Saya yang cuai!! hadoii yaii!!

Hadoiii yaii!! macam mana ni!!!
Saya yang cuai!!
Petang tadi (29/11/10) lebih kurang jam 3 petang, aku bawa si abang pergi ke klinik putrajaya untuk check up rutin... sambil-sambil tunggu tu aku layan la si abang main game laa.. cuci poo-poo dia laa.. sampai la turn kami dipanggil... kat bilik 36, ok AMR timbang dulu... aku pun bawa pergi timbang... incik.. buka kasut dulu yer.. hehehe.. salah aku... main letak je si abang atas mesin penimbang tu... pastu ambil ketinggian.. lepas tu nurse suruh pegang pen susun mainan... Ooo pandai laa abang ni, cepat.. cakap pun clear baru 2 tahun setengah dah boleh buat benda-benda ni... kata nurse tu lagi... aku pun menyampuk.. err.. saya tak ajar dia cakap pelat, semua cakap betul-betul..

Ok selesai semua tu aku pun nak balik laa tapi si abang ni kencing pula dalam seluar dia.. (dia tak pakai pampers sebab tadi buka masa cuci berak dia, pastu terlupa bawa spare... bijak kan aku huhh!!) Aku pun bawa pergi tandas untuk tukar seluar dan baju dia.. selesai semua aku pergi balik bilik 36 sebab nak ambil time slip.. lupa plak tadi nak minta... lepas dapat time slip aku pun terus balik ikut pintu belakang... pergi kat kereta aku parking kat bawah medan selera payung presint 9 tu, start enjin aku terus jalan pas tu singgah kat petronas dekat dengan sekolah tu.. (masa ni jam 4.41 petang - ingat tu.. sebab masa tu aku tengok jam!)

Masa nak keluar kereta tu aku baru terperasan yang dompet aku takde... alamak!! masa ni pula nak hilang dompet aku ni.... hadoii yaaiii!! Aku pun sedapkan hati oo... ni mesti tertinggal kat rumah... terus tak jadi singgah  kat petronas tu.. terus pecut balik konon-konon nak ambil dompet yang tertinggal laa tu.. sambil tu aku call member aku kat pejabat, kot-kot aku tertinggal kat meja ke... bad! wallet aku ada atas meja tak? tak de pun? haa.. kat keyboard ke bawah-bawah kertas ke? kompom takde? hadoii yaii!! Dalam hati ku berkata pasti.. ehh silap.. macam lagu ning pula!! ni mesti ada kat rumah ni... sampai kat rumah aku cari-cari tak jumpa... hadoii yaii!! tertinggal kat klinik la ni... naluri ku berkata kepada hatiku.. kekeke boleh ke? hahaha... patah balik ke klinik...

Sampai klinik aku pun terus cari kat bilik 36, area tempat aku tunggu.. dalam toilet... hadoii yaii!!! takde pun? Dimanakah kan ku mencari lagi? Pusing-pusing klinik tak jumpa juga... so, aku pun tanya la orang kat situ masa tu jam 5.30 petang kurang lebih laa... kebanyakkan staff klinik dah balik...

Aku: bang ada orang buat announcement tak pasal kehilangan beg duit tadi?
Abang klinik 1: err..  tak perasan pula saya, nanti saya tanya orang kat kaunter belakang..
Abang klinik 2: takde pula saya perasan sebab saya baru sampai je ni.. takpe takpe cik tinggalkan nombor telefon dan nama nanti kalau ada saya hubungi cik...
A: ok terima kasih...

Aku menjadi sedikit panik... halaaaa hai... ni kali kedua hilang ic ni... masak aku kena bayar denda ni... nasib duit letak dalam poket... kalau tak haruu....

Tengah aku mencari kat area luar klinik tu, aku ternampak pakcik guard,

A: Assalammualaikum pakcik! Ada tak orang bagi beg duit ke buat pengumuman pasal kehilangan ke?
Pakcik Guard: Ada tadi!
Huhh!.... lega rasa hati... harap-harap beg duit aku yang punya...
PG: Nanti pakcik tanya kat kaunter...
PG pergi jumpa AK2 pastu cerita kat dia..

AK2: Ok cik, memang ada pengumuman tadi, jadi encik datang besok la untuk ambil wallet encik tu, sebab orang yang pegang wallet encik tu dah balilk.
A: Ok.. lega sikit.. terima kasih ye, InsyaAllah besok pagi saya datang ambil

Pastu aku terima kasih kat AK2 dan PG... lega sikit hati ni.. aku berdoa minta-minta la besok wallet tu aku yang punya... kalo orang lain punya.. nangis laa aku... waa!!

Aku masih lagi berdoa dan berharap besok akan membawa sinar dalam hidupku! hehehe... Alaa.. jangan laa tension baca... atas tu intro je... cerita sebenar yang kat perenggan bawah jer... kuhik! kuhik! kuhik!! :)


Ini sunshine pertama Aku!
Cikgu sekolah abang yang buat ni!


Ini sunshine yang ke 2. 3 dan 4!
Seperti biasa... abah tak ingat laa yang mana satu AF, AH, AN ni... huhuhu... tapi rasa-rasanya yang kiri sekali tu AF pastu AH pastu AN... mama tulun!! huhuhu...

Ulasan

Shaofie berkata…
semuga dapat wallet yg dicari.
Suliana berkata…
hehe.. anak kembar seiras kan. apa la ayah ni, leh tak kenal dah setahun kan?? hehe. hope dpt balik wallet awak tu.. leceh la kalau kena tukar ic, atm kad, kredit kad,.. klu mcm sy ada my kid, lagi la haru.. huhu.

p/s: anyway, dah ok kan blog list tu kan?? lambat sikit je, mmg selalu cam tu.
amiey lee berkata…
hahahahah gelak blh tak..memang lawak la tak kenal mana satu... hihh ic hilang kita dh 3 kali hilang tau...masak membayar denda...dh la duit hilang kna denda lagi sengeettt tul kekekeke
Sue berkata…
hhehe kelakar bettul la abah budak2 ni. kena pakaikan gelang lain2 kaler la kot kt tangan diorang..
Hanis Azla berkata…
mamanya ajer yg betul2 kenal yer.. bestnya ada anak kembar..
aenareal berkata…
Da Macam Samurai Jepun La Abg Si Kmbar Tu..hihi
Sricahaya berkata…
abg cam hero samurai laa..
ayah tak cam lagi ye si kembar 3..
Huszaini berkata…
Yeyy!!! dah jumpa balik wallet!! Cess!!! jumpa kat dalam kete kat seat belakang!!! hadoiii yaii!!! Apa laa aku nih... cuai! pelupa! bak kata wife aku.. banyak urat dah putus... cehh! macam aku yang beranak! hahaha
Shaofie berkata…
yeay dah dapat!! alhamdulillah. boleh la belanja. hahaa
Huszaini berkata…
Haa... dah tau dah kedudukan dorang... dari kiri AH pastu AN pastu AF... tq mama...
Mama Kembar 3 berkata…
hahahah! lawak tul laaa abah si kembar nih! mmg susah nak cam 3 Auni tuh, muka sejibik abih semua kan. perangai diorang sama tak? pasni crita laa skit... kalau tak ingat pi tanya mama diorang dulu pastu tulih kat sini yer wakakaka! ;-)
Miss Yaty berkata…
kelakarnye lah..hihi..cian plak kat abah kembar tiga yang comey ni..

yaty ada anak buah kembar dua..dua dua lelaki.hihi
tapi kembar tak seiras..hihi
hanyzaini berkata…
komen betol2..abah kembar 3 yang comei (comei tu refer pada abahnye tak? mesti dier dah cakap time kasey..)
btw..wallet tu da dijumpaai dlm keta..maceh..huhu..abah..abah..
soffya cik bulan berkata…
aik abahnya pun tak cam? tp mmg comel auni smuanya....
moga mmbesar dgn comel wajah dan akhlak jugak aminn...
Farah Ikin berkata…
teruk lah papa dia pun boleh tak kenal eeee...jgn mara...kalau i pun mesti tak cam gak kahkahkha
the triplets berkata…
camane ngan wallet tu? dapat ker?
lawaklah bapak budak nih...
Huszaini berkata…
Punya laa lama nak balas... ampun.. terlupa...

MK3: okeh nanti saya buat.. nak stadi dulu dgn mama dia.. kekeke

MY: tima kasih yer..:)

hz: cam tau jer.. kekeke

SCB: hehehe.. bukan tak cam.. tak ingat jer... tima kasih yer..

FI: bukan tak kenal... tak cam jer... kekekek...

tt: jumpa dah.. dalam kereta kat seat belakang.. hampagas betull.. kekekek
n!da berkata…
seiras sgt la auni betige nih.
dala comel.

abang sgt comel ikat rambut!

Catatan popular daripada blog ini

Hadiah Untuk Lelaki!

Nak bawa apa yer untuk Berkelah dengan geng kembar nanti!