Hancusss!!


As salam dan selamat pagi.. Hari ni konon kononnya aku nak mengetest naik komuter ke seremban dengan keluar awal dari rumah... Sebelum keluar sempat cium Amrafahan dan mama. Masa ni abang masih tidur lagi. Plannya nak keluar rumah pukul 6.30 pagi... Tapi 6.50 pagi baru keluar...

Dengan penuh semangatnya aku setat motor... Setat setat tak mau hidup... Haishh kenapa nih? Pastu teringat minyak motor kot kot habis macam dulu... Kang tak pasal pasal jadi sengal lagi.. Sekali betul daa... Cisss mada nihlah nak habis pun... Sabar jerlah... Nasib tak habis tengah jalan kan?!! Aku apa lagi.. Terus setat kereta pergi beli petrol. Lepas beli terus balik rumah, sampai rumah abang dah tunggu..  Alamak train sampai dah... Jap aaa..

Okeh, dalam train dah. Lepas isi minyak motor, aku nak gerak terus pergi laa... Tapi si abang meraung nak ikut pula!! Kena laa pujuk dia bawa seround dua kat area rumah aku tu.. Lepas hantar dia balik aku terus gerak ke Stesen Komuter UKM. Lebih kurang 20 minit laa nak sampai. Laaa.. kena tukar train pula kat stesyen Bangi nih.. Okeh sambung balik.. Sementara tunggu train ke Seremban sampai... Haishh... Kalau macam ni nak sampai Seremban pukul 8 pagi mau kena keluar rumah pukul 6 pagi nih.. Dah lah tadi train lewat 7 minit dari masa dia.. Ok ok sambung.. Bila sampai tu aku pergi laa platform yang nak ke Seremban, humang haii.. Aku sensorang jer nih... Ehh.. Ada bro sorang tu tapi duduk hujung... Dah laa yang kat platform seberang tu kebanyakkannya perempuan... Rasa macam diperhatikan jer... Kalau aku terkentut maunya dorang boleh dengar nih...

Tunggu punya tunggu sampai laa train.. Sekarang nih aku kat stesyen Bangi tengah tunggu train ke Seremban sampai.. Oklah nanti cerita cerita lagi... Ermm... Nampak gaya lepas ni aku jadi pengguna tegar pengangkutan awam laa.... Huhuhu



Location : Taman Bangi Indah, 43000 Kajang, Selangor,
Posted via Blogaway

Ulasan

reenms berkata…
sejak bila lak nak g seremban kena tuka train kat stesen bangi? hmm.. *musykil* aku dulu blaja kat seremban, dr stesen ukm mmg satu train jek..masa perjalanan pon dlm 45 min (dah brp lama aku x naik train daa..huhu)
Teratak Hami berkata…
Tak sampai tempat kerja lagi ek?
Rai berkata…
uik..ada kena tukar pulak ek..
Mama Kembar 3 berkata…
abih laaa abah pasni tetiap pagi kena tahan kentut hahaha! btw, welcome to d group - pengguna tegar pengangkutan awam ;-)
cik rama-rama berkata…
yg kena tukr kat bangi tu, tren tu adalah hentian shuttle, dye mmg tak sampai seremban, selalu tren itu ada waktu puncak jer, then dinasihatkan tgk dlu destinasi tren tu..hihi...

sy blik seremban mmg x nak naik tren shuttle tu, leceh lar..kne tngu lgi next tren kt bangi tu...
hanyzaini berkata…
baguih2...esok awalkan lagi.... baru leh guna slogan "Rancang Perjalanan Anda" kot mulai sekarang kan?
btw..awat tak p naik kar serdang? erk..sebab parking masih under renovation kah?
[n a j e e b] berkata…
kite pun baru blajo naik public transpot sejak2 pindah putra ni.. erl, nadiputra, dll... =) tp mmg kena rancang at least 45mnt dr masa yg kita aspect sampai. =)

Catatan popular daripada blog ini

Hadiah Untuk Lelaki!

Nak bawa apa yer untuk Berkelah dengan geng kembar nanti!