Perokok lelaki itu!

Orang laki nih jangan dilarang.. lagi nak buat... lain kali suruh jer.. "abang, silalah rokok lagi banyak2 yer.. saya dan anak2 seronok hidu asap rokok abang nih! boleh dapat penyakit! best tau abang! lagi best kitorang mati sebab rokok abang nih! nah amik duit ni beli rokok banyak2 tau! lepas tu hisap hembus depan kitorang! seronoknya!!! buat tau buat tau! janji!!!!! abang hisap kat luar rumah tau! hisap jer dalam rumah! kalau hisap kat luar rumah asap tu pergi kat orang lain.. sedih tau tak dapat bau asap rokok abang nih!!! plissssssss!!!! yer intan payung manja cik abang ku sayang!!! hehehe



**Nota kaki abah
Abah tak merokok! hehehe
** Nih komen yang abah taip kat fb sebab seorang isteri merasa tekanan dengan suami yang merokok berjanji nak berenti merokok tapi tak berenti-renti juga!

Source Google My No Smoking

Ulasan

Rai berkata…
lagi suruh lagi dia suka :)

husband saya smoking..tapi dia tak smoking dalam rumah..nak smoking duk jauh dari orang..sbb dia tau dia sendiri lemas dengan bau asap rokok walau pun dia smoker..huhu..

cuma tension bila kita nak cepat.. dia kalut nak habiskan sebatang rokok :P
storyfromme berkata…
susah nak suruh dorang benti smoke.pening kepala dibuatnye.
Qaseh berkata…
alkisah nye sama dgn saya jugak...dugaan betul...janji hanya tinggal janji je.
syiela berkata…
Husband syiela dulu kuat merokok jugak.Macam2 syiela cuba still merokok tahap gaban jugak.

Satu hari tu syiela dapat idea dan cakap camni ha... abang nak banyak mana lagi.. syiela tolong belikan lagi.. bila dia tanya kenapa mcm support dia je pulak.. syiela cakap le saja je nak abang mati cepat nanti jadi janda kaya.. pastu dapat cari laki baru (dalam hati berdoa jgn la hubby pergi dulu) lepas tu sampai sekarang ni dia merokok kat tempat keja je tu pun bila sgt2 tak tahan..

tak jadi dia nak merokok bila mengenangkan ayat syiela tu
[n a j e e b] berkata…
*ouch! sentap tau!
ececececehh... takdelah.
I pun smoker jugak, itu masih habit, tp skrg alhamdullillah, smakin berkurangan dr sekotak shari, kepada sekotak 4-5 hari.. hehehe! Lepas gian katanya.
Btw, perokok yg tegar mmg mcm tu, lagi larang lagilah liat nak benti. But at least skrg sy dah cuba untuk tidak smoking kat public, esp kat tmpt yg ada baby, kids, wanita2, dan juga yg ada signboard "no smoking" sbb takde duit nak byr saman... hahaha!
tp mmg betul sgt2, sy smoker pun rimas gak bila org lain smoking pastu hembus2 kat org lain..
Ca Cik Duyung berkata…
bagus jugak cara tu abah..hehe..perlian makan dalam gitu..tu pon kalo diorang yg merokok ni terasa la..hehe
Ca Cik Duyung berkata…
bagus jugak cara tu abah..hehe..perlian makan dalam gitu..tu pon kalo diorang yg merokok ni terasa la..hehe

Catatan popular daripada blog ini

Hadiah Untuk Lelaki!

Nak bawa apa yer untuk Berkelah dengan geng kembar nanti!