Abah! Abah!! hadoihh haiii!!!

Hari ini abah buat lawak bengong apa tah!! Hadoihh... Pagi tadi punya laa nak cepat pergi kerja.. sampai tertinggal barang pun tak perasan..

Sebelum keluar rumah tadi, abah sempat laa capai kunci motor dan kunci rumah. Masa tu si Angah dengan kakak menangis-nangis. Abah dukung laa diorang masuk dalam kereta. Lepas tu suis on motor tu.. tapi tak start lagi laa.. lepas tu angkat si Adik pula masuk kereta. Si Angah dengan Kakak menangis sebab nak naik motor dengan abah.. tangan diorang tu tunjuk kat motor.. nak suruh abah bawa jalan-jalan tu.. Abah tengok masa tuh dah lambat dah.. lepas cium AMRAFAHAN dalam kereta abah terus start motor dan jalan.. konon-konon nak kejar masa laa..

Bila atas motor tu tengok meter minyak motor dah tinggal separuh. Ermm.. nih sampai R&R Seremban boleh singgah isi nih. Abah pun dengan compedennya bawa laa motor sampai R&R Seremban. Parking kat petrol pam Shell. Lepas tu bila nak suis off enjin, tengok-tengok kunci motor abah takde! Hadooihhh... Macam mana aku nak isi minyak nih?!!! Kunci motor abah tu memang jenis dah hilang teruna dah! Loboss!! Memang boleh tertanggal kalau bawa motor bergegar gegar tu.. Biasanya abah akan simpan dalam poket jacket kunci motor tu.. Tapi bila abah cari dalam poket baju, seluar, jacket dan dalam beg pun takde.. dalam raga motor pun takde.. arrghhh!!! macam mana nih.. Bengong betul rasa masa tu.. Ermm.. tengok jam dah 8.20 pagi. Ermm.. Sempat ke tak nih.. tengok balik minyak motor tu.. ermm sempat kot sampai opis.. Abah redah jerlah! Janji boleh sampai opis sebelum 8.30 pagi tu. Hermm.. memang tak sempat laa nak sampai.. traffic light merah saje bila dah sampai bandar Seremban. Bila dah parking motor tu, nasib laa kunci motor tu boleh off dengan kunci rumah.. tapi... nak on balik tak boleh! alamak!! hadoihh!! macam-macam hal laa... Sabar jerlah..

Ermm.. naik opis terus telefon mama suruh dia tengokkan ada kunci motor abah tercicir kat kereta ke kat laman rumah ke... harap-harap ada laa.. kalau takde menangis laa.. dah laa takde kunci spare!! hadoihh haii...

Petang nih nampak gaya kena balik dengan komuter laa.. arghh.. boringnya!! Tapi itu jer pilihan yang ada.. nak taknak kena juga laa melainkan Abah dapat buka seat motor dan dapat on suis balik tanpa merosakkan kunci tu... hermm.. harap-harap boleh laa.. Amin...

Ulasan

[n a j e e b] berkata…
alalala...cian...dah lobos ye...
kekekekekeke!
Ca Cik Duyung berkata…
keciannya la hai..jgn nangis ye abah..tak macho la..kalah ngn abang nanti..hehe...

coooobaaaaannnnn~ sabar ye abah.. :)
ida berkata…
adoi bahhhh...beli superbike la sebutir bahh

Catatan popular daripada blog ini

Hadiah Untuk Lelaki!

Nak bawa apa yer untuk Berkelah dengan geng kembar nanti!