari nih?? Hehehe.. pada yang berblog a.k.a blogger mesti kenal Ben Ashaari pemes nih!! Tapi yang tak berblog atau bukan blogger mungkin kurang kenal bakal Papa nih!!

Bila Ben petik nama blogger (ceh! macam aku nih blogger sangat!! Update pun malas!! Hahaha) macam aku nih hah tak kira laa kat FB ke blog dia! Terasa dihargai! Walaupun secebis! Takkan aku lupa pada jasa orang yang tolong promote blog dan salah seorangnya Ben masa mula-mula aku nak mengesot dulu dalam dunia blog nih!... err.. sekarang nih baru belajar merangkak... banyak lagi benda nak kena belajar dalam dunih blog nih!

Terima kasih yer Ben!


Abah pernah share tip dengan Ben untuk amalkan minum air kulit kayu manis nih untuk turunkan darah tinggi. Alhamdullillah berkesan pada dia.

Ben nanti dah dapat baby, roger-roger kengkawan yer!

Mama Vs Abang

Suatu hari dalam kereta kami anak beranak dalam perjalanan ke KLIA nak hantar sepupu Abah pergi buat Umrah..

Kami lalu dikawasan rumah teres kat kat Putrajaya tu.. lepas tu Mama  tanya laa abang..

Mama: Abang, rumah apa tu? (dua tiga kali Mama tanya baru abang jawab)
Mama: Rumah TE.... rumah TE....
Abang: Ayaq TEH!!!
Abah: (Senyum tahan gelak! Padahal organ dalaman abah semua dah gelak guling-guling! hahahaha)



exabytes unlimited