Apa laa Abah nih!

Minggu-minggu yang lepas tak ingat berapa minggu dah... Abah bawa AMRAFAHAN pergi klinik, kasihan dekat AH yang batuk-batuk dan muntah. Muntah pun muntah lendir jer.. kasihan dia, kadang-kadang tengah tidur terjaga sebab batuk, sampai merah muka. Kalau tak silap Abah, hari tu hari Ahad dalam pukul 6 lebih.

Malas nak bawa pergi Kecemasan kat Hospital Putrajaya, Abah bawa ke klinik dekat dengan rumah jer.. Yang nak di periksa tu cuma AH jer.. tapi yang lain semua nak mengikut... Haa.. bayangkan macam mana Abah bawa diorang sorang-sorang abah jer!! Huhuhuhu.. nyaris laa jadi tarzan kat area Presint Diplomatik tu.. Nak bawa diorang dari parking kereta ke klinik jaraknya sekangkang kera jer... tapi sangat mencabar minda... yang sorang nak ikut jalan lain.. yang sorang nak ikut jalan lain lagi.. yang sorang nak ikut tangga... hadoihh... nak tak nak kena laa dukung Auni Auni Auni.. suruh si Abang jalan kaki jer.. tak larat nak angkat semua.. tapi kat rumah selalu gak angkat empat empat orang sekaligus.. lebih kurang 45 kilo semuanya!! wahh!! heronya Abah! kekekeke... err.. sambung balik cerita... masa abah suruh diorang masuk kereta tu.. abah tak check pun pakaian diorang.. sampai klinik baru perasan.. yang Auni sorang tu.. pakai baju dengan pampers jer.. seluar tak pakai.. apa laa abah nih!! hehehe..



Sampai klinik masing-masing kelabu mata sebab kat Klinik An Nur tu ada banyak mainan... Nasib laa masa tu klinik takde pesakit lain.. jadi cepat laa dapat jumpa doktor.. Bila jumpa doktor tu, AH dah nangis-nangis dah..  Abah cerita sikit-sikit kat doktor pastu doktor bagi nab pada AH, nampak laa dia lega sikit lepas tu. Tapi yang tiga orang lagi tu sedang melakukan cobaan memporak perandakan klinik! kekeke...

Lepas ambil ubat, kami beransur laa nak balik tengah pakai selipar (nak masuk klinik tu kena buka selipar/kasut), si Abang boleh pula tetiba nak terkencing, ALAMAK! Abah pun terkalut.. mana nak kawal Auni Auni Auni lagi.. nak bawa Abang pergi toilet lagi... ermm.. sudahnya angkut semua masuk balik dalam klinik.. adoihh... Abah sempat londehkan seluar Abang jer.. tak sempat buka, abang dah pancut! habis basah seluar... dah lah takde bawa seluar spare, ermm nasib laa ada bawa tuala kecil bolehlah pakaikan dekat abang. hadoihh...

Lepas tu kami pun keluar klinik beramai-ramai, masa tu pesakit ramai dah datang... tengokkan jer abah dengan AMRAFAHAN nih... Sebelah klinik tu ada kedai kopitiam, tiba-tiba abang masuk kedai tu ajak makan... bila abah ajak keluar dia tak mau.. siap duduk dah kat kerusi tu.. hadoihh... dengan si abang pakai towel jer.. sorang Auni pakai pampers jer.. yang lagi dua pakai baju tidur kecil jer... dengan abah pakai tracksuit jer... nak tak nak Abah mengalah laa.. layan jerlah... order telur setengah masak 2 biji dengan lempeng pisang dan air barli. Uisshh.. laju jer abang makan telur tu.. memang feberet dia tu! Auni Auni Auni makan lempeng... tapi abah pelik sebab lempeng pisang tu dia bagi kuah asam pedas yang cair.. ermm.. macam tak kena jer.. something wrong bak kata orang jawa... Abah try laa cicah dengan asam pedas tu.. memang tak masuk.. makan macam tu lagi layan!

Masa makan tu toksah cerita laa.. orang keliling tengok jer.. dengan yang tumpahkan air.. yang panjat meja makan yang panjat baby chair.. haihh... sabor jerlah! Bila abang dah selesai makan, abah ajak balik laa.. tak boleh duduk lama-lama... elok-elok kedai orang tu bersih jer, mau bersepah jadinya... Balik ke kereta abah tak dukung diorang.. abah suruh diorang jalan sendiri.. bila abah tengok.. geleng kepala abah! mana tak nya.. sorang pakai towel jer.. sorang pakai pamper jer... haisshhh...

Sampai kat kereta, lepas abah masukkan diorang abah baru perasan satu benda!! Haisshhhh!!! Memalukan abah jer!!! Rupa-rupanya abah sarung tracksuit yang koyak kat tengah kelangkang tu!! Haisshh... nasib laa tracksuit tu ada lapisan satu lagi.. kalau tak!! huhuhuhu...

Lepas tu terus balik rumah cepat-cepat... dah Maghrib dah! hehehe

Anak anak! Anak Anak! Abah sayang korang!!

Ulasan

AdyBudika berkata…
comel comel comel!!!!
:|: TinTa Kibod :|: berkata…
aduuu haaruuuuu...
tp salute la kat abah...
time tu mmg x pandang org dah kan...tp org pandan korang mst smpi tebeliak mata..
haha...

:|Entri baru|: Keletah #12:Budak Superman..
Izan Ishak berkata…
tak dapat bayangkan kekalutan abah amrafahan dgn macam2 kerenah anak2 kecil ber-4 tu.

tang tracksuit koyak tu... dimaafkan lah sbb dah samapai umah baru perasan...hikhik...
lin berkata…
hahaha... haru.. mmg haru... sambil bace, sambil dok bayangkan kerenah bebudak 2... ape2 pon, ni mmg jd kenangan terindah!! hehe..
(sambil bace, sambil gelak2 sampai kuor ayer mate)
cdah berkata…
ahahahahaha...klako ade...kecian pon ade...salut kt abahnya....
Mama Kembar 3 berkata…
alaa ciannnya abah kena handle sorang sorang ehhh. salute abah!

tapi...lawak betoi laa hahahaha! adehhh sakit perut gelakkan abah, sampai kluar ayaq mata dah nih hahaha
Mama Kembar 3 berkata…
alaa ciannnya abah kena handle sorang sorang ehhh. salute abah!

tapi...lawak betoi laa hahahaha! adehhh sakit perut gelakkan abah, sampai kluar ayaq mata dah nih hahaha
ADEEYA berkata…
HAHAHAH! Lawak jee. Tapi terer aa leh handle 4 kids in time :)
||aLeaSaRa|| berkata…
hahahhaha gelak besor dah ni.owh dpt bygkan betapa kalutnya bro masa tu.alhamdulillah terlalu byk pahala membesarkan anak..anak...anak dan anak....ke akan tambah lagi nanti ngeee ^^

suka sgt tgk header kat atas tu comelllllllll ^*
DeQWa berkata…
hahaha..lwak la,sampai xperasan....kekeke....cute...
ida berkata…
at least abah nak jugak bawak dorang kuar tanpa maknyer..abah kat sini..harammmm!!!
iyan shazlind berkata…
hehehe...comel je perangai masing2...anyway good job bro, dpt gak bawak anak2 berjalan2 tanpa bantuan mamanya...ada ciri2 bapa mithali tu :)
the triplets berkata…
Adui, kelam ksbut di buatnya...
SABARINA berkata…
mak aiii, dasat la leh bawak gi klinik sensorang...den anak 2 pon rasa cam dah 10 ...ni 4 org mesti dah pelbagai rasani
syiela berkata…
hahahha.. mmg haru.. dapat dibayangkan betapa kalutnya abah :)
aizamia3 berkata…
semput rasanya membayangkan melayan kerenah anak2.. tapi ada lawaknya.. kelakar2.. ;)
anis berkata…
Ya Allah comelnye....bace dah gelak-gelak dah...
Cik Fantha Lalala berkata…
ape laa abah nie... hehe..
haha sweet je bila lelaki buat entry pasal anak2... like it ^^,
Arina Shamsul berkata…
hahaha..mmg haru biru kelabu la waktu tu kan abah??hihi..sabo je la..
Ca Cik Duyung berkata…
uih..tabik spring la kat abang boleh handle 4 orang anak sekali dlm 1 masa.haha..mmg xmenang tangan dibuatnya. ..lawak plus comel je..hehe

thanks follow ca.. ca nak terjah semalam lepas abg ben pomot tp xsempat..abg da follow dulu da..maseh2..
Heartilyina berkata…
hihihi adoi xberenti ketawa baca keletah amrafahan. tp salute la kt abahnya xde pn tensen2 kan. relax je enjoy d moment :D

Catatan popular daripada blog ini

Hadiah Untuk Lelaki!

Nak bawa apa yer untuk Berkelah dengan geng kembar nanti!