Kami di Penang!

Waa... lama rasanya aku tak menaip kat sini... lebih laa 24 jam rasanya.. huhuhu....

Semalam kami sekeluarga balik kampung Kubang Semang, Bukit Mertajam, esok opah, tok wan dan mak ngah nak balik sini... Diorang balik dari Makkah menunaikan fardu yang ke 5.. Ermm.. bila laa aku boleh pergi yer.. InsyaAllah.. sampai laa nanti jika hayat aku ada lagi... Aqil bila tengok tv ada gambar Kaabah selalu dia cakap, nanti kita pergi Kaabah ok! aku pun kata InsyaAllah... terharu pun ada... yelah anak aku yang tak tau apa-apa ajak pergi sana... Ikutkan hati ni, memang nak pergi sana... jealous tengok kawan-kawan muda-muda dah pergi...

Kami bertolak dari Putrajaya lebih kurang jam 6 petang... 2 biji kereta, kereta aku dan kereta adik ipar aku... Alhamdullillah anak-anak aku tak meragam dalam kereta. Ada sesetengah orang beranggapan mesti susah jaga anak kembar 3 ni... Aku cakap kat diorang tak susah jaga... diorang pandai bawa diri... Masa jaga si abang lagi mencabar... Sepanjang perjalanan diorang banyak tidur... cuma bila lapar susu jer lah baru ada bunyi....

Aku kalau drive malam ni, fail sikit... hehehe.. ngantuk laa apa lagi... Orang lain drive dari KL ke Penang 4.5 jam , aku drive lebih 6 jam... yelah berenti banyak kali pastu siap tidur lagi.. hehehe... Malam tadi sampai kul 1 lebih...  huhuhuh....

Membebel pula aku kan! Maaf laa... rasa macam ada yang tak kena bila tak menaip kat blog nih... aku dah ketagih kot... hehehee...

Esok, aku berharap dan berdoa mak, ayah mertua dan kak ipar aku selamat sampai dari Jeddah. Esok lepas subuh nak bertolak dah ke Airport Bayan Lepas... kena bangun pagi... huhuhu... mencabar sungguh kena bangun awal ni... hehehe...

Oklah nanti kita cerita lagi...

Gambar apa aku nak letak ni yer... ermm..

Subjek utama gambar ni bukan kipas tau! Tapi Auni Auni Auni yang kat belakang tu tengah golek golek! huhuhu

Gambar ni aku ambil guna laptop jer.. tu pasal gelap... masa ni auni auni auni tengah golek golek kat tilam kat ruang tamu rumah opah.. Nampak tak diorang... minta maaf laa gambar tak cantik!

Ulasan

Shaofie berkata…
jemput beri pandangan dan komen di blog yea. heee

http://shaofie.blogspot.com/2010/12/kahwin-bukan-perkara-masak-masak.html
||aLeaSaRa|| berkata…
nanti kirim salam kat mak,ayah dan kakak ipar ye.Insyaallah ada rezeki tu gi mekah..amin.
rehaljingga berkata…
ni bukan kt penang ni..ni kt jepon.."istana takeshi"..haha
::..Dia daYa..:: berkata…
semoga hajat di hati untuk ke Mekah akan tertunai nanti
Mariana berkata…
berseni jugak gambar tu pon
Huszaini berkata…
terima kasih semua... Moga hajat kita semua tercapai nak menunaikan haji.,. Amin..

S: InsyaAllah nnt saya masuk

DW: laa yeker... mai singgah umah!

A: InsyaAllah

R: memang kat jepun pun... transit kat sini jap... hahahaha - wife aku tensen!! kekeke kata ko bengong!!!

DD: Amin... InsyaAllah

M: hehehe tq yer :)
pic tu luas seninyer... yg ptg ia real.. bkn copy org punyer..

Catatan popular daripada blog ini

Hadiah Untuk Lelaki!

Nak bawa apa yer untuk Berkelah dengan geng kembar nanti!