Blog Kengkawan - homelicious

GENG KEMBAR

LAST UPDATE: 
25 MAC 2011 
sila scroll ke bawah yer terima kasih!! :)

Assalammualaikum dan salam sejahtera!!

Haahh... dah lama gila aku nak buat entry pasal kembar ni... tapi tak berkesempatan langsung!!

Sempena geng-geng kembar ni... entry ni aku tujukan khas untuk mereka-mereka yang ada anak kembar.. tak kisah laa kembar 2 ke kembar 3 ke kembar 8 ke! err.. ada ke??!!

1) Mula-mula aku nak cerita kembar tiga dulu!

ni blog dia.. kembar dia semua lelaki, Fahmi, Faris dan Fauzi...


2) Pastu kembar 2 Blog dia ni haa... Dua-dua perempuan Elly dan Emmy


3) Yang ni pun kembar 2 juga, Affan dan Afnan... ni blog dia...


4) Kembar 2 juga.. Aidan dan Aryan.. blog dia ni ha..


5) Kembar 2 lagi.. ramaikan kembar 2 nih!! Blog dia... nama anak dia sedap... Qhushairy dan Qhuzhairy 


6) Lagi kembar 2... ni blog dia... ni geng abah/papa yang buat blog... bleh geng dengan aku! hehehe  kembar ni dipanggil Along dan Angah...


7) Paling akhir untuk kali ni, Blog arwah Kak Aishah... mama kembar 3 juga... semua perempuan... Boleh baca kat sini kisah kak aisyah... ni blog dia...


UPDATE!!! - 10 DEC 2010 - 11.47 AM.

8) Ini geng yang terbaru! Kembar Sara &  Kyra


9) Haa... kan betul aku ni pelupa... ada lagi ni.. nama kembar ni Aryan dan Arman



UPDATE!!! - 10 DEC 2010 - 17.00 PM.


10) Ok ini pula kembar Irfan dan Irdiena Best! Sebab kembar sepasang!!

 


UPDATE!!! - 12 DEC 2010 - 18.37 PM.

11) Haaa yang terkini!!!!!!!! Kembar 3 lagi!!!!!!!!!!! Ramai rupanya kembar 3 nih!!! Nama diorang Alya, Niesa, Syasya


UPDATE!!! - 16 DEC 2010 - 4.01 AM.

12) Untuk hari ni, aku update 2 geng lagi...  mula- mula Aleesa dan Aleeya


13) pastu Syasya dan Syaza... ramai rupanya geng kembar perempuan ni...


UPDATE!!! - 17 DEC 2010 - 2.21 AM.

14) Haa... ni best... kembar yang dah besar! Boleh buat menantu... Bakal Ustaz ni... Udin dan kembarnya


15) Ni kembar lelaki comel sangat!! Hariz dan Hasif


UPDATE!!! - 20 DEC 2010 - 11.35 AM.


16) Jumpa kembar 3 lagi!!! Tengok ni Permata Ibu.. Ramainya geng!!!


17) Waa... jumpa lagi geng kembar..... tengok nih!! klik sini


18) Huhuhuh... nak doploh orang geng dah!! Tengok yang ni pula!! klik sini


19) Ini yang terbaru.. baru lahir pada 14/10/2010 hari tu.. keisha & kashif


UPDATE!!! - 24 DEC 2010 - 5.17 AM.

20) Waaa kembar 3 lagi!! sukanya aku!!! ramai tul kembar 3 ni.. meh tengok 3R ni.. Raniya, Raiyan & Raiyna


UPDATE!!! - 5 JAN 2011 - 12.51 PM.

21) Minta maaf yer... saya tak perasan geng kembar ni... kita tengok geng kembar 2 ni ALYA & HAFIZ dah besar dah diorang nih! :)


UPDATE!!! - 13 JAN 2011 - 1.59 PM.

22) Jumpa lagi kembar! Yeyeye!! Kembar Jass & Jaff.. welcome geng!


UPDATE!!! - 14 JAN 2011 - 6.01 PM.

23) Haaa!! kena tipu!! Laju jer kalau awek yer!! Lalala... jangan marah aa.. ni kembar yang betul punya... Ariana dan Arisya, umur baru jer 2 tahun... tadi tu mata mama dia orang! Kekekeke... Ampunkan kami penunggu gua!


24) Kembar dua lagi!!Elin & Erin, besar dah dia orang nih!


25) Kembar Kyna & Ieyaaa... Jom tengok blog dia orang! Mana satu akak mana satu adik?  aku pun tak tau! huhuhu



UPDATE!!! - 24 JAN 2011 - 10.02 AM.

26) Wahh!! Dah 26 geng kembar dah!! Ok Nama kembar ni Adlina dan Ardini! Comelnnyaaa!!! Dah 2 tahun dah! yang tengah tu adik dia orang!


UPDATE!!! - 7 FEB 2011 - 8.03 AM.

27) Mari kita jenguk kembar Eusoff. Dua orang budak boy yang comel!


UPDATE!!! - 24 FEB 2011 - 12.48 PM.

28) Jom terjah Kembar Afiq dan Afnan



29) Tahniah pada Keluarga Kembar Azhar dan Azfar kerana dah ada blog!


UPDATE!!! - 1 MAC 2011 - 16.58 PM.

30) Sedar tak sedar! Dah 30 geng kembar aku kumpul! Ada lagi ni.. tapi aku terlupa website dia! Siapa siapa yang ingat tulun beritau aku yer!!.. huhuhu... Meh terjah blog Najlaa dan Najwa nih!!


UPDATE!!! - 3 MAC 2011 - 11.51 PM.

31) Kembar 2 Faeiz dan Faeiq. Silalah lawat blog dia orang yer!!


32) Welcome Kembar Aisy dan Asyil! Baru berusia 12 hari dari tarikh ni diupdate lahir pada 20 Feb 2011


UPDATE!!! - 9 MAC 2011 - 5.43 PM.

33) Welcome Mama Adha! Tahniah atas kelahiran kembar perempuan awak pada 4 Mac 2011!


UPDATE!!! - 17 MAC 2011 - 1.56 AM.

34) Kembar sepasang yang comel!! Amir dan Amirah! Jom terjahh


UPDATE!!! - 22 MAC 2011 - 5.44 PM.


35) Kembar gegirl Afiqah dan Afrina



UPDATE!!! - 25 MAC 2011 - 1.30 AM.

36) Kembar boboy Zafri dan Zikri!


Pada geng-geng kembar yang lain... bolehlah beritau aku korang ada kembar gak... maklumlah aku nih manusia biasa... kadang-kadang terlepas pandang gak... nanti aku update kat sini yer!!

Pada kawan-kawan yang tidak suka blog nya di print kan screen.. silalah beritau aku, supaya aku boleh me remove kannya dari sini... perhh ayat... meremovekan!! kekekke....

Sekian terima kasih... betulkan aku jika tersilap!!

40 comments:

MamaFarhan said...

wah...ramai yer kembar...teringin nk anak kembar tp x der gen kembar...hehheh...comel2 semua...

.:iEyaaYaya:. said...

wahh byknye kembar
sy jugak kembar
here blog sy dn kembar sy ;)

http://ieyaayaya.blogspot.com/

http://kiranakinsella.blogspot.com/

Anis izyan Abd Rahman said...

i am soooooooooo love into your blog !!
follow!!!
like3x

4 Kay-E said...

Ini blog kembar saya:
http://4kay-e.blogspot.com/

thanks

nur aisya humaira said...

waahhh,byknye kembar....
seronoknye tgk,nk geng ngan geng kembar gak laa...
mne thu,kot2 nanti blh kembr jugak...hehe

||aLeaSaRa|| said...

slm sggh pg jumaat!wah bro ni mmg rajinlah.nk gi terjah geng kembar yg baru msk list ni vrommmmmm

Ummi Zayda said...

wawawawawaaa~~~~akhirnya de tr calon ga..huhu..makacih..tp da tukar template n header len plak...ekekeke~~

rynas said...

salam..boleh bg details untuk program kembar tuh pada zarinah07@gmail.com sebab saya nak datang buat coverage untuk harian Metro.thanks

ina said...

salam. saya pun ada twin . dah darjah 2 dah pun. anyway, nak join gak geng kembar nie.

http://azlinahamdanstory.blogspot.com

cikblurr said...

sya pun ada adik kembar 2...sekarang dah darjah 3..agak2 bleh masuk lam list nih tak???

ummie said...

wah...banyak nya...tp x perasan la...ade tak kembar aqil & aqif nih..

http://shuhaina-beautifulife.blogspot.com

kalo da ade..ok...

Huszaini said...

To all: Tqvm yer sebab suka blog nih! Alhamdullillah niat saya nak kumpul geng kembar tercapai.. walaupun tak ramai, sekurang-kurangnya ini satu permulaan..

Ina: saya dah buat entri pasal blog awak cuma terlupa nak masukkan dalam ni, InsyaAllah nnt saya masukkan dalam masa terdekat nih...

cikblurr: haa.. bolehlah... bagi laa gambar ke entri pasal diaorang.. nanti saya update... asal kembar otomatik bleh join terus!!

Huszaini said...

Ummie: laa.. penah tengok blog nih.. tapi lupa nak update.. InsyaAllah nnt saya update!

ina said...

huszaini.. tq...

Admin Homestay said...

salam, semua comel2 dan sihat hendaknya...

AzharAzfar said...

zaini, ini link blog kembar kitorg (nur&rozi) http://azharazfar.blogspot.com)

~Masiha Sulaimi~ said...

diri sendiri yg kembar ni leh join ke..hehehe

Huszaini said...

masiha: Boleh jer! Nanti saya update yer!

Sumijelly said...

alahai...seronoknya tgk bila ramai yang ada anak kembar...

teringin nak..tp tak der rezeki...

yg ada kembar lelaki jer... hahaha..bukan kembarla.. tp semua anak lelaki..tu jer..hhehehe

salam kenal kepada IBU-IBU kepada ANAK-ANAK kembar...

Salam kenal dari :
Sumijelly.com

Sumijelly said...

ohya.. saya mintak izin nak publish dlm entry saya sbb saya nak kognsi kat pembaca.. kot2 mereka yg ada anak kembar nak berkenalan dgn ibu2 yg ada di sini ker...

minta izin yek tuan rumah

Sumijelly.com

Huszaini said...

Sumijelly: Ok. boleh jer. tq yer! :)

izty said...

hemm nk joint gak... sy pn ada ank twin.......

Huszaini said...

izty: boleh boleh boleh! nanti saya update! tq yer sudi join!

Cik Shiqa said...

waaa best nyer.. nk publish gak kt entry.. sebab nk cerita pasal adik sepupu kembar. ada dua pasangan. satu pasangan dua2 pmpuan, yg satu lagi dua2 lelaki. teruja lak tgok smua geng2 kembar ni. shiqa publish ek..

Huszaini said...

Cik shiqa: sila2! menarik tuh! kembar 2 pasang!

blog-tips-kurus said...

salam. 1st time dtg sini, terujanya tengok zuriat kembar ni.. :-)

Huszaini said...

BTK: terima kasih! datang laa lagi yer!!

Erra Kyra said...

uniknya blog ni...harap saya dapat anak kembar...leh masuk sini..hehe^^

ZuRin said...

Salam Huzaini...terima kasih sebab follow back. Bestnyer...dapat baca tentang pengalaman blog mummy2 anak kembar nih...sedikit sebanyak dapat belajar macam mana nak handle diorang nanti.

Saya pon Alhamdulillah sedang preggy baby twins baru 15 weeks. Belum tahu girs atau boys lagi. Harap dapat girls sebab dah ada 2 orang hero...:)

Thanks for sharing yeah!

Ukhtie Rashidah said...

salam.seronoknya tengok blog ni.blog saya sempoi aje...rasa segan plak...hehehe...apapun saya ummi si kembar hannan n imtiaz.selamat berkenalan semua:)-
http://www.ukhtiez.blogspot.com

cx's said...

wah!! cx suke kembar!! suke sgt. dulu harapan nak ade kembar sndiri.. huhu mestila mustahil kan. kih3.. comelnya mereka ni.. geram. grrrr~ puasa itu meletihkan?

Rita said...

Salam, I love ur blog. Ni blog twins I, baru lagi....mytwinsni.blogspot.com. Rita

mummyizz said...

i pun baru jer dapat twins ..blog sy mummyizz@blogspot.com

WaWa said...

Nanti add la blog saya wawa-batrisyia.blogspot.com. Saya ada anak kembar perempuan yang berusia 9 bulan, Qarirah & Qarinah.

Ckin Kembaq said...

saya pun kembar jugak.. ^_^

Anonymous said...

saya ada blog kembar jugak....
http://kembarmalaysia.blogspot.com

Noor Asyikin said...

jempot add blog saye..saye pn de ank kembar gak,,naqib naufal n nadim naufal..

http://www.kakakkembarmanis.blogspot.com/

mya myra said...

Sy baru bersalin kembar..tgah pantang lg..babies kat nicu..gegurl..tgah surf mencari pengalaman org menjaga anak kembar yg prem ni..huhu..prem 33 mggu..singgahla blog kuno sy yg xseberapa..nak join gak geng kembar..tq.. ;)

mya myra said...

Sy baru bersalin kembar..tgah pantang lg..babies kat nicu..gegurl..tgah surf mencari pengalaman org menjaga anak kembar yg prem ni..huhu..prem 33 mggu..singgahla blog kuno sy yg xseberapa..nak join gak geng kembar..tq.. ;)

MaMa Rey said...

seronok betul ada anak kembar..
best tengok kembar2 ni..

exabytes unlimited