Isnin, 25 April 2011

Aqil dan Pak Teh

Semalam Aqil ikut aku pergi niaga di pasar karat Shah Alam. Aku ingat memang tak nak bawa dia laa... risau kan dia nanti tah mana-mana dia merayap... Aqil nih berani sangat... selamba jer dia nak pergi mana pun...

Tapi semalam aku tak dapat nak elak sebab dia dah nampak aku pakai baju dan seluar... Masa tu si Aqil tengah pakai towel jer... Nampak aku terus tanya abah dia ni ha... "Kita nak pergi mana ni?" haaa... amik... aku tak dapat nak elak dah... Aku cakap nak pergi work... tapi dia pun kata "Abang nak pergi work..." huhuhu... aku cakap tak boleh jer... dia dah menangis-nangis dah... aahhh... tewas... tewass....

Nak taknak kena laa bawa juga... aku siapkan dia lepas tu bawa laa dia..Sampai jer area parking kat pasar karat tu.. dia dah ingat... "Mak Teh mana? Mak Teh?" aku jawab "Pak Teh lahh" Oooo... panjang ooo dia... hehehe



Sampai tempat Pak Teh, dia punya suka... hee.. aku pula risau nak kawal dia... Nasib laa ada Abang Idus dengan Abang Wan nak tolong tengok-tengokkan Aqil...

Aqil kat situ macam tempat mainan dia jer.. pusing sana pusing sini... pergi kedai orang sebelah.. berani sungguh!! Mata aku melilau jer tengokkan dia..

Agaknya bila dah penat tu, aku letak dia dalam van, kebetulan Pak Teh ada duduk kat situ, ermm.. terus aku ambil gambar Aqil dan Pak Teh... hehehe.. manja dengan Pak Teh si Aqil nih...


Peace sampai tak nampak muka!

Cubaan untuk men'cover' perut tapi gagal!





Masa duduk kat sini aku suruh dia panggil orang, "Towel, towel".. Perlahan jer suara dia panggil orang.. malu-malu... hehehe

Mama ajar suruh jual macam dalam cerita upin dan ipin tu.. " 2 singgit! 2 singgitttt!!" Haa... cekak pinggang Pak Teh dia... bankrap laa camnih.. takde untung... semua jual 2 singgit!! kekeke

Bila dah tengahari orang tak ramai dah, jadi kami pun kemas-kemas barang... si Abang rajin nak tolong.. walaupun kecil, tapi beria-ia nak tulun.. jadi aku pun angkat barang, lepas tu hujung barang tu bagi dia pegang... hehehe... suka laa tengok...

Bila masuk kereta jer... aku tengok mata dia dah layu... ermm... Pasang air con baru jalan sikit jer dia dah lena... sian Abang.. penat tolong abah dan Pak Teh yer... lain kali kita tolong lagi yer..

2 ulasan:

Mohd Ridhuan berkata...

layan karenah anak2...
seronok...

Huszaini berkata...

haah memang seronok! hilang rasa penat tu!

exabytes unlimited