CERITA KREATIF AKU PASAL BEN ASHAARI

Di suatu pagi hujung minggu di sebuah rumah di Putrajaya...

Ayah: Anak-anak oii!! Cepatlah! Dah lambat ni!!
Anak 1: Kitorang dah siap! Ayah yang lambat!
Anak 2: Apalah ayah ni! Harap perut tuff, tapi slow!
Anak 3: Haah kan korang kan! Ayah memang macam tu! Selalu jer nak cepat tapi dia siap lambat! nak mekap lah! itu lah ini lah!
Anak 4: Dah lah! Ayah dah tunggu tu! Membebel pula!

Keempat-empat budak lelaki itu berlari turun ke bawah...

Ayah: Hah! Apasal lambat? Ayah banyak tempat nak singgah ni! Nak pergi gym lagi! Nak update blog lagi! Nak jumpa peminat lagi! Ramai tau tunggu nak sign autograf ayah nih!
Anak 1: Eleh ayah nih!! Sikit-sikit blog! Sikit-sikit blog!
Ayah: Eh suka hati ayahlah! Dengan duit blog ni tau! Ayah dapat beli macam-macam! Mainan kau orang tu! PS 5 tu! Handphone HTC 9 kau orang tu! Dari mana duit dia? Duit blog laa nih!
Anak 2: Yelaahhh... sikit-sikit ungkit! Kalau tak kerana kita orang! Ayah dah tak popular lagi macam dulu tau! Nasib jer ayah nih!!
Anak 3: Haah! Ayah patut belikan kita orang iPad 6 dengan iPhone 9 tau!
Anak 4: Ayah kan banyak duit! Hehehehe!!
Ayah: huh!! Banyak laa korang!! Dah cepat-cepat masuk dalam kereta! Ayah dah lambat ni! Hah.. hari ni ada aktiviti apa kat sekolah?
Anak 1 2 3 4: (Serentak) Menulis blog cara Ben Ashaari!!
Ayah: Hehehe.. lupa pula saya!! (Tiba-tiba skema)

Tet tet tet tettttttttttt tenettt!! (Bunyi sms)

SMS dari..
Mama: Abang ada berita gembira nih!

Hah! Apa pulak nih! Si Ayah terus call mama sambil drive anak-anak ke sekolah..

Ayah: Assalammualaikum Mama, Apa cerita pagi-pagi ni?
Mama: Mama kat private hospital ni, pagi tadi rasa macam tak sedap badan jer, ingat tak pagi tadi I ada beritau you yang I nak ke hospital?
Ayah: Hah! ada-ada! Terlupa pula! Apa kes? Cuba cerita?
Anak 1 2 3 4: (Suara di belakang) Ayah-ayah! nak cakap dengan mama!! nak cakap dengan mama lah!!
Mama: Jangan terkejut tau!
Ayah: Takdenya terkejut! Kenapa? Mama mengandung lagi ke?!
Mama: Hahh!! Pandai pun! Tapi yang bestnya kita dapat kembar 4 lagi you!! Ni lah penangan tips dari AMRAFAHAN nih!
Ayah: Hahhh!!! Kembar 4 lagi!! (Bedebukk)

Isteri: Bang! Ooo Bang! Ni apa kes ni boleh jatuh katil nih!
Suami: Ohh! Aku bermimpi rupanya! Kalau betul-betul, mau tak payah pergi gym lagi aku nih!!

Tammat!!

Watak Ben Ashaari dalam cerita ni ialah seorang ayah dan suami...

Sekian cerita menarik aku pasal Ben Ashaari... terima kasih! Ben! jangan marah aa!

Nak  join klik sini!

Ulasan

Mama Kembar 3 berkata…
hahaha! lawak lawak! buat mama gelak sorang sorang tengah tengah malam ni hehe
Azwani berkata…
HHIIIHIII..kelakar..kreatif la :-)
Chekgu Azrine berkata…
lawak sangat...best!!
apisv2 berkata…
salam,
mengunjungi rakan2 blog CERITA KREATIF BEN ASHAARI ;)
dtg dr blog abg ben;D.

CERITA KREATIF AKU PASAL BEN ASHAARI
Novelgurl berkata…
Salam singgah dri blog En.BA =)
pRiNCe berkata…
tahniah tau...:)
iLa VaNiLLa berkata…
tahniah tersenarai !! ;)
jelesnyew.....
hambek kau ! sekali 8..hehehe...
memang kreatif ar story nie..
memang layak untuk terpilih...tahniah ! :)
rosmina samin berkata…
kreatif sungguh ^^ tahniah terlist
cek chun berkata…
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
cek chun berkata…
Hahahaha
Pandai
Kreatif
Tahniah
:)
(Dok tengah imagine depa dok gayut kat dumbell bapaknya)
Wan Gerrard berkata…
tahniah dipilih top 12 ^_^
logorithm berkata…
Memang kreatif! Tahniah terpilih Top 12! :-)
ShA + ZaM = LoVe berkata…
hye
dtg dari blg abg ben
http://heandsheloves.blogspot.com/
>NiSha<
SHAH DODOL berkata…
kelakar dapat kembar 4!
ahahahahahaa
btw.. tahniah ^__^

http://freshie-sd.blogspot.com/
bun berkata…
hahhaha,kelako
tahniah menang
tak sempat nak join
em,dari BA
pRiNCe berkata…
"nice entry... jom ktahui plbagai info mngnai dunia n akhirat di blog prince.... :)"

PRINCE DTG DARI BLOG ABG BEN...
adoii~ giler kreatif.tak ter challenge naz. btw, tahniah coz berjaya masuk bloglist abg ben.
mas.saari berkata…
tahniah kak kerana terpilih masuk bloglist abg ben..
Huszaini berkata…
Terima kasih semua! hehehe last minit buat tu.. agak kelam kabut sikit cerita tu!
Nurul Mazni berkata…
hehehe.. kelakar~ ambik tu dia kembar 4.. ngee

Catatan popular daripada blog ini

Hadiah Untuk Lelaki!

Nak bawa apa yer untuk Berkelah dengan geng kembar nanti!