Khamis, 30 Disember 2010

Cara-cara untuk menaikkan traffic kat blog korang!!! Mudah jer!






Assalammualaikum kawan-kawan! Waahhhh!!! Terima kasih pada ||aleasara|| sebab bagi idea n cara nak naikkan traffic aku dan korang!! Meh ler kita buat sama-sama... semoga dapat meningkatkan iman didada... :) dan traffic korang!! Yee haa!!


(Entri ni copy & paste) Haa... ini adalah cara cepat beb! Nak up kan traffic korang tak? Tadi jenguk blog Yaty dan terbaca entry latest dia pasal macam mana nak upkan traffic blog kita. Maybe caranya kurang paham sikit tapi takpe saya nak cuba dulu. Jom kita pakat cuba ramai-ramai. Tak rugi pun kan kalau try cara ni. Kalau menjadi kiranya kita bertuah.

Cara nya begini:

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.



PERATURAN!!!

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

***So urutannya jadi mcm nie...


15. Blog Anda


4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Kita sama-sama cuba jaya okk….
Selamat mencuba!!!

***Ingat...jangan menipu...tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak... Pastu Jgn Lupa promote link entry ni.. kt member2 korang.. lagi byk lagi bagus.. kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yg buat 10% jer maknenya dalam 10 org yg buat... ingat lagi byk backlink kiter... lagi tinggi rating kiter kat google..


Kite cuba je ni,tak tahu macam mana result.Kite nak singgah semua link di atas.Korang tunggu apalagi?

18 ulasan:

sukahaha berkata...

wah!!! ada nama matdin kat sini lah hehe..

jemput sini yer
blog Serbaguna
blog Matdin

Miss Yaty berkata...

thanks sebab support gak. link yatty yang no 11 :)

de' Elle Norizi berkata...

ok da buat entry ni.

Huszaini berkata...

Semoga berjaya semua!!

Nieyxzha Hassan berkata...

nieza try jugak ^^

Anis Najwa berkata...

nak try jugk :D

kay killua berkata...

Hi,
Gua nak try buat jugak. Mohon tunjuk ajar.
http://kaykillua.com/

ankgadispakjamil berkata...

tq for tjuk ajar sifu :)
jom singgah newbie blog yana...tqqq

Bazlia Amoza berkata...

tak paham la cemana nak buat?

Admin berkata...

tq dgn tips ni ye, nak try katy blog
http://www.sihatnutrisi.com

Izz Nurtechnology berkata...

Penyedia Perkhidmatan Lori Sewa Murah

Servis Yang Di Sediakan Adalah Seperti Berikut:

1) Pindah Rumah
2) Pindah Pejabat
3) Pindah Gudang
4) Penghantaran Barang

Kotak dan packing servis turut disediakan mengikut keperluan pelanggan.
Penghantaran Lembah Klang & Seluruh Malaysia

Hubungi: 016-2201586 Rafei (Call/Sms/ Whatsapp/Viber)

Web: www.lorisewamurah.com.my
Blog: www.lorisewa-murah.blogspot.com

Izz Nurtechnology berkata...

Penyedia Perkhidmatan Lori Sewa Murah

Servis Yang Di Sediakan Adalah Seperti Berikut:

1) Pindah Rumah
2) Pindah Pejabat
3) Pindah Gudang
4) Penghantaran Barang

Kotak dan packing servis turut disediakan mengikut keperluan pelanggan.
Penghantaran Lembah Klang & Seluruh Malaysia

Hubungi: 016-2201586 Rafei (Call/Sms/ Whatsapp/Viber)

Web: www.lorisewamurah.com.my
Blog: www.lorisewa-murah.blogspot.com

Mastura Muhamad berkata...

wah..tq for info...nk buat trsla..
tq tuan umah..
http://kedaiibudanbayi.blogspot.com/

Nor Dila berkata...

thanx infonya,,sangat berguna,,tengkiu2,,,,singgah2 la n follow my blog....tq

Deny Setyawan berkata...

Thanks infonya bro...Singgah di blog bayusolo juga ya...

Ameda berkata...

tak faham lar..huhu

Nadiah Zakaria berkata...

Thanks 4 de info.boleh try nanti. win win situation

Nadiah Zakaria berkata...

Thanks 4 de info.boleh try nanti. win win situation

exabytes unlimited