Cara mudah nak Blogwalking di List Blog Ben Ashaari

hyperlink tq Google

Cara mudah nak blogwalking di senarai blog Ben Ashaari

Kan kalau kau orang tengok list dia sampai 600 lebih dah kan! Lepas tu tak boleh nak link sebab takde hyperlink. Just plain text jer..

So aku nak ajar cara nak buat semua list tu jadi hyperlink dalam sekelip mata... Jenuh laa kan nak copy paste 1 1 kan.. muntah nak habis.. ni cara aku la... mungkin ada lagi mudah bolehlah ajar yer... share-share.. tak baik kedekut ilmu ni.. :)

Ok mula-mula,

  1. Copy semua link yang ada kat list tu /Select All ke Control A ke.. reti tak?
  2. Lepas tu buka email korang, compose new email, aku guna Gmail senang sikit.. yang lain pun boleh agaknya,... hehehe tak sempat test.. tapi aku rasa boleh..
  3. Lepas tu paste kan segala yang ko copy tu kat ruang kosong email tu.
  4. Lepas tu send kan kepada diri sendiri, email korang jugaklah..
  5. TADAA!!! Dah jadi hyperlink semua! senang laa nak Blogwalking kan!
  6. Ok lagi satu nak ajar... kalau korang klik sesuatu link tu kadang-kadang dia akan buka di page/tab/window yang sama kan? kalau kau orang nak bukak new tab tapi tak mau right klik, kau orang orang boleh guna cara ni.. 
  7. Tekan control button, pada masa yg sama klik link korang yang nak buka tu! nanti dia terus open new tab.. senang jer kan!
Sekian terima kasih. harap korang dapat manfaat dari ilmu yang tak seberapa nih! :)


**Nota kaki Abah
Er.. ni kira tutorial ke hah?? Agaknye kot.. hehehe


Ulasan

||aLeaSaRa|| berkata…
wah tq bro!mmg jenuh kalau nk BW dan klik satu2 kat blog BA.takde hyperlink dan kite kena plh satu..satu then copy,paste he3.tq nice info nk kena try jugak ni.sori ye br dpt sggh sini smlm bz sgt.kite dpt keje dah he3..!
Izan Ishak berkata…
wahhh...tutorial lah ni. bukan semua org tahu termasuklah saya~
Huszaini berkata…
alea: Alhamdullillah ada gak manfaatnya nih..

II: wooo.. boleh aa tutorial hehehe

Catatan popular daripada blog ini

Hadiah Untuk Lelaki!

Nak bawa apa yer untuk Berkelah dengan geng kembar nanti!