Sabtu, 19 Mac 2011

AMRAFAHAN di Pesta Belon Panas Putrajaya!

Penatt!! Tu yang nak taip dulu!! huhuhu sampai rumah terus mengadap blog! hehehe.. rindu aaa kat blog aku!

Semalam aku berjanji dengan wife dan anak-anak nak bawa dia orang pergi tengok Pesta Belon Panas, kita orang set masa laa nak keluar rumah pukul 7 pagi. Huhuhu... ye tak ye jer pukul 7 nak keluar rumah...

Sudahnya lepas siap semua, 8.30 pagi baru keluar rumah.. Sampai kat tapak pesta, jenuh nak cari parking, dah ramai orang rupanya..

Bila dah parking tu, kami 6 beranak pun berjalanlah nak tengok belon panas, ada belon Darth Vader, doraemon dan lain-lain. Belon darth vader tak sempat aa nak amik gambar, doraemon pun sempat ambil gambar bontot dia jer.. huhuhu..

Yang bestnya masa pergi sini sebab jumpa geng kembar lagi!! Baru berumur 3 bulan, kembar lelaki, huhuhu terlupa nak tanya nama anak, tapi sempat laa bagi alamat blog aku kat bapak dia orang.. Masa ni kita orang jadi perhatian.. ramai laa pula datang ambil gambar.. hehehe.. dah macam pameran kembar laa pula... huhuhu

Bila jalan jer ada yang tahan sebab nak ambil gambar! Hehehe.. Dia orang ambil gambar kembar, aku ambil gambar dia orang aa...

Lepas tu bawa AMRAFAHAN jalan-jalan sampai monumen, Naik monumen tu sampai atas, saja bawa anak-anak, lepas tu main kat padang sebelah monumen. Memang seronok laa si kembar bertiga nih, masing-masing dapat lepas, dari tadi duduk dalam stroller jer..

Lepas tu pergi tengok kuda poney, jumpa lagi kembar! huhuhu kali ni awek kembar pula! Wahh seronok nyer!!! Dah ambil gambar lepas tu bagi url blog, kami pun beredar nak balik, huhh.. penat sungguh.. sampai mama tak larat aa..

Bila nak sampai ke parking kereta, jumpa pula orang main bot remote control, si Aqil punya laa suka, sampai kena paksa balik baru nak balik... kalau tak dok jer mengadap bot kecil tu..

Sampai jer kereta, angkat Auni Auni Auni, bagi minum susu, lepas tu dia orang pun tidur, letih sangat agaknya... cuma si AF jer yang tak tidur.

Kesimpulannya, memang penat dan seronok sebab dapat bawa keluarga beriadah... bila lagi nak dapat peluang macam ni... tak selalu kan?!

Baru sampai, kena susun macam ni, hehehe




Abang pimpin tangan adik


Dikerumun orang ramai, abah jaga stroller, tengok dari jauh jer






Gambar ni di ambil oleh Aqil

Gambar ni pun!

Awek kembar!


Berhenti rehat, mama tak larat nak jalan dah..

Abang jumpa bot remote control

Ada banyak lagi gambar tapi dalam tipon mama, ni dalam tipon abah jer..

7 ulasan:

chekgu Moe berkata...

alaaaaa....seronoknye jalan2...
fuhh..bawak si kembar 3 dengan si abangnye.. jenuh tak melayan tu?

Aina berkata...

besok kalo aku g sana leh tak singgah... nk bagi brg.. hehe..

ummie berkata...

kami pergi juga..kalo terserempak kan best..hehhe

Mama Kembar 3 berkata...

bestnya jalan jalan... tringin nak pi tp hari ni whole day hubby keja, so tadak drebar huhuhu

Huszaini berkata...

Aina: mai laa datang umah

ummie: haah tak jumpa! kalau jumpa lagi meriah!

mk3: esok boleh datang. tapi datang awal pagi. belon ada pagi n petang jer.. tengah hari takde.. boleh pusing2 tgok acara lain

Huszaini berkata...

chekgu: hehehe.. biasa aa budak2 kena layankan aja...

||aLeaSaRa|| berkata...

sob..sob..masa ni bday my little danish rangers..konon nak gi tapi area salak tinggi ujan tak henti2 huwaa....tahun lepas dpt gi..tahun ni tak..tak ci..tak ci..bro dpt gi he3...

exabytes unlimited