Khamis, 21 April 2011

Penjual soya ludah air jualannya!

Video ni aku dapat dari facebook. Aku tak ingat dari siapa.. Aku nak share benda ni sebelum ada antara kita yang terkena. Dari apa yang aku tengok, peniaga nih meludah ke dalam setiap air soya yang dibungkusnya... Tapi aku macam musykil la! Sebab sebelum dia meludah, dia macam berdiri sekejap lepas tu baru ludah...

Ermm... dia ada baca-baca ke? Mengikut akak dalam video ni, gerai dia berhampiran dengan Maybank dan Shell Bandar Baru Bangi. Errmm kat mana yer? Tak perasan lak aku... kalau ada yang jual soya dekat-dekat area situ, elakkanlah membeli yer! Mana lah tau, terkena nanti!!




8 ulasan:

mamaelly berkata...

kembang tekak..sebab tu elly mmg tak suka beli2 air kat gerai2 cam tu..lebih rela beli air kat stesyen minyak..mahal skt tapi insya Allah selamat

~mrs.yie~ berkata...

buwekkk..pengotor..org melayu ke indon tuh..memalukan je kalau melayu kita..kalau indon, huh..kita ganyang dia!!!!

~Masiha Sulaimi~ berkata...

sy penah tgk bibik ludah dlm periuk yg dia tgh masak...nasib baik majikan dia bijak pasang CCTV...aishhh..mcm2 org skrg ni yer...

~: nisa :~ berkata...

aiyakk... soya mmg feberet.. tp mmg tak beli yg kat2 gerai ni, tak lalu nak minum...beli yg kotak atau tin je... dulu2 masa blm dpt"triplet" ni rajin gak buat sendiri..

Huszaini berkata...

tapi tak semua peniaga macam tu... diorang pun cari rezeki juga.. terpulang pada masing-masing punya selera.. :)

cuma kalau dah tau tu kena hati2 jer..

Mama Kembar 3 berkata...

yukkksssss! geliiiii!

[n a j e e b] berkata...

ahaa..sy tau..sy tau..sy tau.. ahahahaha..gedik kan..
sy tau gerai ni....tapi menurut pendapat ikhlas & positif sy, peniaga tu tiup-tiup je plastik tu sbb kdg2 kan plastik tu lekat2 bila nk bukak. logik x? hehe.. tp ttp la x hygenic kalau mcm tu..
nsib baik la ai beli air soya dlm kotak je...feberet giler.. (sebb tu berfikiran positif..hehehe!!!)

jaizu berkata...

Masalahnya, kawan i pernah keje di kilang jenama terkenal minuman dalam kotak ni..dia kata, kadang2 pekerja main ludah ikut suka je..yela, takkan semata2 nak meludah nak pergi ke toilet kan..mmg jijikla bl dgr kawan i tu cerita..sampai sekarang phobia nak beli air soya dalam kotak.

exabytes unlimited