Jumaat, 26 November 2010

Mama dan Aqil balik kampung...

Pada 27 Oktober 2010..

Opah, tok wan dan mak ngah nak pergi haji, jadi kami sepatutnya balik kampung kat Kubang Semang, Bukit Mertajam Pulau Pinang... tetapi disebabkan bos bagi cuti 25 hari jerr pastu dah habis pula tu... (err.. cuba bagi 360 hari kan best! tentu saya boleh balik kampung juga!) jadi, tak dapatlah aku balik sekali dengan wife aku... baliklah dia bersama Aqil menaiki bas ekpress transnasional ke Butterworth pastu ke KS...

Jadi kesimpulannya, aku tertinggal bersama-sama Auni, Auni dan Auni... Duduk lah kami kat rumah berempat melakukan aktiviti panjat gunung dan sebagainya... hehehe...

Lepas hantar mama dan Aqil kat Stesen Bas Bukit Jalil, aku dan auni dan auni serta auni pun balik rumah. Sampai rumah diorang dah tidur... aku angkat diorang dengan baby car seat sekali bawa naik ke bilik... konon-kononnya tak nak bagi diorang terjaga dari tidur laa.. Pastu aku pun baik punya landing... sedar-sedar dah pagi, hehehe... diorang tak menangis pun tidur dalam car seat tu... nyenyak lagi ada... fikir-fikir balik, macam kejam jer tinggal anak dalam car seat macam tu... huhuhu.. nak buat macam mana.. aku tertidur.. ingat nak angkat diorang... tapi ingat jer lah.. tak buat pun...

Bangun pagi pukul 6 lebih rasanya, masa ni diorang semua dah celik mata dah... cargas jer aku tengok.. aku mandikan diorang... cuci poo-poo diorang.. huhuhu... pakai bedak vick pampers lipstik eye shadow dan lain-lain lah... maklumlah anak perempuan.. kenalah cantik.. kekeke... err.. lupa.. pakai baju sekali laa... pastu aku pula yang bersiap.. solat subuh gosok baju pakai deodorant bedak eeeeee.... nak cerita juga ke? kekeke... saja.. nak panjangkan ayat...

Selepas semua settle... aku bawa diorang kat pejabat aku sebab nak tumbuk kad (punch card laa...) dulu... kang tak sempat kalo aku hantar diorang dulu... hehehe... Aku telefon kawan aku Keril,

Aku: kerill, mintak tulun tengok anak aku jap kat dalam kete.. aku nak tumbuk kad..
Keril: ok... bini ko mana?
Aku: bini aku balik kampung dengan aqil..
Keril: jap lagi aku turun..
Aku: tima kasih kerill..

Lalu si keril ni pun tunggu laa anak aku kat kereta, aku berlari-lari anak nak tumbuk kad... pas selesai semua aku ajak keril ikut aku hantar auni dan auni serta auni ke sekolah diorang...

Sampai je kat Taska KBS diorang.. keril tanya aku macam mana aku angkut anak-anak aku kalau aku sensorang.. aku cakap stroller kembar nih aku tolak... stroller single ni aku tarik..

Lepas hantar diorang pastu aku pergi kerja... habis kerja ambil diorang di taska.. bawa balik rumah bagi diorang makan... pastu biar diorang main sambil tengok tv.. pastu tidurkan diorang... err... Alhamdullilah anak-anak aku ni pandai bawa diri... tidur sendiri pegang botol sendiri pergi toilet sendiri... err.. pergi jelah sendiri sebab yang cuci nya aku... hehehe...

Macam tulah aktiviti aku sepanjang 4 hari mama dan aqil balik kampung...  kat bawah ni aku share gambar diorang semasa dengan aku dan semasa aktivit memanjat gunung.. kekeke...

Balik dari sekolah diorang ni cepat lapar..

ermmm sedapnya nestum abah buat... kekeke

Makan tau semua! Lepas ni tidur awal.. abah main FB kekeke

Kusyuknya deme...

Aktiviti tarik janggut abah...

Ehh!! Abah nih... hensem sangat lah!! hahahaha

Berapa ketinggian gunung ni abah? 25 inci jer.. kui kui kui...

Ok dari kiri tu Auni, yang tengah tu Auni dan yang kanan tu Auni...

Dalam gambar ni abah tak ingat la mana satu AF, AH dan AN... hehehe

17 ulasan:

EMMA berkata...

tahniah berjaya jaga anak-anak-anak... terharu lak baca :)

aima in luv berkata...

wahhh,,, abah yg hebat.. jaga 3 org sekali.. mmg sngt2 hebat.... AF, AH, AN nnt besa jga abah ngn mama taw

kak Erna berkata...

salam ..tahniah..berjaya jaga 3 sekali..seorang diri..memang hebat..
comel sungguh puteri bertiga ni..

AiMaN HaDi berkata...

auni kuasa 3 sgt comel =)

Hasrol Nizam berkata...

jaga tiga2 sekali ni.. wahh..

Hafida Amy berkata...

wah..bagusnye leh jage 3 skali kn..klu sy xdpt nk bygkn he3..

Mama Kembar 3 berkata...

wah u leh jaga diorang bertiga sorang sorang je? mmg hebat! kalau hubby mama mau meraung meroyan dah dia tu hehehe... mama pun ada stroller 2 + 1 jugak, senang skit nak bawak kan. Your girls dah toilet trained dah ka?

btw, mama asal org bukit mertajam gak, tapi skarang parents dah duk kat lunas, kedah

haa ni mama tag u utk join contest, tgk sini yer:

http://mamakembar3.blogspot.com/2010/11/kids-baby-photo-contest.html

Sue berkata...

hehe.. pic last tu yg tak tahan capture dia. muka sume sama je yea.. kalo abah sendiri tak cam, org lain lg tak cam. tapi..congrats coz berjaya menjaga 3 org baby tanpa isteri di sisi. bagussss betul la abah deme ni..

CAK berkata...

cayalah bro. kamal yg sorang ni pun belum tentu dia boleh jaga tanpa aku. hihihi...

cikmimmie berkata...

bro..comey gile..pandai nye jaga babies nie.....

puding_manis berkata...

salam....waahh salute la bole jaga sampai 3 org....mmg comel2 la si puteri bertiga tu...
ape2 salam perkenalan dari saya si blogger baru...

Cyda Acme berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Cyda Acme berkata...

wahh .. terelnya leh jaga sikembar 3 sensorg tanpa isteri disisi ... my hubby? anak baru dorg pon tak larat dia nak handle sensorg hu3 nnt nak swuh my hubby berguru ngan awklah :D

Huszaini berkata...

Terima kasih yer... err.. bak kata orang alah bisa tegal biasa... err.. betul ke.. lupa aa.. nak tanak kena redah jugak... huhuhu

waniewadec berkata...

bagusnye boleh layan 3 babies serentak, boleh jadi contoh suami mithali nih!

~ MayraAzra~ berkata...

bestnyer ade kembar 3....mesti sonok kn..

Huszaini berkata...

Tq tq! haah seronok!

exabytes unlimited