Hari ini saya sangat bertuah!

Hari ni aku sangat bertuah! Pagi-pagi lagi dah bertuah!

Pagi tadi masa aku nak pergi kerja, aku pergi awal sebab nak tumbuk kad dulu sebelum hantar anak-anak ke taska... AMR dan AF ikut aku pergi tumbuk kad. Aku dukung AF kat tangan kiri AMR kat tangan kanan.

Lepas tumbuk kat tu tiba-tiba ada bau... baik punya!! Rupa-rupanya AF sudah berak lepas tu diapers bocor kena laa kat tangan kiri aku...

Lepas tu balik basuh tangan basah berak AF lepas tu hantar AMRAFAHAN pergi taska. Lepas hantar wife aku pergi kerja aku hantar Auni Auni Auni pergi taksa... err.. berapa banyak lepas tu daa... ahh.. malaas delete and edit.. biar jer..

Sampai taska AF dah tidur dalam baby car seat, AH dan AN cergas jer.. Lepas tu aku angkat laa si AH dan AN nak letak dalam stroller.. aku angkat laa AH tangan kanan aku AN tangan kiri aku...

Sekali aku rasa basah.. aku ingat susu tumpah ke muak ke... rupa-rupanya AH berak daa.. kena dah tangan aku... bocor juga diapers dia nih.. hadoiii yaii..

Lepas tu hantar cepat-cepat ke cikgu taska dia minta salin...

Huhuhuuh.... moral of the story jangan guna diapers fitti sebab senang bocor... gunalah petpet tahan banyak dari fitti... ni aku cerita pengalaman aku sejak guna fitti ni... baru sebulan lebih try.. ermm.. kena tukar balik ke petpet laa.. bagus petpet nih kalau pakai semalaman.. anak aku laa pakai bukan aku tau tak! tak bocor... tapi kalau fiiti ni bocor aa... tertekan sket habis aa... kalau nak best lagi guna mamy poko! memang terbaik aa... boleh dikatakan kebanyakkan brand aku dah try test cuba uji pakai guna semua-semua lah... tapi aku suka petpet lagi.. tak laa murah sangat... tapi oklah untuk 4 orang anak ni.. kalau ada offer lagi murah.. mamy poko nih mahal sangat...

Boleh nak pakai fitti tapi kena kerap tukar laa.. kalau petpet boleh tukar 6 ke 8 jam... fitti kena 4 jam sekali.. walaupun murah tapi kerap guna cepat gak habis kena beli lagi.. tapi kalau mahal sikit tapi kurang tukar, boleh tahan lama, lagi bagus... entah-entah lagi jimat.. err.. aku takde laa buat study case  pasal diapers berapa kerap kena tukar dan kos yang terlibat... ehh... bagus nih tajuk nih kalau nak buat tesis.. nanti credit kan nama aku yer pada sesiapa nak buat tesis tajuk nih.. kekekeke

oklah merapu sudah.. untuk makluman aku tak dapat apa-apa pun bila cerita pasal brand yang tersebut diatas.. semua tu adalah pengalaman akau sendiri

Sekian erhh.. kejap.. nak letak gambar budak bertuah berak kat tangan abah dia yang tuff nih kekekeke...

Auni Haziqah

Auni Faqihah

***Nota Kaki Abah
Takpe sayang berak kat tangan abah pun tak pe.. abah tak marah! Abah sayang anak-anak abah sampai bila-bila!!


Ulasan

Mama Qiestina berkata…
mmg mami p0kok terbaekk tapi mama pokai lah kan :P

qies pon siang petpet,malam mami pokok.

btw, cube abg aseng buat entri brp kos utk si kembar bulan bulan, sajalah nak tau :)
Elly & Emmy berkata…
hahaha.. memang bertuah si abah hari nii..
Mama Kembar 3 berkata…
mmg sungguh bertuah, sampai 2 kali anak anak bagi 'hadiah' yer? hahaha!

btw, kitorang guna huggies, lagi tahan bocor compared to pet pet. kalau time sales huggies dlm RM32 leh dpt, if not pi beli kat speedmart dlm RM35. Lebih kurang harga pet pet kan?
ida berkata…
ouchhh sungguh bertuah abah hari ni yerk....
afni+hafiz=dani berkata…
huggies dry comfort sesuai pkai siang, tahan lama..kalo mlm afni suggest mammy poko la, xde la kita kena bgn nk tuka2 drypers..afni da berjaya buat calculation..ehehe..

tapi x payah la beli mammy poko easy fit pants..hampeh!bocor manjang...
Izan Ishak berkata…
anak2 mmg selalu bagi tuah pada abah kan. kami dah selamat sbb twin dah pakai diaper malam je. siang dah terer tak berdiaper.

comel plak tgk AF ngan AH ni~gigit pipi boleh?
~mrs.yie~ berkata…
mama: rasenye petpet is much cheaper than huggies.

abah amrafahan : kalau iman takleh pakai huggies.berak mesti bocor.dah pakai elok2 pun bocor jugak.Dia suit dengan drypers.pakai senget pun berak tak bocor.Kire ok la, murah sikit dari huggies.pandai iman save kan bajet ummi babah..hehe..dan ofkos iman tau dia tak mau sokong beli barangan yahudi (huggies)..=)
hanyzaini berkata…
buleh kata seme jenama kami da tray test..suka guna pet2 sebab dier punya (aper orang panggil tape ke?) haa..tape dier mcm mami poko sket..heheh..tak dapat mami poko..ala2 pun jadik le..hehehh
huggies da try seme kale..tak bape bekenan sebab 'bocor'..kuat kencing tul anak aku ni..huhuhuhu
Huszaini berkata…
huggies masa guna pelekat dia tak kuat senang tercabut.. dah lah budak2 nih pakai bukak pampers sendiri! huhuhu...

drypers kami guna bocor n pelekat tak kuat.. tu yang guna pet pet tu...
~ MayraAzra~ berkata…
hehehe,,cian abah die..comeyny auni2 ni..
Huszaini berkata…
abah comei ke auni comel? kekekeke

Catatan popular daripada blog ini

Hadiah Untuk Lelaki!

Nak bawa apa yer untuk Berkelah dengan geng kembar nanti!