Aku seorang ULTRAMAN ehh!! babysitter lahh!!

Selamat tengahari pembaca!

Hari ni hari sabtu... kau orang pun tau kan.. bagi pekerja gomen, bermaksud cuti lah... tapi untuk pejabat wife aku, deme-deme semua kena kerojer...

Bila deme kena kerojer... maka secara automatiknya aku akan menjelmakan diri aku jadi babysitter... kena jaga AMRAFAHAN.... kang kalau jadi ultraman susah pula nak jaga anak aku... dah lah besar tak muat masuk rumah, lepas tu kalau marah anak aku takkan aku nak fire dia orang pula! Lepas tu susah nak bercakap jadi ultraman takde mulut, lepas tu kalau tiba-tiba ada resakse gorgon tak pasal-pasal kena menyelamatkan bumi pula! Habis tu sapa nak jaga anak aku! Lepas tu, nanti macam mana aku nak suap makan kat anak aku, bagi susu kat anak aku cuci berak anak aku... kan susah tu jadi ultraman... hehehe... baik aku jadi babysitter jer.., hehehe

Bersedia untuk fire!!
Err.. merapu dah.. sambung balik.. Jadi wife aku pun kena kerja, tinggallah aku dengan anak-anak, bila aku jadi babysitter jawabnya rumah tunggang langgang aa... hehehe... tak pandai laa kemas macam wife aku buat... (waa.. alasan jer nih) hehehe...


Haa.. bersepah rumah!!

Tadi dah tidurkan Auni Auni Auni, nasib dia orang senang tidur, tak payah nak kena tunggu... Alhamdullilah Auni Auni Auni ni pandai berdikari... Sebelum tidur aku dah suapkan bubur dan bagi susu. Dah tukar pampers Auni Haziqah, dia kena cirit agaknya, sian dia... Habis celah kelengkang dia merah, tapi dah sapu ubat. Ubat ni berkesan untuk ruam yang sikit atau teruk lebih baik dari Drapolen ke apa tah... Ubat ni di suggest kan oleh adik aku Baa Fazlini dia seorang famasis jadi dia beritau ubat ni ada agen penyembuh, so aku gunalah memang berkesan pun! Tapi ubat ni takde kat hospital atau klinik kerajaan, kena beli kat farmasi luar. Nama ubat nih Bepanthen Ointment

Sekarang masa aku taip entri nih dia  orang dah bangun, ada yang dah berbau bucuk masam bau berak hehehe... ada yang lapar...

Oklah nanti sambung lagi nak cuci berak anak pastu nak suap bubur.. huhuhuhu




Hehehe nasib aku tak sekejam ni...



**Nota kaki abah:
Ermm... nak makan nan dan ayam tandorilah.. huhuhu... (tiada kaitan dengan entri huhuhu)



Ulasan

sissyira berkata…
salam

sabo kak, jangan buat baby comel itu macam tu :D
ida berkata…
jangan laaa bertukat jadi otomen..payah tu..hehehe, selamat menjaga amrafahan...pipi bengkak dah ok lum
~ yus ~ berkata…
Bapa yang soleh, susah nak cari ni...:)
Mama Kembar 3 berkata…
bagus abah pandai jd bbsitter, senang ati mama tinggalkan anak anak kat umah kan? btw, benapathen plus mmg elok, dulu peadiatrician yang rekemen kat kitorang.
||aLeaSaRa|| berkata…
suka btl bc n3 di sini.tgk kesabaran seorg ayah mjaga anak2 kcl yg tomei2 tu.anak kite Danish tak bg pergi page lain,suruh lepak sini sebab dia peminat tegar ultraman dan power rangers huhu
Elly & Emmy berkata…
caiyok..caiyok.. abah..

bagos laa.. abah niii.. basuh.. beyakk anakk..
Huszaini berkata…
sissyira: alaa.... jangan laa pandai ai kakak... tak rela u... kekeke..

ida: tak tuka aa.. bintang otomen kena curik! kekeke

yus: Amin....

mk3: tq tq pelan pelan belajar... bepanthen plus untuk luka2 tak sesuai untuk rash kat celah kelengkang sbb aritu salah beli, boleh guna tapi untuk selain dari kelengkang, bepanthen ointment bagus untuk rash

aleasara: tq tq. hehehe... nanti uncle bertukar jadi otemen yer danish.. err bila jumpa balik bintang otomen tu hehee

EAE: hehehe biasa jer tuh... hhuhuuh

Catatan popular daripada blog ini

Hadiah Untuk Lelaki!

Nak bawa apa yer untuk Berkelah dengan geng kembar nanti!