Cara nak remove malware di blog!

Pic from Google


Assalammualaikum,

Kalau tengok blog aku macam kosong jer kan? ringan jer nak loading.. huhuhu.. Tensen blog ada malware! Tapi dah dapat remove!

Blog aku ada malware! jangkit dari dengantenang.blogspot . com rasanya... semua gadget aku remove! tinggal bloglist jer.. bila cek balik.. ada lagi.. Sila jangan lawat blog ini yer! Boleh check kat sini Safe Browsing Diagnostic. Google dah listkan dengantenang . blospot sebagai "Site is listed as suspicious - visiting this web site may harm your computer."
Dengan berat hati aku remove bloglist.. terus ok!! Hadoihh.. napa laa aku tak buat mula2 tadi! huhuhu.. Alhamdullillah aku rasa dah takde malware dah.. kalau ada beritau yer!!

Jadi kalau blog kau orang ada malware aku suggest cuba remove bloglist dulu.. mana laa tau terus ok cam aku kan??

Jadi kalau kau orang nak cek blog kau orang diblacklist oleh google ke tak boleh cek kat sini


site=sila letak url kau orang..

Sekian itu saja
Terima kasih!

Ulasan

Citarasa Rinduan berkata…
ayu pun kurang pandai..
tapi..if kalau ada kawan2 kata ada malware..
ayu terus kesan blog siapa..
dan ayu remove serta merta..nati berjangkit kat kawan2 lain

karang dh okey;..jgn tak boh blog ayu di bloglistmu yer papa kembar 3
Huszaini berkata…
tu la pasall.. InsyaAllah ada!
~: nisa :~ berkata…
patut la sblm ni mmg slow loading blog AMRAFAHAN ni, tunggu lama baru kuar, skrg dah OK.. cepat dan ringan..
Suliana berkata…
ada blog yg sy pernah baca, dia kata ku nak elak dari dijangkiti malware ni, setiap bloglist kita tu, buang logo 'B' kaler merah tu, = blogspot tu..
aida4eva berkata…
owh..macam tu ye?baru taw. demam agaknye blog tu..hihi

http://aida4eva.blogspot.com/2011/03/di-kala-kilat-sabung-menyabung-lagi.html
Ellen berkata…
Ellen pun selalu kena Malware ni..dah buang bloglist pun masih ada lagi..amcm tu ya..
Tapi ellen hantar tiket ke google request untuk remove warning...tapi kadang2 kuar juga warning tu..huhu
Huszaini berkata…
nisa: tq yer beritau. sebab kalau bukak kat rumah ok jer.. tak perasan sangat lambat tu.. tapi sapa2 pakai broadband memang rasa lambat laa kot..

suliana: erkk.. yeker? ermm tak pasti pulak.. rasa macam takde effect. tak tau sebab tak pernah try

aida:haah.. demam... sian blog.. heheh

ellen: cuba buat widget2 yang ada dulu. biarkan kosong kejap. tp buat satu persatu laa. lepas buang cek balik ada malware ke tak..
Kalau anto kat google takut dia blok pla blog kita.. cuba remove widget2 yg ada.. kot-kot menjadi..
Shah Rizar berkata…
kebanyakan benda ni berlaku sebab pakai template dari sumber luar.. hati2 bila pilih template..

Catatan popular daripada blog ini

Hadiah Untuk Lelaki!

Nak bawa apa yer untuk Berkelah dengan geng kembar nanti!