Mati kutu bila..

... Internet tak de depan mata... nih yang penat ni, bila terlalu bergantung pada internet... rasa macam tak lengkap hidup... kekeke... teringat kat blog! nak baca blog kawan-kawan... nak buka facebook! nak surfing internet! nak google apa saja maklumat yang terlintas kat kepala! waa... bila idea datang tapi internet takde, mati terus idea.. paling tidak pun save dulu sebagai draft, publish kemudian...

Teruk betul laaa demam internet nih... huhuhu... ermm mesti ada nak tanya, kenapa tak guna berukband? Dulu aku pengguna tegar berukben, siap amik pakej yang mahal lagi tuh.. tapi servis macam hampeh.. mengecewakan aku.. teruk tukar pakai streamyx, walaupun speed rendah, tapi tak mengecewakan aku, lepas tu upgrade pula ke unifi, perghhh!!! lagi laaa pueh hati!! sangat-sangat pueh hati... download muvi 2G file tak sampai sejam... buka youtube terus play jer.. takde buffer-buffered nih.. bila macam tu, lagi laa aku menyampah kat berukben tuh...

sesekali berjauhan dengan unifi aku, aku terpaksa juga guna berukben prepaid, tapi dalam hati nih menyumpah saje... kejap2 dc, pastu kena refresh 2 3 kali... aarrgghhh!!!! tekanan sungguh laa! bila nak update blog nak letak gambar memang bercinta laa... huhuhu... tapi kena laa sabar walau macam mana pun.. jenuh komplen dah.. macam takde tindakan jer hasilnya...

Kesimpulan kat sini, aku mati kutu bila takde internet, bila berjauhan dengan internet talian tetap aku, nak taknak terpaksa juga guna prepaid broadband... ataupun lepak kedai mamak yang ada wifi, tumpang kat situ laa kalau nak guna internet... huhuhu... teruk betul aku nih!!!

p/s: entri nih pun buat draft dulu, jap lagi nak lepak mamak nak guna wifi dia.. hehehe.. eerrr... sekarang nih aku berjauhan dengan internet talian tetap aku, dia di Putrajaya, aku di Kepong... huhuhu rindu kat Internet talian tetap aku... huhuhu
Published with Blogger-droid v1.6.8

Ulasan

puteraduyong berkata…
hahaha...bawak besabo yer...ni memang semangat yang kita perlukan...hehe :)
Feizal berkata…
tp..bile bini jauh ader rs mati kutu x bro??haha..mampos aku..
~: nisa :~ berkata…
mati kutu tak pe... lagi baik, serangga perosak tu.... jangan mati idea...
Huszaini berkata…
puteraduyong: kekeke... semangat yang tak hilang... ketagih berblog nih..

feizal: pehh... bukan setakat mati kutu bro... haa.. sambung sendri.. kekeke

nisa: yuppp!! setuju!! habislah kutu kat dunia nih! hehehe

Catatan popular daripada blog ini

Hadiah Untuk Lelaki!

Nak bawa apa yer untuk Berkelah dengan geng kembar nanti!