Tidur berpeluk! Cat makan Bird Abang!

Sekarang nih, AMRAFAHAN suka tidur berpeluk, peluk macam mana, kena peluk dengan Mama atau Abah.

Ada satu malam tu, Abah tidurkan diorang, jenuhlah nak bagi diorang tidur, siap cerita pasal cat (kucing! AMRAFAHAN takut kucing) cat tunggu depan pintu bilik laa, kalau keluar bilik cat gigi kaki laa... bila diorang dah takut ala-ala tikus tu... masing-masing menyelit laa bawah ketiak Abah. Lepas tu semua minta Abah peluk dia... Haa... acaner tu?? Nak tak nak, Abah kena tidur terlungkup.. sambil mendepangkan tangan kiri dan kanan.. tangan kiri peluk Angah yang bawah ketiak Abah lepas tu melintang ke badan Adik sampai laa hujung jari peluk badan Kakak. Sebelah tangan kanan pula peluk si Abang.. Muka Abah paling ke kanan sebab Abang ajak bersembang. Dah macam kuak lentang pun ada.. huhuhu... bila dah macam tu,  Abah tak boleh angkat tangan pula tu selagi diorang tak betul-betul tidur. Kalau si Angah dah tidur bila Abah angkat jer tangan si Adik tarik pula tangan Abah, macam tu dengan Kakak.. tak boleh angkat tangan sampai laa diorang betul-betul lena. Si Abang tu tak nak  mengalah, nak kena peluk juga macam adik-adik dia, memang menguji bisep Abahlah masa tu.. (cewahh ye ye oo jer) kekeke...

Sambil peluk AMRAFAHAN sambil si Abang ajak bersembang suruh cerita, pasal Boboiboy, ultraman, cat, burung, kura-kura.. Hahahah... disebabkan Abah dah mengantuk... semua cerita-cerita Abah menjurus kepada TIDUR.... ending cerita mesti Abah buat-buat tidur... Sampai si Abang tensen laa.. siap kejut lagi.. Abah!!! Ceritalah lagi.. tidur pulak! Haaa. Kan Abah cerita pasal cat tidur.. Abah tunjuklah macam mana cat tidur.. jawab Abah! Abang tensen jer.. dia paksa Abah cerita lagi! mata Abah dah terkebil-kebil nih! Ngantuk sey! Sampai pejam mata nak tidur Abah bercerita, cat Abah makan bird Abang (burung betul-betul tau! yang ada sayap tuh!! jangan ingat lain lak.. haisshhh korang nih!!! pantang cerita pasal burung!! hehehe) tiba-tiba si Abang menangis teresak-esak... huuuu huuuhuuu... kenapa makan burung Abang?!!... Alamak terus cerah biji mata Abah.. salah jalan cerita laa pulak abah nih!! Terus laa Abang pujuk.. Tak laa Abang.. Bird Abang tu hidup balik terus lawan cat Abah.. lepas bird tu lari... Haa... barulah si Abang berenti menangis.

Lepas tu Abah tak sedar dah.. tau-tau jer dah pagi.. hehehe...

Image source Google

Ulasan

mamafarah4 berkata…
hahaha..mcm2 karenah anak..Tomei..
[n a j e e b] berkata…
jaat nye cat abah makan bird abang.. acaner abang nak tencing tu? erkk...ahahahahaha! opss! rindu kat story telling moment ngan abang.. kat traffic light pun kena cerita kenapa dan mengapa... hihihihi!
:|: TinTa Kibod :|: berkata…
hahahahahaha...
adeh semput gelak..
Dkna Abza berkata…
hahaa..peluk jangan tak peluk ;p
KayNisa berkata…
sabar betul layan karenah anak2.. byk pahala. insyaAllah :)
Brilliant Marjan berkata…
gelak sakan sy..moga en suami sy dpt sabar mcm tu..amin
Qider berkata…
parents sekarang pun suka layan anak2 tido,sebab tula anak2 sibuk nak soh parents diorang layan..samala dengan anak2 saya..pilih antara dua,semuanya tido atas katil,atau kena teman tido kat bawah hehehe..

btw,tuan tanah,sbb tgk ada link back to my blog (tqvm la sbb link kan),rase link blog ku tu kena edit sket la,boleh?thank you tuan tanah..

(saya ni silent reader jek..huhu)

Catatan popular daripada blog ini

Hadiah Untuk Lelaki!

Nak bawa apa yer untuk Berkelah dengan geng kembar nanti!