Jumaat, 16 September 2011

Toilet training untuk abang!

Haa... hari baru aku mulakan toilet training untuk si abang... memang terlewat tapi Alhamdullillah 90% berjaya.. Hari ini pakaikan dia spender lepas tu pesan kat dia kalau nak kencing ke berak ke kena beritau abah, kena buang kat toilet.. Sebelum-sebelum ini ada juga tapi macam ye tak yer jer.. cuma selalu pesan kat dia kalau nak  buang air kena masuk toilet. Masa pesan tu masih lagi pakai pampers jadi selalu laa terbabas.. sekali dua jer dia cakap nak kencing. Lagipun abang minta sendiri nak pakai pampers.. tu abah biarkan jer..

Tapi hari ini dalam sejarah laa.. "eh eh eh Abah! nak terkencing laa.." haaa... aku kelam kabut bawa lari masuk toilet..  tapi untuk kali kedua dan seterusnya dan ok dah.. dia cakap nak kencing.. abah pun bawa laa ke toilet.. Cuma sekali jer tengahari tadi terbabas sikit.. agaknya abang cari tak jumpa abah.. dia terkucil kat sepender dia.. Lepas-lepas tu semua ok.. nak kencing jer beritau abah..

Abah harap, abang lepas ni, bolehlah berenti pakai pampers yer.. dah 3 tahun dah.. Hari ni punya training abang sangat successful!! Nanti abah dengan mama belikan spender untuk abang banyak-banyak yer!!

Er... cuma kelakar bila dia first time pakai spender.. kejap-kejap korek bontot.. hehehe spender terlekat celah bontot la tu! kekeke... Lepas dua tiga kali ejas.. oklah lepas tu.. hehehehe

Good luck abang! Lepas nih abah nak train Auni Auni Auni pulak!!

5 ulasan:

NMH berkata...

hee comel je..ade jugak anak sedare umur 3 tahun tapi tak reti lagi nak gi toilet lau nak buang air

||aLeaSaRa|| berkata...

cayalah bro!masa mula2 mmglah susah.mak bapak jadi geram bin seram bila tgk anak2 terkucil dan terberak uweekkkkk!

mmg kelakar masa latih si kecil Danish supaya tak pakai pampers,masa tu dia baru 2 tahun.masa pakai seluar dalam,sikit2 korek bontot sebab rimas bin geli bila asyik terselit aje.

wah bertambahlah koleksi seluar dalam si abang ye,mesti macam2 gambar kartun yg dia nak hehehehe

cdah berkata...

hahhahahaahah...comel jer akil

[n a j e e b] berkata...

muahahahaha.... x boleh belah bahankan si abang kan...!

Rai berkata...

wah..cam tak susah je..abang umur berapa dah? kitorg pun tak toilet training aqil lagi..

exabytes unlimited