Rabu, 27 Julai 2011

Dah remaja dah anak anak dara abah nih!!

Haa!!! jangan tak caya!! Anak anak dara abah dah remaja sekarang nih!!! Kejap jer masa kan!!! Semalam umur dorang baru jer setahun sembilan bulan.. hari ni dah remaja!!!

Kenapa tiba-tiba ehh jadi remaja?? Yelah... pagi tadi masa dalam kereta nak ke taska... macam biasalah.. semua duduk kat depan dengan mama... Hari ni pergi terlambar sikit.. jadi mama pun tak sempat nak bersolek kat rumah.. jadi solek dalam kereta jerlah... Korang pernah?! Huhh kompom pernah kan!! Aku pernah tengok ada yang sambil drive pun tengah mekap mekap lagi.. ada yang berenti kat traffic light terus jer mekap lagi.. ada yang gosok gigi sambil drive pun ada!!! haa.. tu en. kacang tu buat tu!! kan ada kan?! hehehe

Melalut dah.. jadi bila mama dah pakai mekap nih.. masing-masing pun keluarlah suara "Nakkkk!!" Nakkk!!!" hahaha... pandai kan!!! tengok mama dorang mekap... dorang pun nak mekap sama... Jadi bila mama colek bedak kat pipi dorang... dorang cakap "Cantikk!!!!" "Cantik"!!! hehehe.... lepas tu mama colek kayu bibir err.. lipsticklah!! kat bibir dorang.. dorang cakap lagi "Cantik!!!" hehehe... lepas tu pakai kat mata tu apa nama dia tu.. bayang bayang mata? mata berbayang? pembayang mata? eyeshadow tu lah!! hhuhuu... dorang pun "Cantikk!!!"" hehehe... Haaa... kan tu bukti anak anak abah dah remaja!!

Hepp!!! Tak boleh ngorat dulu!!! Dorang kena habiskan sekolah taska nih dulu lepas tu sekolah kebangsaan dulu pas tu sekolah menengah dulu pastu sekolah universiti dulu.. dah kerja baru boleh ngorat aaa! hehehehe

Hairan aku?! Mama cerita dia pandai mekap mekap nih bila dah kerja.. anak anak dara aku nih dah pandai mekap umur sekarang nih?!!! ermm ikut sapa yer? kalau ikut aku tak mungkin... dulu aku seorang yang serabai dan selekeh hehehe... sekarang pun.. kekeke... ermm.. ikut opah kot?! sebab opah dorang pernah jadi ratu masa muda muda dulu.. agaknyalah tu... (sila baca intonasi Mail dalam cerita upin dan ipin yer!!)

Agaknya kalau sekarang ni pakai mekap sendiri macam ni laaa gamaknya yer!!

9 ulasan:

Sharifah Nadzarah berkata...

ABAH AUNI3..x semestinya ikut sesape..budak skrg mmg advance dari kite dolu2..skrg byk sgt pendedahan..(dedah apa ekk??) kikiki...
mesti comey auni3 mekap..gambo xde ker...

rafaliah berkata...

Assalam..
http://rafaliah.blogspot.com/2011/07/testimoni-set-b-esp.html

Rai berkata...

hehehe..ok lagi kalau dia mekap comot camtu..kalau dia makan batang bibir eh lipstick tu.. mau tak niaya..hehehe...

:|: TinTa Kibod :|: berkata...

ce bayangkan coklat tu berganti dengan lipstik!..oh tidak ahaha...

slumberdek berkata...

bila tgk kan terus terfikir larat ker nak menjaga ke3 3 nih....nasib baik perempuan kalau laki tak tahu arrr nak cakap kena plak yg nakal boleh dpat darah tinggi. tapi apa2 syukur dengan pemberian allah swt kan.

Huszaini berkata...

SN: woo.. mungkin kot... err.. gambar tak sempat amik.. hehehe

rafaliah: Waalaikummussalam..

Rai: heehhe... ada laa dorang makan.. makan lipsbalm mama dorang.. ada entri tu.. tapi kena search aa.. saya pun tak ingat tajuk dia hehehe

tinta: hehehe... habislah.. penuh muka dengan kete abah!hehehe

slumber: larat jer InsyaAllah boleh jaga...

cinnamon.com berkata...

comot2 pun comel...

Yaati Nor berkata...

saya sokong byk pendedahan tu..zahra kalu saya berbedak dia pon sibuk..pipi2..siap pandai pakai lipstik sendiri..aduh hai..dia tgk je dia dah pandai ikut..mmg cepat tangkap bebudak zaman skrg nie..tu yg tak blh cakap bukan2 depan dorg nie..

yaya_flanella berkata...

alolo comel nyee~~~

exabytes unlimited