Bila diri diraikan!

Tadi tengahari, kawan kawan opis aku buat majlis untuk meraikan kawan kawan yang berhenti kerja or bertukar  kerja.. Semuanya ada empat orang termasuk aku.. Ditempat kerja aku sekarang pembahagian kerja mengikut zon. Jadi aku ditempatkan di Zon Sabah.. bermaksud menjaga semua projek pembangunan sekolah-sekolah di negeri Sabah.

Bila mengenang kembali empat tahun dulu aku di zon Sabah nih memang sesuatu yang menyeronokkan... pahit masam tu ada laa.. sikit sikit.. biasalah adat bekerja... Dulu selalulah aku pergi ke Sabah untuk memantau projek (ceewaahh memantau konon! kalau budak opis aku baca nih mesti muntah darah dah!! hahahaha) bersama-sama kawan-kawan se zon..  Tapi dululah.. sejak tau nak dapat kembar tiga nih aku dah jarang pergi ke Sabah.. last pergi dua bulan sebelum wife aku bersalin.. lepas tu sampai laa sekarang aku tak pernah pergi lagi dah.. ada laa dekat dua tahun kot.. best woo pergi Sabah.. hehehehe... alaa.. itu dulu.. sekarang nih.. duduk opis jerlah.. wife aku jer yang banyak pergi kursus..

Oh.. meleret nih.. aku nak cerita pasal meraikan aku dan kawan-kawan nih.. Jadi kawan kawan se zon ni pun buat makan-makan simple-simple jer tapi meriah.. Terima kasih kawan-kawan yang bersusah payah buat acara ni meraikan kitorang berempat!! Kenangan bersama korang takkan aku lupakan!! Korang memang best!!!

Ingatkan ada makan-makan jer.. rupanya ada pemberian hadiah laa... memang laa terharu... tapi tak nangis woo.. cover laa.. mana bleh.. mancho beb! kekeke... Lepas acara pemberian hadiah tu, acara makan-makan.. Korang memang terbaekk!! lahh Zon Sabah!!

InsyaAllah ada rezeki kita jumpa lagi!!

Itulah ceritanya!! layan gambar laa yer..

Yang tulis miss u tu jantan tau! bos aku! huhuhu aku bukan gay ok!!


ni lah tukang tulis miss tu! Single but not available, Ir Adzizul

Team gegirl!

Majlis yang sangat simple!

Team boboy!

Dari kiri: Isyqi dan Nurul

Dari kiri: Ain, Huda, Liza

Team gegirl

Makan dominos macam macam perisa!!

Sepul sekarang nih kerja kat Astro dah!! jadi Projek Koordinator
Sepul, aku promote ko nih! Budak cute nih masih single! Walaupun tak cerah, kaya woo! hehehe

Aku tengah membebel

Nurul masuk private company di Glenmarie

Naim, single juga nih... tukar zon jer... tapi banyak jasa di zon Sabah
ni pun banyak duit gak nih! hehehe...

Boboy boboy yang single mingle! Korang memang best!!

Acara penyampaian hadiah

Sila abaikan perut ku yang kacak itu... kekekeke

Pandai ee ko Pul.. cover perut!!
 Antara pizza yang kawan-kawan aku order.. aku pun tak ingat perisa apa.. tapi semua sedap! hehehe







Huda dan ayamnya!

Nak menunjukkan betapa besarnya pizza nih!! Makan se slice pun dah kenyang!! (<< tipu kenyang!!)) hahaha


Haaa... nak dijadikan cerita... aku dah hantar resign letter hari tu.. jadi last day aku hari Jumaat nih 29 Julai ni.. sebab aku dapat call aku register 1 hb Ogos di Seremban... Pukul 4 lebih tadi aku dapat call lagi... lapor diri aku ditangguh ke 15 hb Ogos... waaa!!! macam mana nih!!! patut laa surat yang aku tunggu-tunggu tak sampai.. kata minggu lepas dah pos.. huhuhu... Boleh ke aku tarik balik aa surat aku tu.. atau aku duduk rumah jer... kalau duduk rumah takdelah aku gaji nanti.. dahlah nak raya nih... huhuhu... Buntu kejap!!

Ulasan

rehaljingga berkata…
gudluck bro kat tempat baru nanti.plan leklok..jauh tu..erkkk apasal gua muntah darah ni??
aizamia3 berkata…
walaupun majlis tu simple tapi membawa makna yang besar..

psstt: sedap pizza itu.. ai pun lunch makan pizza tadi.. best.. sedap..
Huszaini berkata…
keril: hehehe tq bro!! muntah sikit2 sudah!!!

aiza: betul tu! akan dikenang sampai bila2 insyaAllah.. makan pizza memang sedap! lagi2 yg free.. heheheh
Mama Kembar 3 berkata…
wah sedapnya pizzaaaa!

hmm try laa tanya your bos & hr, boleh tak if nak continue keja kat situ lagi 2 minggu? sometimes boleh tau, esp if ada keperluan/post tu blum ada pengganti. Cam kat my comp pernah ada kes camni, disebabkan time tu blum ada candidate utk d vacant post so bos rekemen suh continue to work i.e. the company requires u to work.
[n a j e e b] berkata…
ketat je nmpk baju korporat MOE tu... jahat kan diorg buat ketat2 tang perut.. wakakakaka!
irm@wadi berkata…
piza cam nak makan sorang satu perisa..zon sabah mmg kayo ler..hehehe..

xder gaji, claim nuffnag wei..heheh..pepe pon, gud lucksssss kat tempat baru...pasni dah x dengar dah bunyi2an kat bilik kiterorg... hihihi...
Huszaini berkata…
MK3: InsyaAllah esok nak tanya...

najeeb: cis cis cis!!! dorang memang saje jerrr buat baju ai ketat ketat!!!!

irma: hahaha.... cis ko irma! jangan bocor rahsia!! ramai baca nii!!
cik rama-rama berkata…
gud luck kt tmpt bru..nt kalau bwa amrafahan jln2 kt semban, hrp2 dpt terserempak..mne taw ade rzeki jmpe..hihi...
mas saari berkata…
adoi...marvelous sungguh pizza dominos tu! i likeeeeee...
Sharifah Nadzarah berkata…
wah!!! tak ajak pon makan...kikiki
Rai berkata…
hadoiii..menggoda jiwa raga betul pizza tu...
...miSS fAi... berkata…
hahahahah, gud luck bro!!!!... ke seremban no ko pegi... huhuhuhu, nanti dh xde sape nak tolong aku godek hp aku nie... mane nak carik sifu baru nie... ='(
akudarikayangan berkata…
dlm ramai2 yg ada dlm pic di atas sy knl ngn sorg tu...huhuhu mmg kayo ooo....tp nma sy dh tkuar dr list dpt duit raya....huaaaaaaa

Catatan popular daripada blog ini

Hadiah Untuk Lelaki!

Nak bawa apa yer untuk Berkelah dengan geng kembar nanti!