Sarapan dengan Abang Aqil

Pagi tadi aku dan Aqil pergi pasar, cari lauk sikit... ada orang nak datang rumah... kawan-kawan wife aku semasa dia belajar dulu... Lepas beli barang dan hantar kat Mama, aku dan aqil keluar balik pergi sarapan.

Biasalah.. tempat aku melepak kat kedai mamak... layanan cepat dan mesra hehehe... Aqil pun dah biasa pergi situ... Lepas tu aku order laa barli suam, air suam, roti banjir dan untuk Aqil aku aku order telur setengah masak 2 biji...

Lepas aku pecahkan telur tu, Si abang ni nak makan sendiri nak suap sendiri... aku tak bagi laa.. kang habis kotor baju dia... tapi disebabkan dia hero.. aku ni cuma pembantu hero jer.. so aku menurut jelah kata-kata dia... (Seorang abah kalah kalau tengok anak buat aksi meragam comel ni.. tak sampai hati aku...) Si Aqil ni happy lah.. dapat makan sendiri... tapi aku kagumlah sebab baru 2 setengah tahun semua benda dah nak buat sendiri, pakai baju dan seluar sendiri, gosok gigi sendiri... sabun badan syampu rambut sendiri... tidur jer dengan abah.. hehehe... mungkin sebab kat taska dia dah diasuh macam tu kot.. Alhamdullillah...

Meh layan gambar Aqil makan telur setengah masak sendiri...

Sampai ke hidung sudunya!



Ulasan

Mama Kembar 3 berkata…
wah pandainya aqil, org kata dah boleh bawak pi majlis nih hehehe
||aLeaSaRa|| berkata…
alah pandainya aqil ni...suap sdri yer.Ni anak kite Danish tgk je Aqil mkn tlr 1/2 msk(his fav.too)terus ajak kite gi Mamak.Krm slm kat kembar comel tu ye
anakibu berkata…
hati2 makan tue....daripada kami kembar 3 too....
ADEEYA berkata…
haha comel je aqil. i like telur separuh masak jugak hee :D
Huszaini berkata…
MK3: hehehe bolehlah :) kalau dia tak meragam eheheh

||a: Waa... Danish pun suka jugak! Boleh jadi menu utama nih kalau buat makan-makan!!

ai: tq! jumpa geng lagi!!

A: tq tq: Baik untuk kesihatan kan! hehehehe
n!da berkata…
eee. cutenyee
geram!
**sHiKinn** berkata…
ala comel aqil..pandai dia makan..
Huszaini berkata…
n!: hehehe.. tq

**s: hehehe.. ada comot skit aa..

Catatan popular daripada blog ini

Hadiah Untuk Lelaki!

Nak bawa apa yer untuk Berkelah dengan geng kembar nanti!