Rabu, 22 Jun 2011

Bila bini aku buat hal!!

Pagi pagi nak masuk kerja tadi bini aku buat hal dengan aku pulak!! Hadoi pagi pagi nih dah menghilangkan mood jer... Aku tau dia sakit tapi aku tak berkesempatan dan belum mempunyai dana nak bawa dia ke klinik. Aku suruh dia sabar sikit tunggu gaji.. bukan lama pun.. minggu depan jer.. tapi dia tak sabar nak juga meragam hari nih..

Takpelah nak buat macam mana, nak tak nak kena layan juga, lagi pun dia dah banyak jasa dengan aku.. nanti pandai pandai laa aku nak cari dana... Kena laa jaga hati dia kan...



Aku rasa stereng system aku ada problem laa.. tadi aku corner rasa berat semacam jer.. risau jugak kalau ada effect kat benda benda lain... Kejap lagilah aku nak bawa dia tukar stereng punya minyak, timing belt, fan belt, air con belt nak tukar semua belt belt satu set.. Lagi pun sekarang nih kedai spare part tak buka lagi. Tak boleh nak beli barang.. errmmmm... Nanti susah pulak aku nak pergi amik anak anak dengan wife aku nanti... Harap harap nanti klinik kereta tu dapat buat cepat laa setelkan problem ni sebelum tengahari nanti... Patah kaki woo bila takde kereta nih.. dah lah itu jer satu satunya pengangkutan yang aku ada... huhuhu...

Sabar yer hati.. dugaan semua nih.. Allah sayang kita, sebab tu dia uji kita.. InsyaAllah aku boleh hadapi ujian nih.. Amin...

11 ulasan:

[n a j e e b] berkata...

meh dtg parcel C pinjam kita punya kapcai perkasa... =)

Mama Kembar 3 berkata...

oooo mama=wife, bini=keta, baru paham hehehe

Huszaini berkata...

naheeb: hehehe... takpe2

mk3: haah paham dah hehehe

rehaljingga berkata...

cek power stereng system tu dulu.minyak dh abih tu.mybe leaking kt piping die.takut minyak kering kang lgsung takleh pusing stereng.jalan lurus je..

chinta... berkata...

mm..ingatkan sape la buat hal td..sbr ye...agp menda ni ujian dariNya..

MYA EL QAYREENA AZRYAN berkata...

suspen habeshhhh ehehehe

Rai berkata...

erkk..bini husband saya pon meragam bulan ni..tayar da sampai nampak benang dengan dawai2.. hahaha..nak tak nak terpaksa gak tukar..bahaya dah tu..

Noriz berkata...

patah kaki takde keta kan...huhu

ADEEYA berkata...

heh kereta ke? hihihi baru fahamm ;)

Kakzakie berkata...

Kalau selalu buat hal alamat tak lama kena let-go dan cari kete barulah nampak gaya....

Yaati Nor berkata...

aku dah suspen ingat nak cite masalah umah tangga kat blog..haru maru...En huz..parking kereta yg power ranger tu tayar biasr lurus klu tak mmg minyak stering dia bocor..mst en huz dah tahu kot..klu kete ferari saya xpe parking senget sbb stering tak power ranger...hehehehe

exabytes unlimited