Isnin, 21 Mac 2011

Nadya Suleman ibu kembar 8!

Mula-mula aku baca entri Mama The Triplets pasal zaman kembar lepas tu tengok gambar kembar 8! Wahh!! Ini betul-betul punya! Bukan main-main! Mama yang bertuah tu nama dia Nadya Suleman rakyat Amerika.

Anak-anak kembar dia, 6 lelaki 2 perempuan. Kembar 8 ni dipanggil octuplets. Dia dapat kembar menggunakan in-vitro fertilization (IVF).

Nadya ni ibu tunggal kepada 14 orang anak. Ramai tu anak dia... macam mana laa dia jaga semua yer.. dia juga dikenali sebagai Octomum. Glamer giler! Kau orang bolehlah google sendiri yer.. hehehe

Dia pun ada blog gak.. ni blog dia the nadya suleman family. Tapi aku pun tak pasti siapa yang buat blog ni, dia sendiri ke orang lain...


Bila laa rakyat malaysia nak buat rekod kembar banyak-banyak ni pula yer?!!

14 ulasan:

Lulu Rahman berkata...

best lah ada ank kembar. teringin :)

Huszaini berkata...

berdoa selalu... lepas tu kena kawin baru bleh dapat... hehehe

gadis kepastian berkata...

wow

IbuAmirAmirah ;P berkata...

wahh...tgh bayangkan kalau saya ada kembar 8 jugak..heheh..mesti berjalan dalam rumah pun berlari2 agaknya...hihih

Mamaleesya berkata...

pergghhh dahsat sampai 8...salut btol

Mama Kembar 3 berkata...

Tgk pics anak anak dia tu, sangat laaa comeinya. Mesti riuh rendah umah dah sampai 14 org anak skaligus.

Time dia baru branak dulu kecoh gak crita pasai dia nih. And ramai yang tuduh dia cari publisiti, kata dia mental problem etc etc. Even doc yang tolong dia buat IVF pun ada kena hentam gak sbb benarkan a very risky pregnancy camtu. Mak dia sendiri kata dia 'obsessed with children'. Hmm dah lama gak tak dgr crita pasal dia ni. Hopefully her children are healthy.

Lulu caldina berkata...

adik apa khabar?

YAYA AZURA berkata...

berapa tin susu agaknya dia beli sebulan..hihi...

Huszaini berkata...

gadis: woww juga!!!

ibuAA: hahaha... kena berenti keje.. dok rumah kejar anak jer..

MamaL: tu laa.. takpe la dia upaya nak jaga semua..

MK3: Harap2 macam tu laa...

Lulu: Alhamdullillah dah sihat.. hari ni daftar sekolah dia

Yaya: hehehe.. entahlah.. kalau saya 1kg susu 2 hari... dia tak tau lah..

[ibuLUNAZAHRA] berkata...

da ikuti cerita ni kat channel oprah hari tuh, sungguh hargai cara dia mngatur anak2..
anak kelima beliau kembar 2, salah seorangnya, autisme, sungguh mencabar kan..pas dpt anak 6orang, beliau rasa, anak2 tuh masih sedikit, so plan beranak lagik, tak sangka dapat kembar 8..anak2 beliau comel kan, rupa pon berbilang..sangat unik..
yg seronok, bl beliau cerita psl cara nak tidurkan anak2 dia..kena tidurkan age by age..
tp sian, bl bw anak2 kembar g taman, org pandang semacam je..
tuh blm lg, bl ada yg tawarkan belakon lucah, tp dia taknak..cukuplah jdik model pakaian swim, teruk d kecam..tp hasilnya, bole cuti betahun2 ngan duit tuh..uhhhhh..

ops, tbebel panjang..kan ape minat sangat..hhhee

Citarasa Rinduan berkata...

papa kembar..kalau 5 tahun lagi ayu tak gak dapat cahaya mata..
ayu nak buat IVF gaklah..
heheheh
mana tau..leh gather2 ngan semua kembar2 dalam blog papa kembar..

Mummy berkata...

seronok tgk anak kembar..dapat lak seiras..aduyai..bukan semua org merasa dpt anak kembar nih..insan2 terpilih jer...

Dda Ly berkata...

hihi x dpr imagine cane die nk manage sume 8 org..hihi

meh ke rumah..
~ku panjatkan syukur~
keep in touch ye..♥♥♥

Huszaini berkata...

ibulUna: waa.. mengikuti sungguh! saya pun baru tau jer! huhuhu

Ayu: boleh2! amin! mudah2an dapat kembar :)

Mummy: rezeki dari Allah

Dda: haah.. jenuh berlari dalam rumah! huhuhu

exabytes unlimited