Isnin, 20 Jun 2011

Danii Si tembam!

Aku sampai kenduri aqiqah anak buah dalam kul 1.30 petang laa... Lepas makan kurma kambing aku ambil gambar Danii nih.. geram aku!! Punya laa debab dan tembam... sedap betul peluk dia.. hehehe Mummy n Daddy Danii ni mesti suka peluk Danii nih.. Aku sendiri pun suka peluk.. sedap woo...

Danii Mikael nih baru berumur 2 bulan tapi berat dah 7.4 kg kalau tak silap aku. Berat dia dah nak sama dengan AN yang beratnya 7.8 kg masa timbang bulan lepas.. AN ni umur dah setahun tujuh bulan tu.. huhuhu.. cepat betul Danii kejar berat kakak yer.. hehehe.. Danii diberi susu ibu secara ekklusif exklusif eklusif ezekutif ehh... macam mana eja klusif klusif nih.. aku tak reti aa... alaa paham kan? alaa ibu ibu beri susu badan kat baby dia sepenuh jiwa tanpa campur susu formula... Aku sokong ibu ibu yang beri susu badan kat baby baby diorang nih tanpa campur susu formula or lain lain sekurang sekurangnya 6 bulan.. Yelah kan 6 bulan budak tu dah boleh diberi makan pepejal.. tapi harap dapat diteruskanlah pemberian susu badan tu dapat sampai umur 2 tahun memang aku tabik spring aa kat korang! Kepada suami suami, sila jangan habiskan susu anak tu.. minum sikit sikit, rasa jer takpe.. kekekeke... Tapi aku tak sampai hati laa pula nak minum.. niat tu ada.. tipu laa kata takde.. biarlah anak aku minum secukupnya, masa nih masa zaman aqil dulu sebab dia minum susu ibu sampai umur setahun lebih tapi kena diberhentikan sebab wife aku mengandungkan kembar.. doktor nasihatkan kena berenti nanti bayi dalam kandungan tak cukup zat pula.. haa baru teringat.. setahu aku kalau ibu yang menyusukan baby ni susah nak mengandung.. tapi Alhamdullillah kami dapat kembar3 hehehe.. ehhh dah melalut nih.. sambung balik.. adoi.. aku lupa laa nak cerita apa... jap na pikir.. ermm..ermm... hadoi.. tak ingat juga apa dia.. nanti laa kalau ingat aku sambung.. errr.. rasa tak ingat dah nih.. huhuhuh.. pelupa betul aku nih..

Layan gambar Danii Mikael jer lah yer..

tengok pipi dia tuh!! hehehe gerammmmmmm!!!

geram aku tengokk!!!


Kek Danii

Nak potong kek Danii hehehe

Makan kek!

4 ulasan:

♥yaya budak suka embun♥ berkata...

tembamnye baby tu..

Kakzakie berkata...

Terima kasih sudi berteman dgn Titisan Nurani. Kakak masuk rumah disambut tiga pasang mata yg menggamit rasa seronok yg teramat. Itu yg tak mahu ketinggalan mahu berteman juga dgn amrafahan.blogspot

Bestnya 3 sekali....

MYA EL QAYREENA AZRYAN berkata...

tembam dan tomel huhuhuhuu

Huszaini berkata...

yaya: tembam sangat!! hehehehe

Kakzakie: sama. terima kasih sudi singgah sini juga. :)

mya: hehehe sangat tembam!!! heehhe

exabytes unlimited