FACEBOOK akan ditutup pada 15 March 2011?



Kepada semua peminat FACEBOOK! SILA AMBIL PERHATIAN!!

Sila remove gambar dan maklumat peribadi korang! Tak kisah la penting ke tak penting... Ambil langkah berjaga-jaga sebelum terlambat... Jika tidak semua maklumat akan di delete!!!

Jadi bolehlah berblog dengan lebih concentrate lagi!! Takde laa nak main game kat FB lagi... huhuhuhu...

Korang boleh baca sendiri... bahasa melayu ni di translate oleh encik Google... Bahasa Inggeris ada kat bawah


Bahasa Melayu
########################################################################

Palo Alto, CA-Mark Zuckerberg mengumumkan bahawa Facebook akan ditutup pada bulan Mac. Menguruskan laman telah menjadi terlalu stres.

"Facebook telah didapati di luar kawalan," kata Zuckerberg dalam sidang akhbar di luar pejabatnya Palo Alto, "dan stres pengurusan syarikat ini telah menghancurkan hidupku. Aku harus mengakhiri semua kegilaan ini. "

Zuckerberg terus menjelaskan bahawa mulai 15 Mac, pengguna tidak akan dapat lagi mengakses account Facebook.

"Setelah 15 Mac turun website shut down," kata Avrat Humarthi, Naib Presiden Teknik Negeri di Facebook. "Jadi, jika anda ingin melihat gambar anda lagi, saya cadangkan anda mengambil mereka dari internet. Anda tidak akan bisa mendapatkan mereka kembali sekali untuk keluar dari perniagaan. "

Zuckerberg mengatakan bahawa keputusan untuk menutup untuk sukar, tapi dia tidak berfikir orang akan marah.

"Saya pribadi tidak berfikir itu merupakan masalah besar," katanya dalam sebuah wawancara telefon peribadi. "Dan jujur saja, saya pikir itu menjadi lebih baik. Tanpa Facebook, orang akan harus pergi ke luar dan membuat teman sejati. Itu selalu hal yang baik. "

Beberapa pengguna boleh sangat marah setelah mendengar berita yang mengejutkan.

"Apa yang saya lakukan tanpa Facebook?" Kata Denise Bradshaw, seorang pelajar SMA dari Indiana. "Hidup saya berputar di sekitar itu. Aku sedang di Facebook sekurang-kurangnya 10 jam sehari. Sekarang apa yang akan saya lakukan dengan semua waktu tidak? "

Namun, orang tua di seluruh negeri telah mengalami rasa diantisipasi panjang lega.

"Aku senang mimpi buruk untuk selesai," kata Jon Guttari, ibu bapa tunggal dari Detroit."Sekarang wajah remaja saya tidak akan terpaku pada skrin komputer sepanjang hari.Mungkin aku bahkan boleh berkomunikasi dengan dia. "

Mereka di litar kewangan mengkritik Zuckerberg untuk berjalan jauh dari waralaba milyaran dolar. Facebook saat ini menduduki peringkat sebagai salah satu perniagaan yang terkaya di dunia, dengan ekonomi menganggarkan nilai sekitar 7,9 bilion.

Namun Zuckerberg tetap tenang oleh tuduhan. Beliau berkata ia akan berdiri dengan keputusannya untuk memberikan to kapak.

"Saya tidak peduli tentang wang," kata Zuckerberg. "Saya hanya ingin kehidupan lamaku kembali."

Corporation dapat menunjukkan bahawa pengguna memadam semua maklumat peribadi mereka dari laman web sebelum 15 Mac. Setelah tarikh itu, semua foto, nota, link, dan video akan secara kekal terpadam.

%%%%%%%%%
Bahasa Inggeris
****************************************************************************

PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.

“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”

Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.

“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”

Zuckerberg said that the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset.

“I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”

Some Facebook users were furious upon hearing the shocking news.

“What am I going to do without Facebook?” said Denise Bradshaw, a high school student from Indiana. “My life revolves around it. I’m on Facebook at least 10 hours a day. Now what am I going to do with all that free time?”

However, parents across the country have been experiencing a long anticipated sense of relief.

“I’m glad the Facebook nightmare is over,” said Jon Guttari, a single parent from Detroit. “Now my teenager’s face won’t be glued to a computer screen all day. Maybe I can even have a conversation with her.”

Those in the financial circuit are criticizing Zuckerberg for walking away from a multibillion dollar franchise. Facebook is currently ranked as one of the wealthiest businesses in the world, with economists estimating its value at around 7.9 billion.

But Zuckerberg remains unruffled by these accusations. He says he will stand by his decision to give Facebook the axe.

“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”

The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased.


Aku harap semua nih hanyalah khabar angin.... Nanti habislah game Mafia Wars aku!!! Waaaa!!! TIDAKKK!!!


Terima kasih Sarah Honey sebab bagitau benda ni...
Sumber klik sini

Update! 10 Jan 2.10am


Mungkin khabar angin... sila baca kat sini pula!













Ulasan

de' Elle Norizi berkata…
itulah pasal..malasnya nak kopi gambar balik..uwaaaahhh
Izan Ishak berkata…
menurut sumber tertentu...berita ni hanya palsu belaka~
Huszaini berkata…
harap2 lah... kalau betul habislah rakyat malaysia nih!!
Mama Kembar 3 berkata…
tu laa, ada kata betul but ada kata it's a hoax je. but apa apa pun better be prepared kan
Huszaini berkata…
rasanya hoax jer... tengok entri ada update link baru...
sarah honey berkata…
waaaaa lagi lengkap dari saya punya info ni.hehe
arap2 ini semua khabar angin semata2...
dunia agk bosn bila takde facebook memndgkan saya kurg gemar sosial2 kat luar.hoho

Catatan popular daripada blog ini

Hadiah Untuk Lelaki!

Nak bawa apa yer untuk Berkelah dengan geng kembar nanti!