Pertama kali mandi laut!

Hari Ahad lepas, aku bawa AMRAFAHAN mandi laut, main pasir kat pantai di Port Dickson. Alaa bukan jauh pun, dekat jer dengan Putrajaya. Aku pergi 1 famili dan dengan member office dengan adik dia.

Untuk si Abang dah 2 3 kali laa main kat pasir pantai nih... tapi untuk si Auni Auni Auni adalah pertama kali untuk dia orang...

Si Abang paling takut masuk air laa... dia nak main tepi-tepi jer.... hehehe aparaa...

Si Auni Faqihah paling berani laa.. rilex jer dia... siap boleh ketawa-ketawa lagi...

Si Auni Haziqah takut-takut berani... bila bawa kat air laut tu, dia berdiri tegak jer... tengok jer air laut tu...

Si Auni Naqibah takut air, duduk kat pasir tu menangis jer... hehehe... aku tak boleh tengok dia orang macam nih... sian jer... lalu aku pun angkat tiga-tiga masuk air laut... hahahah... baru puas hati den!! Maka berlakulah kejadian yang aku jangkakan... iaitu menangis dan aksi takut air!! Kekekeke... sukanya saya!!!

Lepas mandikan dia orang, aku angkat pula si Abang masuk dalam air pula! Haa.. apa lagi! Meraung-raung laa dia... Keh keh keh! Suka Abah!! Biar dia rasa... hehehe...

Ermm... kejap jer mandikan dia orang, tengok sorang-sorang dah menggigil! So aku dengan wife pun bawa dia orang bilas badan. Kasihan AMRAFAHAN... kena sakat dengan Abah dia orang... hehehe... ala... nak ajar anak berani jer... kenal apa tu pasir laut apa tu air laut.. hehehe...

Meh tengok gambar dia orang nih...















Dah siap salin baju!

Ulasan

~ yus ~ berkata…
alahai..comelnya 3 kembar tu duduk kat pasir tu ye...:)
Ana_Lisa berkata…
assalamualaikum...2nd komen..huhuu..
amboii..bukan kemain comey lote lagi si auni..auni..dan auni..main air laut ye...

suka pic yang ke-3 last..comey beno budak kembar ni.. menahan kesejukkan ea?? .. yang nangis tu auni yang mana?? alahai..kiut miut..kui3
cikmimmie berkata…
auni..auni..auni dh kenal laut..pasni blh la bwk p tekala plak..hehehe
eezance berkata…
bestnye mandi laut.. :)

erm, kamu.. boleh je komen BM.. hee:)
waniewadec berkata…
sian la plak tgk diorang takut mandi laut....tapi takpe, lelama nanti biasa la tu...anyway diorang memang kiut!!
Mama Kembar 3 berkata…
bestnya diorang dpt mandi laut, sian nanges nanges yer, cute! hehehe

hmm bila laa nak bawak 3F plak pi mandi laut, diorang pun tak pernah lagi
ida berkata…
Alahai sonoknya mandi laut..ayah nya yang nampak beria heheheh...

kita ada tag u tau..jenguk sini yer
http://ida-homelicious.blogspot.com/2011/01/tag-awardhehehehhappynya.html
Elly & Emmy berkata…
iskk.. abah membuli auni.. auni..auni berlatih vokal kat dlm laut yer... tak patutttt...
Sue berkata…
comelnyee... tiga2 pakai baju kaler sama, teringat video clip lagu 4 little ducks (tak ingat tajuk, cuba cri kt youtube) sume pakai romper kuning. heheee.. cian budak2 tu nanges2 kena hempas ombak.

Catatan popular daripada blog ini

Hadiah Untuk Lelaki!

Nak bawa apa yer untuk Berkelah dengan geng kembar nanti!