Isnin, 16 Januari 2012

Cakap merapu!

Mama selalu pesan pada si Abang jangan cakap merapu.. maksudnya bila abang tengok cerita kartun ke main-main ke.. kadang-kadang si Abang sebut perkataan yang Abah dan Mama tak faham, Mama akan tegur abang, "Jangan cakap merapu abang!" Jadi bila selalu kena tegur tu, kurang laa dia buat lagi...

Suatu hari itu, kami sekeluarga tonton tv. Kebetulan masa tu abah tukar-tukar siaran, kebetulan pula masa tu kena dengan cerita tamil, terus si Abang cakap "Mama, orang tu cakap merapu Mama!" kekeke... Abah yang dengar masa tu terus tergelak... hadoihh laa anak Abah nih.. bila dia tengok cerita Thailand pun dia tegur gak cerita tu cakap merapu! kekeke...

Nasib laa cerita omputih dia tak cakap macam tuh! Abang.. abang...

16 ulasan:

Mama Kembar 3 berkata...

ohhh asal ckp bahasa yg dia tak paham je kira cakap merapu la yer? hehe cute! camtu suh abg mai sini marah heroes kembar 3 ni yg kuat cakap merapu sentiasa, kot kot nnt diorang stop hehe

Izan Ishak berkata...

cute je abg nih. sbb dia tak fahamlah dia cakap org tu cakap merapu ye... ada2 je abg ni....

||aLeaSaRa|| berkata...

suka sgt follow perkembangan diorg kat sini.mcm2 keletah dh besar comellll!

bro(ke sis hehehe)..yelah mmg x aktif kat fb baru2 ni je aktif sbb dh kena marah dgn adik,sepupu dan officemate.asal nk sembang je kite offline hehehe..

owh nk tya malam tadi kite register kat kelab kembar msia tu...tapi confuse sebab sh isi tarikh lahir kemabr ikut MM/DD/YY tapi still reject.kenapa ye?

sbb kdg2 kite suka menyampuk komen kat geng kembar di fb so ada geng yg tak kenal kite...dia takut kite ni 'org luar' huhu...

CekbOlat-bOlat berkata...

kehkehkeh..
comelnyee.. pndai si abang

CekbOlat-bOlat berkata...

kehkehkeh..
comelnyee.. pndai si abang

YaYaNsMuM berkata...

hehe...kids!cutenye...

ibuhebat berkata...

hahaha.. budak2 memang cepat pick-up kan.. mcm sponge! jemput jalan2 ke blog http://hebatkan.blogspot.com salam kenal ;)

Ca Cik Duyung berkata...

pasni adik adik adik abang bercakap pon entah2 dia ckp adik dia merapu..hehe

Huszaini Haron berkata...

As salam semua, terima kasih komen kat sini.. nak sambung sikit.. yang bestnya si abang nih.. bila bawa dia pergi jalan-jalan ke makan-makan laa.. ada laa bangla / india kedai mamak ni bersembang.. terus dia sound, abah diorang cakap merapu abah! kekeke

Huszaini Haron berkata...

@Mama Kembar 3 kalau si Abang marah 3F rasanya tak jadi kot.. mau dia ajak main jer kang.. hehehe

Huszaini Haron berkata...

@Izan Ishak haah.. sebab dia tak paham! nasib laa dia tak sound abah dia.. hehehe

Huszaini Haron berkata...

@||aLeaSaRa|| untuk tarikh birthday tu.. kalau ada 2 anak jer.. ruang yg selebihnnya letak tarikh 00/00/00

terima kasih yer! hehehe

Huszaini Haron berkata...

@CekbOlat-bOlat comel cam abah dia kan? kekekeke!!!

Huszaini Haron berkata...

@YaYaNsMuM hehehe terima kasih!!!

Huszaini Haron berkata...

@ibuhebat terima kasih yer sudi singgah sini!! InsyaAllah nnt saya singgah blog awak!

aizamia3 berkata...

hahaha.. penangan ditegur dek mama.. habis bahasa yang dia tak faham dikatanya begitu.. tersenyum ai baca entry ni..

exabytes unlimited