Sabtu, 13 Ogos 2011

Opah muda!

Assalammualaikum dan selamat pagi!

Hari tu kami berbuka puasa rumah saudara di Kajang Prima. Lama dah tak jumpa. Sekali sekala jumpa seronok juga!

Saudara ni kira pangkat tok dan opah saudara dengan mama. Kami panggil depa ni Tok Chik laaa.. yang lelaki Tok Chik Usop dan yang perempuan Tok Chik Bitah. Depa nih ada anak perempuan yang baru lepas grad doktor. Baru jer balik Malaysia. Itu yang kami pergi tu, nak jumpa makcik kami laa... hehehe.... Kalau ikut umur, mak cik Qila ni lagi muda laa dari aku.... huhh... tua dah aku rupanya! huuhuhu.. (silalah sedar diri yer abah!!!) tapi disebabkan pangkat dalam keluarga lebih tinggi, hehehehe kami panggillah Aunt Qila.. belum kahwin lagi nih.. tapi dah ada cucu saudara iaitu Amrafahan... secara otomatiknya jadilah Opah muda!!

Hehehe..bila Aunt Qila nak main dengan Auni Auni  Auni.. dia macam kompius jer nak bahasakan diri dia apa.. heheeh maklumlah muda-muda dah jadi Opah.. selingan.. tapi kalau ikutkan sebelah keluarga aku.. aku pun dah jadi atuk dah!! huhuhu anak buah aku dah kahwin dan baru-baru ni dah ada anak... depa menggelarkan aku Atuk Kojak! kekeke... err.. Kojak tu panggilan manja kami sesama saudara mara... asal nama tu arwah tok aku bubuh nama tu sebab masa aku comel-comel dulu dulu tengah popular cerita tu.. agaknya masa tu aku hensem sangat kot?!! agaknya laa kan... hahahaha!!!! okeh tamat selingan..

Si Abang pula, bila kita suruh panggil Opah kat Aunt Qila, dia membantah... Lepas tu dia tunjuk Tok Chik Bitah, " Ni lah opah..." pastu dia tunjuk Aunt Qila " Ni Aunt laa mama" hehehehe.. mesti dia kompius... kenapa muda muda nak panggil opah?!! kekekeke.. takpelah abang!! layan jerlah... hehehe

Haa nilah Kojak! Pernah tengok cerita dia tak?
Kita tengok gambar opah muda pula! Cantik orangnya! zaassss.....




Tok Chik dan cicit cicitnya!




Yang berdiri sebelah kiri tulah Opah muda, Opah Qila




5 ulasan:

||aLeaSaRa|| berkata...

salam dan selamat berbuka atok kojak hehehehe.owh belah family kite,masih blm dpt gelaran opah muda.belah hubby pulak,kami ni dah pangkat atok&opah huwaa....


rindunya tgk auni dan auni dan auni serta aqil.tak sbr tgk gelagat diorg pakai baju raya nanti tau!krm slm kat wife ye....erk ni bro ke sis yg update entri huhu..

Huszaini berkata...

@||aLeaSaRa|| hehehe... masih saya lagi.. mem besar dia baca jer.. hehehe

nanti tak join gathering ek?

gedek! berkata...

biasa dengan Kojak ni...

(nampak sangat dah tua...)

Mama Kembar 3 berkata...

kojak? kojak tu botak kan? nnt abah pun akan jadi botak camtu kot? hehe

Elif Putrisari berkata...

ijin ninggalin jejak
Baked Potato Casserole Recipe
Potatoes Recipes
Interior Design
Model baju kerja
Dunia Tekno

exabytes unlimited