Khamis, 23 Jun 2011

Entri membangkang Mama Amrafahan!!

As salam korang dan selamat pagi!

Tujuan entri ini dibuat adalah untuk membangkang isu yang ditimbulkan oleh wife aku a.k.a mama Amrafahan. Isu tu ialah tahun ni tema kaler baju raya warna merah jambu. Alasan mama sebab aku suka kumpulan Jambu Maharajalawak tu....

Ooohhh tidak!! Tiada kaitan sungguh meminati kumpulan Jambu dengan memakai baju raya kaler merah jambu a.k.a pink!! Tiidaakkkk!!!! Cuba korang bayangkan aku yang comel ni (err kata adik aku tau sebab semata mata nak kata aku bertambah comel dengan berbaju raya pink) bila aku pakai baju raya kaler pink! huhuhu... takmo! takmo!

Betul aku suka kumpulan Jambu, tapi aku suka juga kumpulan Sepah! Mana boleh macam tu mama ooii? menggunakan alasan abah suka kumpulan Jambu jadi baju raya tahun ni kaler jambu?!! Korang bayangkan sekeluarga Amrafahan berbaju pink? huhuhuhu... ayu sungguh aku... tidakk!!

Jadi sebagai sokongan aku harap korang sokong laa aku (<<cantikkan kalau pakai baju raya biru nih) tahun nih berbaju raya selain kaler pink.. Kalau korang sokong mama Amrafahan pun takpe aku tak marah.... huhuhuhu...

Tapiii... ada tapi lagi tu.. kalau kumpulan Jambu menang Maharajalawak tahun nih.. aku dengan rela hati aku pakai baju pink... hihihihi...

26 ulasan:

hanyzaini berkata...

mmm..alahai JAMBUnye tektik dikau ye...?? hmm.... ada mama kesah ke?? JAMBU KOMPOM kalah...miahhaha stetmen kejam.. tapi PINK tetap PINK yeaaahhh....larriikkk....

Citarasa Rinduan berkata...

hahahhaha..
papa kembar..
ayu gelak sampai pecah mulut..
gegar!!!

ayu setuju dgn mama kembar.

pink!!!!!!!!!!!!!!!

comel tau warna tu..
beli y warna pink lembut2 ya

puan nina berkata...

hihihi pink pun comel =) sokong mama amrafahan!

Rai berkata...

ayu gila nyah kalau ko pakai pink.. wakaka..

Teratak Hami berkata...

Kenapalah lelaki allergic dengan color PINK. Saya dah lama teringin nak tema color PINK tapi asyik kena reject.

Saya sokong MAMA AMRAFAHAN

Huszaini berkata...

wahhh!!! TIADA SOKONGAN UNTUK AKU LANGSUNG!!! korang nih memang aaa!! sedih ai tau! huhuhuhu

SOKONG LAA AKU WEII!!!

aizamia3 berkata...

wah.. ai pun cadangnya nak color pink tapi en. suami cadang color biru.. ai dahlah alergik color biru.. sudahnya kena fikir tema lain.. hahaha...

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ berkata...

hehehe.. sweet ape lelaki pakai kaler pink... ape kater... korang gabung kaler pink ngan kaler biru...jadila kaler purple... nah amik kaler tu buat baju raye taun ni... bernas tak idea... ngeh ngeh

p/s: jgn maraa aaaa *wink* ;p

dalilarahmad berkata...

relax bro..hehe.pink jambu tu ok jek..kulit dah puteh, tak tenggelam la..suami saya ok je pakai baju pink 1st year raya pas kami kawen..mmg kiut arrrr..ditambah pulak dengan auni auni auni + abg aqil pakai pink..lagi mabeles lah!!! wallllllahhh..

SAYA SOKONG MAMA AMRAFAHAN!!!

[n a j e e b] berkata...

awww...jambunya nanti abah AMRAFAHAN dgn baju pink, buncet2 sikit... LOL!
*guling2*
.
.
.
PLEASE LA...TUKAR KALER BIRU, klu nk lembut kasi BABY BLUE je la mama.
cian kat mamat aseng tu..

haha!

Aku intan yann brand berkata...

ok la tuh..PINK... I loike... Kalu buleh tahun nih kami sekeluarga pon nk pink... cume Encik Somi disagree... tp Pink Chumelllll

rokayah berkata...

haha............ betul la en hus.. mesti bertambah comel kalau en. hus pakai pink kaler... cuba la dulu.. ;p

Noriz berkata...

muahahah, sama lah konflik dlm family sya gak...

apa salah nye pink?
nanti lik kampung org minta autograf... hikhikhik

Axie04 berkata...

huhu
ape salahnya
lelaki sume same kot?
xmo pakai pink

hanyzaini berkata...

kan? kan? kan? tengok bos2 n officer kat sini segak je pakai suit melayu kaler pink..
tak pa tak pa..mama rela jaga abah kalo abah demam time raya nanti sebab pakai kaler pink..hihihi...
1st year = biru
2nd year = purple
3rd year = merah
tahun ni = pink...
yezzzaaa.....!!! miahahhah...

Izan Ishak berkata...

setuju ngan mama amrafahan! baju raya kaler pink thn ni... cari kaler pink yg soft2 gitu... mmg sekeluarga amrafahan jadi cun n comel3!!!

:|: TinTa Kibod :|: berkata...

wahahahaha!!!

alah bley je pink tu..soft lah..jgn terang..pink ke purple pn bleyy ape..apa pun boleee!bole tuju lagu?

*entri baru : Click2 My Shop : DIAPERS Kualiti Premium...

azwaimran berkata...

alamak..ramainya wifey bermasalah bab kaler pink...sang suami pun kenala sporting sesekali pakaikan kaler pink...baru nampk cun n macho aje..nampk penyayang..x caye try la..tp sy seniri still failed lg pujuk mu hubby tuk tema pink tahun ni..tahun depan kena pujuk lg..hehe..mama amrafahan..nanti kalo u berjya tema pink..share la tips ye..hahah...

sokong mama amrafahan..hehe..

Huszaini berkata...

haiisshhhhhhhhhhhhhh... apakahhhh korang semua nih??????? tidak memahami perasaan ku ini!!!! apa pun tak boleyy! apa pun tak boleyyy!!!


tak mo pink!!!!! takmo pink!!!


silap pulak entri nih... ramai yang sokong mama dari aku sendiri.. huhuhuhu

Mama Zara berkata...

pink striking..baru bertambah jambuuuuu

*kena ikut majoriti lah papa...ahaks!

azwaimran berkata...

ha ;ah la papa..kena ikut majoriti la...baru adil dan saksama...hehehe

Roza Ami Nanomiya berkata...

saya sokong tema pink

[n a j e e b] berkata...

nah contohnya.. =)
http://katanajeeb.blogspot.com/2011/06/pinky-triplets.html

Yaati Nor berkata...

ok la hus warna pink..asben saya pon suka..pakai la pink gelap tu yg nak ala2 merah tu..Vote pink..ye yeeyeyeyeye

Yaati Nor berkata...

nah layan koleksi pink my en asben
http://yaati83.blogspot.com/2011/06/koleksi-pink-en-asben.html#links

Huszaini berkata...

Mama Zara: aargghhh tidakkkkkk!!!!

azwaimran: no no no no no no no no!!!

Roza ami: ko pun sama gak! cesss! no no no no!!!

najeeb: ko jangan laa bagi contohhh hadoiii yaiii... nanti ada orang gumbira!

yaati: takmo takmo takmo takmo.... no pink! huhuhuhu

exabytes unlimited