Khamis, 7 Julai 2011

Memenyekkan ayam!

Tadi aku dipaksa makan tengahari dengan budak budak opis!! Ceewahhh dipaksa kunun!! kekeke.... Yelah... kita dah sarapan nasi goreng kampung lauk ayam rendang kunyit dengan cendawan goreng... pehhh sarapan tu.. kul 10 lebih.. perut masih kenyang lagi.. tapi disebabkan dorang ajak makan kat luar aku follow jerlah...

Maka kami menuju ke restoran wong solo di bandar baru bangi.. restoran masakan indonesia.. Aku order set ayam penyek, dalam set ni ada ayam penyek, nasi, tempe goreng, tahu goreng, terung dan air RO.  Sedap lahh juga!! Huhh aku nih! makan apa pun sedap! kekeke... Lepas tu member aku order set ikan keli.. nampak mabeles laaa sebab ikan keli goreng garing tu...cam menyesal pula order ayam kekeke... tamak aa aku nih!

Menariknya kat restoran ni kita boleh makan bersila ada tempat khas disediakan kebetulan kami sampai meja makan penuh dan ada 1 tempat kosong tempat bersila.. jadi kami duduk laa kat situ... Huhh!! Masalah aku nih!!! Kalau duduk bersila!! Sangkut perut! kekeke... tulahh perutnya tuff sangat kekeke!! one pack maaa!! kekeke... Mengah tak hingat makan nasi bila duduk tu... slow jerr suap nasi! yelahh dah kenyang makan nasi goreng!! tadi kesudahannya... seperti digambar bawah nih haa... huhuhuhu...

Restoran Wong Solo



Tukang tukang makan! Makanan hari ni ditaja oleh Puan Boss yang dok tengah tu! Tq Boss!!
Boss elok kita nak makan mana pulak nih? hehehe
 
Menu set. ada gak ala carte

Set Ayam Penyek! Sedap woo!!

Set Ikan Keli

Haaiishhh nasib laa aku dah kenyang!! sebab dah bekpes tu!!! huhuhu

4 ulasan:

rokayah berkata...

mabeless.... memang terer la en. hus ni..... tak rugi org belanja makan..

CIKU berkata...

nak pg sini gak..lama teringin nih..ayoyo

Alin Hassan berkata...

aduii laparnya tengok ayam penyet ni T-T

Kasihku Abadi berkata...

mmg sedap sini...tempat yg slalu dgn suami mkn nasi aym penyek...cili die yang mebeles tue...merah bibir tahan pedas...

exabytes unlimited