JERIT!!!!!

Apa perasaan korang bila anak jerit panggil korang??!! Mesti suka kan?!! Yelah dulu masa diorang kecil-kecil tak boleh nak bercakap.. korang harapkan anak korang akan panggil korang dengan panggilan abah, ayah, baba, bro, boss, daddy, papa, puppy?!!! err ada ker? mama, ibu, mak, mummy, bonda, mem dan sebagainya kan...

Sama laa macam abah.. suka dipanggil oleh anak-anak... tapi kadang-kadang tu kalau tengah penat malas gak layan... huhuhu.. jahat laa abah nih!! Tapi panggilan tu yang buat abah lembut hati... kalah dengan anak-anak.. lagi-lagi kalau diorang menangis lepas tu sebut abah.. abah... huhuhu.. sayu woo...

Macam pagi tadi, masa Mama siapkan Auni Auni Auni, abah terdengar laa diorang menangis... bila abah datang kat diorang, si Adik (AN) menangis-nangis sambil panggil nama abah.. Abah pun panggil dia lepas tu pakaikan dia baju sekali dengan si Kakak (AF), sambil pakai baju tu, si Adik mengadu.. "Dia buat..." sambil tunjuk arah mama.. hehehe... adik mengadu kat abah yang mama buat dia.. hehehe... pandai mengadu dah si Adik nih.. bila dah siapkan dorang abah dukung laa diorang nak bawa ke bawah... bukan sorang tapi semua.. huhuhu... masing-masing tak nak mengalah... semua nak abah dukung... Si Kakak, Angah dan Adik, abah dukung kat depan.. Si Abang pula bergayut kat belakang abah sambil tangan paut kat leher abah... huhuhu... tapi.. tak gak abah kurus.. hehehe. Lepas tu letak depan TV bagi makan honey star semua diam...

Berbalik kepada tajuk entri nih.. hehehe... tadi ke lain dah ceritanya.. si Abang nih kalau kita bawa dia ke shopping complex ke taman ke... tempat yang ramai orang laa.. kalau dia nak kencing ke nak berak ke dia akan jerit pada abah "Abah nak berak!" "Abah nak kencing!" haaa... dah laa si Abang ni tak terror tahan kencing... kelam kabut abah ajak si abang berlari ke toilet.. macam hari Selasa lepas.. tengah-tengah tunggu nak bayar barang kat Carrefour  si Abang menjerit " Abah! Nak kencing!" Halamakk!!! Abah kena lakukan larian 100m ke toilet kat Alamanda tu... hadoihh... masa tu laa pula rasa toilet tu jauh dari Carrefour.. Jadi, kami pun berlari laa anak beranak sambil mama tunggu dengan Auni Auni Auni kat cashier tu.. Fuhhh... nasib baik sempat! Kalau tak jenuh laa nak cover!!! huhuhu... Tapi bila fikir-fikir balik, baguslah si Abang macam tu, sekurang-kurangnya dia cakap dia nak kencing ke berak ke... tak de laa buang air merata-rata.. Alaa... kalau nak ikut malu pun... takde laa malu pun.. orang pun faham budak-budak nak buang air kan...??!!!

Err... sampai toilet abang boleh cakap apa.. " Nasib sempat kan abah!!" hehehe.. abang abang...

Anak-anak korang macam mana? Sama tapi tak serupa ke? hehehe

Ulasan

[n a j e e b] berkata…
Fuhhh..nasib sempat kan... wakakakaka!
Ummi berkata…
hahaha..mesti cumelss jek
aizamia3 berkata…
kalau dak Adik, dia sanggup tahan kencing tapi ai dah set, kalau keluar lebih 2 jam ai akan minta en. suami berhenti kat petrol pump (yang bersihler) untuk bagi dia lepaskan hajat dulu.
Ca Cik Duyung berkata…
e'eh..sempat lagi tu ckp kat abah camtu..hehe..kalo xsempat ape lak la dia cakap..klakarla gelagat abang..
Daddylicious berkata…
bestnya kalau dapat dukung semua sekaligus...hehe
the triplets berkata…
Seronok jer dengar situasi tu, alya, niesa ngan syasya pun rapat sangat ngan ayah diorang, mlm2 semua berebut nk tidur bwh ketiak ayah...akhirnya ibu yg terabai:-(
Nk tanya husaini, cmn nk panggil auni? Sebb semua auni, nnti semua nyahut.
Kamalia berkata…
hehehe..sama kes dengan suami saya..twins tu suka suh babah dia dukung, kena la dukung sekali 2 tu,tapi tak gak kurus2..ekeke

Catatan popular daripada blog ini

Hadiah Untuk Lelaki!

Nak bawa apa yer untuk Berkelah dengan geng kembar nanti!